Skip to content

Zdolność koalicyjna PiSu według Rzepy

Komentarz

• Wsparcie demontażu PO jest rozsądne. Dużo bardziej niż wchłanianie drobnych partii i kół poselskich. Wystawianie gowinowców czy ziobrystów na listach PiS było do rozważenia przed aferą taśmową. Teraz bardziej sensowne wydaje się danie Gowinowi szansy na zmontowanie klubu z częścią w miarę czystych peowców, jeśli tacy jeszcze są, i zbudowanie z tej zbieraniny ugrupowania sojuszniczego dla PiS, które przekroczy próg wyborczy zabierając PO te głosy, których PiS raczej nie dostanie bezpośrednio.  Wyborcy PO muszą mieć nieszokową alternatywę. W przypadku przedterminowych wyborów mogą nie zdążyć się przekonać do PiS po 8 latach intensywnej pracy przemysłu nienawiści. Tą alternatywą jest teraz KNP i dobrze aby była bardziej umiarkowana - gowinowska. Lemingi będą chciały wyjść z twarzą z poparcia dla PO. Takie wyjście da im odrzucenie jej przywódców i struktur i pójście za nieubrudzonymi"liberałami".
    The author has edited this post (w 20.06.2014)
  • A gdzie Samabrona i Liga Wszechpolaków?

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • No i dziwi mnie brak oczywistego Mikkego.
  • aember
    No i dziwi mnie brak oczywistego Mikkego.
    No bo ma być dla każdego leminga coś miłego. Wszak PiS to socyalizm czyli "tacy sami złodzyeye" , albo też establishment i na to część leminżerii ma Korwina. Dobrze zagospodarować elektorat w wieku 18-23 lata, który nic nie wie o emeryturach, jest zdrowy, jurny i wierzy w swój sukces na wolnym  rynku bo na razie to był na nim tylko z pieniędzmi od rodziców albo na zmywaku po Erazmusie, a najsprytniejsi to nawet byli rezydentami Triady w Grecji albo praktykantami w PWC w czasie wakacji. A Gowin jest dla nieco starszego pokolenia z sentymentem do POPiSu.
  • Koalicja nie jest dobrym rozwiazaniem, ale w obecnej sytuacji pełzającej dyktatury być może jedynym możliwym.
  • Przepraszam, nie dałem emota, bo myślałem że sarkazm a propos Mikkego jest oczywisty.
  • aember
    Przepraszam, nie dałem emota, bo myślałem że sarkazm a propos Mikkego jest oczywisty.
    Owszem, ale sytuacja niesie go w górę i na to nie ma rady.
  • Terefere

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • rafalodnowa
    aember
    :
    Przepraszam, nie dałem emota, bo myślałem że sarkazm a propos Mikkego jest oczywisty.
    Owszem, ale sytuacja niesie go w górę i na to nie ma rady.
    Znaczy się, że co, że szumowiny zawsze wierzchem pływają? Nosz kolego!!!

• Ech, te emocje. Szury do PE zdobywają zawsze więcej niż w wyborach, które coś znaczą. Czy wyniki wyborów znaczą, że odtąd we Francy będzie rządzić Maryna a w Ukeju Faroż? Terefere.
    Ot, dali Mikkego trochę więcej w telewizorze i palikociarnia wybrała sobie drugiego Janusza.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Ech, te emocje. Szury do PE zdobywają zawsze więcej niż w wyborach, które coś znaczą. Czy wyniki wyborów znaczą, że odtąd we Francy będzie rządzić Maryna a w Ukeju Faroż? Terefere.
    Ot, dali Mikkego trochę więcej w telewizorze i palikociarnia wybrała sobie drugiego Janusza.
    Jednym słowem wystarczy dać wienceY Kaczora w telewizorni i palikmioty się będą łasić? Moc telewizorni jest nieskończona!

• fatuswombatus
    Jednym słowem wystarczy dać wienceY Kaczora w telewizorni i palikmioty się będą łasić? Moc telewizorni jest nieskończona!
    Skończona. Pewnie jakieś 3% głosuje na tych, których zobaczą w sympatycznym ąturażu w telewizorze. Czasem te 3% ma znaczenie.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.