Skip to content

Dlaczego Fajda?

edytowano March 2015 w Forum ogólne
wpolityce.pl
Tytuły „Wybitnego Polaka” kapituła
Konkursu
„Teraz Polska” przyznała w tym roku: szefowi
NBP
Markowi Belce, komisarzowi
UE
ds. budżetu Januszowi Lewandowskiemu i reżyserowi Andrzejowi Wajdzie.(..)
źródło
Ja rozumiem
Lewandowski -
program Powszechnej Prywatyzacji czyli przepompowanie państwowego w prywatne co nawet w 2004 GazWyb odnotował
.
Ja rozumiem
Belka
- czyli obrona reduty Ord.. znaczy zdolności bilokacji Kwaśniewskiego oraz BIG Bangu (ort moralny)
.
Ale
Fajda
- za co?

Komentarz

• ...trojcu l'ubit?

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    ...trojcu l'ubit?
    Warum? będąc w Katowicach się po staropolsku zapytam
    ;)
  • Źle postawione pytanie. Nie "za co", a "dlaczego". Wtedy odpowiedź dosyć oczywista - może nie dożyć przyszłego roku.
  • Mnie oni do siebie pasują. Miej zrozumienie dla artysty - nawet jeśli z niego wyjątkowa kurew, to ile on może naszkodzić w porównaniu z bankierami? Pewno chopaka dowartościowali.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Mnie oni do siebie pasują. Miej zrozumienie dla artysty - nawet jeśli z niego wyjątkowa kurew, to ile on może naszkodzić w porównaniu z bankierami? Pewno chopaka dowartościowali.
    No bankier to raz, albo dwa razy ukradnie, nawet dużo, ale potem umrze i jego wplyw się kończy. Artysta zaś może szkodzić swoim dzielem zza grobu nawet przez wieki.
  • Nuale nie taki nuuudziarz.

• los
    Mnie oni do siebie pasują. Miej zrozumienie dla artysty - nawet jeśli z niego wyjątkowa kurew, to ile on może naszkodzić w porównaniu z bankierami? Pewno chopaka dowartościowali.
    żaden bankier czy nawet bankster kwiatów nie palił. Przestrzeń symboliczna bywa nader istotna, choć ciągle niedoceniana.
  • los
    Nuale nie taki nuuudziarz.
    No ale dzieci i młodzież na jego filmy będą prowadzać jeszcze za 20 lat jeśli IIIRP będzie trwać, bo on wielkim artysta jest i od niego mamy się polskosci i historii Polski uczyć.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.