Moze to detal, ale...."Na koniec premier rzucił do Macierewicza"
Taki jest tytuł artykuliku na portalu "wpolityce" podpisany przez jakiegoś 'svl'. Pamietam, że Krzysztof Leski sie w takim, mało subtelnym, postponowaniu A. Macierewicza specjalizował, kiedy sprawozdawał z Sejmu jako dzennik. tvp3
I jest to stała praktyka portalu Karnowskich - co mnie w tym przypadku naprawde dziwi
A mozna było tak:
Na koniec premier rzucił do posła Macierewicza
Na koniec premier rzucił do Antoniego Macierewicza
Na koniec Tusk rzucił do Macierewicza
I jest to stała praktyka portalu Karnowskich - co mnie w tym przypadku naprawde dziwi
A mozna było tak:
Na koniec premier rzucił do posła Macierewicza
Na koniec premier rzucił do Antoniego Macierewicza
Na koniec Tusk rzucił do Macierewicza
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
"naszych" nie stac nawet na werbalna degradacje, i tak mamy: general Jaruzelski, General Kiszczak, Gender.
Jaruzelski, Kiszczak, ideologia Gender.
"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
Pan Jezus
Ale to Budyn juz dawno temu zauwazyl, ze nie sa oni w Agorze tylko i wylacznie ze wzgledu na brak etatow.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Krok po kroczku. Aż zapomni się kto ich wyklął i dlaczego. A przeciez wyklęty zostaje ten co zło największe czyni........
Zwracajmy uwagę na znaczenie słów. Szcególnie na znaczenie jakim posługują sie nasi nieprzyjaciele. Nie odpuszczajmy im myśląc ze czynia to z nieuwagi lub braku znajomości. Lepiej nam być zbyt czujmym nixli zbyt pobłazliwym. Gdyż chwasty, jak sie przyjmą w żyznej glebie, nie sposób wyplenić.
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Jak możemy sie spodziewać wygranej jesli juz na samym wstepie, na poziomie językowym przyjmujemy strategie wroga??? Własciwie nasi (podobno) przedstawiciele bezrefleksyjnie przyjmują.
Sprawa druga, cholera mnie bierze gdy widzę jak szkoleni, podobno, przez pijarowców* poslowie PiS nie moga do dzisiaj sie nauczyć podstawowej rzeczy: Nie: "zniszczyliśmy", "niedopilnowaliśmy" "zaprzepasciliśmy" tylko "PO zniszczyła" "rząd Tuska niedopilnował" "Tusk zaprzepascił". A oni ciągle: "zniszczyliśmy", "niedopilnowaliśmy" "zaprzepasciliśmy" i tak w kółko, jak tępe barany.
Niedalej jak wczoraj w "Polskim punkcie widzenia" w trwam własnie Macierewicz wpadł w taka czarną dziurę braku... refleksji. Co prawda zauważyl to i się poprawił, ale chyba za długo ta nauka trwa.
*nie wiem co to za specjaliści, którzy takie rzeczy przepuszczają
The author has edited this post (w 26.06.2014)
Powtarzanie tych samych bzdur, posługiwanie się tym samym nieprecyzyjnym językiem, odnoszenie się do rzeczy w taki sam sposób jak wróg pokazuje że niczym się nie różnimy w poglądach od wroga. Ludzie przyjmują słowa bezrefleksyjnie, nie są w stanie, w większosci zastanowić się nad ich znaczeniem i nad tym co określają. A później dziwimy się że PiS ma tak złą opinię. A jaą mam miec gdy jego reprezentanci posługują się takimi słowami. Sami sobie przypisują zło.
W latach 90 tych Kaczynski, moze w "Czasie na zmiany", moze w wywiadzie z Toranską, moze gdzies indzie,j powiedział coś takiego: Jezdziłem po Polsce, po polskiej prowincji, już nie byłem przy Wałęsie, nie byłem przy rzadzie, bylismy w opozycji. A ci ludzie na spotkaniach tego nie rozrózniali. Mieli do mnie pretensje ze czegoś tam nie robimy. Kiedy im tłumaczyliśmy że nie mamy narzędzi, ci ludzie mówili: przecież wy wszyscy jestescie z Warszawy, z sejmu.
Tzeba wyciągac wnioski z tego co sie kiedyś mówiło.
Czemu wienc mam na takiego kogoś głosować? Hę?