Skip to content

Ladnie to tak rozbudzac zazdrosc u bliznich?

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Ukraina nie ma Balcerowicza, nie ma Wałęsy, nie ma Michnika...
Ta cala pozal sie Boze "analiza" wskazuje na wiedze zachodniakow o Europie Wschodniej.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• kumpel Jablonskiego, czego sie Wasc spodziewasz?
    Ja mam te satysfakcje ze osobaczylem osobnika jak na to zasluzyl po jakims paszkwilu w Ekonomiscie. Psal potem ze moze bysmy podtrzymali korespondencje bo zainteresowal go moj punkt widzenia.
    A paszol ty won...
    "punkt widzenia" mi sie znalazl.

"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
  • Tego Jablonskiego teraz czy tego sprzed osmiu lat?

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Pszczelarz
    Ja mam te satysfakcje ze osobaczylem osobnika jak na to zasluzyl po jakims paszkwilu w Ekonomiscie. Psal potem ze moze bysmy podtrzymali korespondencje bo zainteresowal go moj punkt widzenia.
    A paszol ty won...
    "punkt widzenia" mi sie znalazl.
    i zle zrobiłes. Skoro chciał, może by sie czego dowiedział, moze by sie wydostał z chobielinskich oparów.
    Zbyt wielu z tych "specow" bierze info od michnika, zbyt wielu to wystarcza.
  • los
    Tego Jablonskiego teraz czy tego sprzed osmiu lat?
    obecnego.
    a Lucasa osobaczylem wlasnie jakies 8 lat temu kiedy zional jade do Kaczynskich
    Uhr, rownie dobrze moglbym probowac prostowac cos w Organie Maleszki, albo u dojarki. Lucas juz wtedy byl zaczipowany.

"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
  • Tym bardziej mnie zastanawia trzezwość ówczesnej reakcji  Sormana
    http://www.kworum.com.pl/article.php
    W sumie, mógł spiewac w chórze wujów
  • To może raczej kwestia profesji.... bo wielu Amerykańców na swoich katedrach (politolo-his) całe długie lata dawało radę. (Krakoski) prof. Nowak nawet dzisiaj jakiegoś tam z Oxy chwali - jako najlepszego od tych spraw (historyka) - choć ten akurat to może być emigrantem (Węgry/Bałkany). .....No a ten tu - to takie 'useful tool'.

"Pisior? Na mój nos on nie będzie długo dyrektorem" -- Donald Tusk
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.