Skip to content

Danke, Frau Ribbentrop

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
A co to zdaniem Szanownych oznacza, aaa?

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• Pani kanclerz dziękujemy.
    Znaczysie pakt zawarty.
    Edit - dopiero po napisaniu powyższego przeczytałam o akcji Ukraińców.
    Przyłączam się do Petermana, klonuję
    los
    Niemcy są teraz w takim stanie psychicznym, że jeszcze najdrobniejszy sukces w jakiejś nieważnej dziedzinie i zaczną masowo mordować ludzi.
    i może Losie napiszesz coś więcej na ten temat, bo nie wiem, czy już sól kupować. Tak naprawdę cholernie mało mi do śmiechu, ale panikować też bym nie chciała.
    The author has edited this post (w 15.07.2014)
  • Albo oznacza że powinienem odkurzyć swój zasób niemieckich słówek, albo że powinienem odkurzyć swój paszport ze kangOOrem. Tak czy siak czeka mnie odkurzanie.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • mmaria
    dopiero po napisaniu powyższego przeczytałam o akcji Ukraińców.
    Jakiej akcji Ukraińców?
  • Tej.
    A co to znaczy? Duzo. Ukraincy maja trzy tradycje do wyboru:
    1. Tradycja wielkoruska, w ktorej sa jednym z plemion wielkiego ruskiego narodu.
    2. Samostojatna Ukraina paskudnie przesladowana przez Lachow i Moskali.
    3. Tradycja jagiellonska, w ktorej Ukraincy sa przedmurzem chrzescijanstwa, najdalej na Wschod wysunietym przyczolkiem Europy.
    Ribbentrop jest czarnym charakterem tylko w tradycji jagiellonskiej. Akcja wskazuje na to, ze ta tradycja jest na Ukrainie najsilniejsza.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Ja się po prawdzie zastanawiam, OCB tayszom hitleroskim i wiszystoskim. Pedzmy se, taka Europa. Od północy spokój, od zachodu spokój, od południa niby niepokoje, ale od tego jest Frontex, a tak naprawdę największy problem będzie jak się potopią, ci południowcy, po drodze do Europy.
    Jedyny kierunek, z którego dla Europy może przyjść jakiekolwiek zagrożenie - to wschód, a konkretnie taysze radzieccy. No bo przecie nikt chyba nie wierzy w to, że Iran.
    Ergo? Ergo, opychamy tayszom okręty desantowe, jak również centra wyszkolenia armijnego, żeby nie było na przyszłość takiej wtopy jak w Gruzji.
    Wytłomaczcie mie to, bo nie wiem niestety!
  • Szturmowiec.Rzplitej
    Ja się po prawdzie zastanawiam, OCB tayszom hitleroskim i wiszystoskim.
    Im wiecej mysle, tym bardziej mi sie ten tekst podoba.
    Los odnalazl klucz do wspolczesnosci.
    OCB tayszom hitleroskim i wiszystoskim? Dokladnie o to samo, OCB wszystkim osobom wplywowym i znaczacym - by jeszcze jeden dzien posiedziec na tym wygodnym krzesle.

• mmaria
    los
    :
    Niemcy są teraz w takim stanie psychicznym, że jeszcze najdrobniejszy sukces w jakiejś nieważnej dziedzinie i zaczną masowo mordować ludzi.
    i może Losie napiszesz coś więcej na ten temat, bo nie wiem, czy już sól kupować. Tak naprawdę cholernie mało mi do śmiechu, ale panikować też bym nie chciała.
    Jeszcze niedawno Niemcy byli zawstydzenie i wycofani, teraz teutonska pycha jest na szczycie. Nie cofna sie przed niczym by ja nasycic. Nie wiem co zrobia ale nie spodziewam sie niczego dobrego. A teutonska pycha to potwor, chyba w ludziach nie ma niczego gorszego.

• Co do Frau Ribbentrop to ona się spotkała tam na meczu z Putinem, ale komentarz jest ruski, a nie niemiecki. To jednak jest różnica. Oczywiście to świństwo, że nie ma komentarza do komentarza lub dementi, ale to jednak nieco mniejszy kaliber.
    Moim zdaniem Niemcy nie wiedzą co zrobić z Rosją i sytuacją ukraińską. Frau chyba chce to jakoś przeczekać, a niektórzy w Niemczech nawet piszą że chce uciec na jakąś międzynarodową synekurę. Oczywiscie polityka zagraniczna to nie główny powód. Niemiecka polityka wschodnia jest paskudna, niebezpieczna, ale i głupia. Właśnie ponosi fiasko z powodu pełzającej agresji, aneksji Krymu i generalnie awanturnictwa, nieodpowiedzialności i zwykłego złodziejstwa i bandytyzmu Rosji wobec biznesu i sąsiadów. Biznes widzi to czego uparcie nie chcą zauważyc politycy. Widzi że interesy z Rosją są tak niebezpieczne, że w zasadzie nowych robić się nie da, a stare lepiej wycofać jeśli jeszcze można. Nordstream i skajna nielojalność unijna i sojusznicza Niemiec rozwalają Unię i nie bardzo widzę jaką długofalową korzyść z tego chcą Niemcy osiągnąć. Biznes z Rosją może się rozwijac tylko na gwarancjach rządowych. Czy niemieckich podatników naprawdę na to stać?  Jeśli Niemcy chcą znowu bezpośrednio graniczyć z imperium rosyjskim to głupszego strategicznie pomysłu nie da się chyba zaproponować. Mitteleuropa jako teren wspólnej rabunkowej eksploatacji była już przerabiana i skończyło się to dwoma wojnami światowymi. Niemcy w ich wyniku cofnęły swoje granice i  osadnictwo o setki kilometrów i tysiąc lat. Rosja od upadku ZSRR nieustannie traci siłę i strefę wpływów. Po co Niemcom uczestnictwo w roli sojuszika i wspólnika tego zbrodniczego reżimu naprawdę trudno zrozumieć. Niestety ten naród ma chyba instynkt samobójcy mordującego własną rodzinę przed strzeleniem sobie samemu w łeb.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.