Skip to content

Jaki jest prof. Hasner?

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Nie chodzi o to jak jest zbudowany, to już wiemy. Ale co to znaczy, że jest piwotalny?

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• No rozumiem, że wedle Belki jest przestawialny, czyli koniunkturalny. Znaczy dostosuje się do sytuacji i zrobi co zdaniem ludzi przewidywalnych i rozsądnych, a akurat u władzy i wpływu należy. Czy taki jest w istocie nie wiem.
    The author has edited this post (w 15.07.2014)
  • Nie wiem czy istnieje sens przeprowadzania egzegezy wypowiedzi chama i przeklętnika, który w dodatku kaleczy polszczyznę pseudoangielskim slangiem. Pokolenie czerwonych cwaniaczków jest bez wyjatków "piwotalne". Osią obrotu - żłób.
  • Piwotalny?  Belch musiał się tego słówka nauczyć w Bagdadzie przy piwie.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • W koszykówce pivoty wykonuje głównie center, kiedyś zwany obrotowym ...
    JORGE>
  • Jako, że mój monitor (komputera) jest
    piwotalny
    , czuję się taśmową wypowiedzią pana Kłoda zszejkenowany choć nie zsterredowany.
  • Wczoraj zasłyszane - "Przyszły te ch... z kontrolingu i forkastują."
  • Jezyk wyzszych sfer!

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Kuba
    Wczoraj zasłyszane - "...z
    kontrolingu
    i
    forkastują
    ."
    Hehe, akurat taki "wewnętrzny" język, czy grup (np. informatyków) czy też wewnątrz jakiejś korporacji to normalne.
    Akurat jesteśmy trochę przyzwyczajeni do "anglopolonizmów/poloanglikanizmów", ale moja małażonka pracuje w korporacji francuskiej i zawsze mnie śmieszą te "
    frankopolonizmy
    "!
    :)
  • Kuba
    Wczoraj zasłyszane - "Przyszły te ch... z kontrolingu i forkastują."
    http://www.daily.art.pl/img/2013-03-27_1364382955.gif
  • Ja myślę że odwrotnie jak Romcio - wali bronx.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.