Skip to content

Tusk przemówi w obronie Polski

edytowano March 2015 w Forum ogólne
...  europejskiej
-  przeciwko Polsce autorytarnej, kaczystoskiej. I wokół tej qńcepcji będzie nawijał przez godzinę albo i dłużej. Takecuś wymyślili jego sztabowcy, bo wokół tego chłytu nawijają  już "przypadkowi" rozmówcy tvp info.
A potem wiadomo: marszałek Kopacz ograniczy wystapienia (pytania) posłów do 3 minut.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.

Komentarz

• Ćwiczenia z pamięci:
    - ilu agentów Służb Specjalnych wysłał kaczystowski reżim do ITI po montażu z Begerową?
    - ile razy ministrowie i prezes NBP rozmawiali o tym, jak okraść konkretnego biznesmena?
    - w którym roku został zatrzymany Dochnal i w którym roku wyszedł? (to odpowiada na pytanie kto stosował areszt wydobywczy)
    To tak na szybko o 'europejskości' Tuskolandu.
  • Nie dawajmy sobie wciskac wrogiej narracji.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Jednak nikt z koalicji się nie wyłamał. Szkoda. Taktycznie Tusk rozegrał to dobrze. Kupił czas na manipulacje medialne. Przemówienie trzeba by posłac do Brukseli przed Tuskiem i Sikorskim. To "lepiej niech pan tam nie jedzie" i "z takim ministrem nic pan tam nie ugra". Wstydu sie najedzą, ale strach przed utrata władzy jest silniejszy więc nie odpuszczą.
  • Ciekawostka: poseł Godson głosował za zaufaniem...
    Sprytne było to krótkie wystąpienie Tuska.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Kuriozum to jestto, co Godson napisał na fb: «
    Podczas głosowania za wotum zaufania dla Rządu podjąłem decyzje by zagłosować ZA. Uważam, że to, co się stało, jakiego języka używali ministrowie Rządu jest naganne i wręcz karygodne. Ale uważam także, że Premier Donald Tusk, nie ważne, jakiego byśmy nie mieli zdania na jego temat, potrzebuje wsparcia i modlitwy właśnie teraz. Obraz, który mi przychodzi do serca to obraz, kiedy przyprowadzono do J
    ezusa kobietę złapaną na cudzołóstwie, którą chciano ukamienować. Jezus zadał jej oskarżycielom pytanie "Kto z was jest bez grzechu, niech rzuci pierwszy kamień". Miałem dylemat jak postąpić wiedząc, że ta decyzja może wpłynąć na moją dalszą aktywność polityczną, w tym jej zakończenie. Ale zadając sobie pytanie, co zrobiłby Jezus - nie miałem już wątpliwości. Serdecznie dziękuję za zrozumienie. Pozdrawiam.»
  • Exspectans
    Kuriozum to jestto, co Godson napisał na fb: «
    Podczas głosowania za wotum zaufania dla Rządu podjąłem decyzje by zagłosować ZA. Uważam, że to, co się stało, jakiego języka używali ministrowie Rządu jest naganne i wręcz karygodne. Ale uważam także, że Premier Donald Tusk, nie ważne, jakiego byśmy nie mieli zdania na jego temat, potrzebuje wsparcia i modlitwy właśnie teraz. Obraz, który mi przychodzi do serca to obraz, kiedy przyprowadzono do J
    ezusa kobietę złapaną na cudzołóstwie, którą chciano ukamienować. Jezus zadał jej oskarżycielom pytanie "Kto z was jest bez grzechu, niech rzuci pierwszy kamień". Miałem dylemat jak postąpić wiedząc, że ta decyzja może wpłynąć na moją dalszą aktywność polityczną, w tym jej zakończenie. Ale zadając sobie pytanie, co zrobiłby Jezus - nie miałem już wątpliwości. Serdecznie dziękuję za zrozumienie. Pozdrawiam.»
    I z takimi kurwami mamy tworzyć koalicje? Co za oblesny typ.
  • Ta wypowiedź Godsona ma drugie dno. Najwyraźniej uważa, że przewiny Tuska kwalifikują się na karę główną i utrata wladzy będzie skutkowac jej wykonaniem.
  • Po prostu wyrazisty obraz dokąd może zaprowadzić herezja.
    The author has edited this post (w 25.06.2014)
  • Exspectans
    Po prostu wyrazisty obraz dokąd może zaprowadzić
    herezja
    .
    Tak. W ten sposób mozna dowolnie wyjęty cytat z Biblii wykorzystać w dowolny sposób w każdej sprawie.
    ===
    Chociaż akurat cytat wzięty przez Jego Murzyńskość* dotyczy prawa (Litery Prawa) i można by się nad tym pochylić umysłem...
    No bo - jeżeli Premier jest zdrajcą i winny oraz  chcemy go ukamienować, to... nie możemy. "Bo któż jest bez winy?" Wszyscy jesteśmy (mniej lub bardziej, ale) zdrajcami. Tak bije tam-tam tego czarnogościa.
    *kopyrajt baj Zdradek
  • Co do czarnogoscia to chyba pożałował juz odejścia. Nie udało się do PE, szanse na Prezydenture Łodzi z PR małe więc może powrót ? Szybko skrewił.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.