Skip to content

Kacik milosnika Excela

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Jak wiemy, gospodarka urosla w slynnym 25-leciu o okolo 100%, co odtrabiono jako wielki sukces.
A teraz pogrzebmy troche w detalach - najwiekszy wzrost ekonomiczny byl w latach 1995-1997 i 2006-2007 czyli w czasie wladzy SLD-PSL oraz PiS et al. Polska gospodarka urosla w owym czasie o 38%. Sredni wzrost gospodarczy w pozostalych latach wynosil 1,9% czyli bylo to pelzanie z zadyszka - ponizej sredniego tempa wzrostu wiekszosci panstw Zachodu.
Jakby porzadzil PiS na zmiane z SLD (pod warunkiem, ze Kolodko bylby minfinem) cale 25 lat, polska gospodarka wzroslaby w tym pieciokrotnie czyli PKB na glowe przekroczylby Francje, Wlochy i UK i zblizylby sie w okolice Niemiec.
The author has edited this post (w 06.06.2014)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• Chyba dobrze paczę - tylko 2 lata PiS to 20% wartości z roku 1989...
  • ????

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Ech, precyzja.
    Za 2006  -  100% wartości PKB z 1989 + jeszcze dodatkowo 9,482% wartości PKB z 1989
    Za 2007  -  100% wartości PKB z 1989 + jeszcze dodatkowo 11,045% wartości PKB z 1989
    Czyli urosło nawet nie 20% a 21% przez te 2 lata.
  • To co SLD zapoczątkował PiS przejęło i spieprzyło. PO musiała sobie z tym bałaganem radzić. A do tego kryzys przyszedł ...
    JORGE>
  • JORGE
    To co SLD zapoczątkował PiS przejęło i spieprzyło. PO musiała sobie z tym bałaganem radzić. A do tego kryzys przyszedł ...
    - rzece leming. A my na to: Poprosze liczby. "Nie znasz? Alez zaden problem, ja ci podam." Detale zgrilluja kazdego leminga, po minucie rozmowy zaczyna taki machac lapami i krzyczec "Ja nie chce rozmawiac o polityce, ja nie chce!"
    Tylko co z tego? Nie ma korzysci z upokorzenia leminga. A nawet jesli jest radosc to tylko radosc ludozercy czyli jednorazowa, potem juz do nas nie przyjdzie.

• 7my
    z tego wynika, że największym naszym nieszczęściem był Pan Balcerowicz, symbol przemian.
    Spokojnie moglby przyjac na drugie imie Recesja.

• los
    A my na to: Poprosze liczby. "Nie znasz? Alez zaden problem, ja ci podam.
    A skąd masz te dane ? U Rydzyka podawali czy wybitni ekonomiści ze Skoków, co to PiS sponsorują ? Jarosławpolskęzbaw, konta nawet nie ma, wielki boom gospodarczy zrobił ? A może Macierewicz mu pomagał ? Ten od pękających jajek. Przestań, ja tych durni znam, byłeś w biurze poselskim Jurgiela ? Widziałeś jego asystentów, pierdolone skinolstwo łyse. Albo, wyobraź sobie, że zwrócił się do mnie Nasz Dziennik z prośbą o wywiad, bo wiesz muzeum robię, zaintersowali się, jako pierwsi. Poprosiłem o autoryzację. Człowieku, żona godzinę korektę robiła, błąd na błędzie, dno !
    I tak dalej i tym podobne. Wszystkie powyższe zdania są prawdziwie wyjęte z realu (różnych osób). Oczywiście, ty możesz w kwestiach ekonomicznych ich zaginać, bo masz przewagę, fachowca. A to ich ustawia na baczność. Ale ja ?
    JORGE>
  • Albo jeszcze jeden. Wiesz, mówi, moja babcia to była dla nas wielki problem. Z rodziny od pokoleń mieszkającej w Warszawia, światła, wykształcona kobieta i na Rydzyka kasę co miesiąc dawała. I praktycznie na łożu śmierci powiedziała do mnie - moim największym błędem życiowym było to, że uwierzyłam Radiu Maryja. Strasznie się tego wstydzę i żałuję.
    Albo z czasów raportu o WSI. Przychodzi jeden cymbał i mówi do wszystkich (impreza za stołem). Przeczytałem ten raport (a to było dwa dni po jego wydaniu). Nic się kupy nie trzyma, napisane przez debili i dla debili. I w tym stylu jedzie. I tu nie wytrzymałem i powiedziałem wprost, a wg mnie, kolego, to ty od 5 lat żadnej książki nie przeczytałeś, nie mówiąc już o specjalistycznym, trudnym raporcie. Wsiadamy w taksówkę i jedziemy do twojego domu po egzemplarz, który ponoć już przerobiłeś ?  (taki był sens, bo słowa padły raczej inne, he,he)
    JORGE>
    The author has edited this post (w 06.06.2014)
  • JORGE
    A skąd masz te dane ? U Rydzyka podawali czy wybitni ekonomiści ze Skoków, co to PiS sponsorują ?
    Tak, taki pisoska organizacja to podala. Jak sie ona nazywala? A, juz pamietam, Komisja Europejska.
    Szyderstwo nie pasuje do agresji, lepiej dziala razem ze spokojem i kultura. Machanie lapami to przyznanie sie do porazki.

• Cwany gapa powie, że sfałszowali dane, podali KE nieprawdziwe. Co, nie mogli? Jak Grecja? Żarcik w tym że fałszywe dane podaje Tusk, nawet się wydało parę razy, a przy rynku nieruchomości w ogóle nie podali żadnych danych i w raportach jest "utajnione" i też gra muzyka. W lipcu/sierpniu nowy raport eurostatu o rynku nieruchomości, już się nie mogę doczekać.
  • W rozmowie nie jest dobrze dekarować się zbyt żywiołowo po żadnej stronie, bo fanatyka można usadzić "Ty, jak ty tak strasznie chcesz zrobić dobrze Tuskowi, to są na to sposoby, hehehe. podobno on lubi." I dalej ścigać się w chamstwie i prymitywizmie.
    Dlatego rozmowy nie mają sensu. Nie można rozmawiać z kimś, kto chce cię zabić.

• los
    Jakby porzadzil PiS na zmiane z SLD (
    pod warunkiem, ze Kolodko bylby minfinem
    ) cale 25 lat, polska gospodarka wzroslaby w tym pieciokrotnie czyli PKB na glowe przekroczylby Francje, Wlochy i UK i zblizylby sie w okolice Niemiec.
    No właśnie, bo rządy Millera to już takie rewelacyjne nie były.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.