Kacik milosnika Excela
Jak wiemy, gospodarka urosla w slynnym 25-leciu o okolo 100%, co odtrabiono jako wielki sukces.
A teraz pogrzebmy troche w detalach - najwiekszy wzrost ekonomiczny byl w latach 1995-1997 i 2006-2007 czyli w czasie wladzy SLD-PSL oraz PiS et al. Polska gospodarka urosla w owym czasie o 38%. Sredni wzrost gospodarczy w pozostalych latach wynosil 1,9% czyli bylo to pelzanie z zadyszka - ponizej sredniego tempa wzrostu wiekszosci panstw Zachodu.
Jakby porzadzil PiS na zmiane z SLD (pod warunkiem, ze Kolodko bylby minfinem) cale 25 lat, polska gospodarka wzroslaby w tym pieciokrotnie czyli PKB na glowe przekroczylby Francje, Wlochy i UK i zblizylby sie w okolice Niemiec.
The author has edited this post (w 06.06.2014)
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
A teraz pogrzebmy troche w detalach - najwiekszy wzrost ekonomiczny byl w latach 1995-1997 i 2006-2007 czyli w czasie wladzy SLD-PSL oraz PiS et al. Polska gospodarka urosla w owym czasie o 38%. Sredni wzrost gospodarczy w pozostalych latach wynosil 1,9% czyli bylo to pelzanie z zadyszka - ponizej sredniego tempa wzrostu wiekszosci panstw Zachodu.
Jakby porzadzil PiS na zmiane z SLD (pod warunkiem, ze Kolodko bylby minfinem) cale 25 lat, polska gospodarka wzroslaby w tym pieciokrotnie czyli PKB na glowe przekroczylby Francje, Wlochy i UK i zblizylby sie w okolice Niemiec.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Za 2006 - 100% wartości PKB z 1989 + jeszcze dodatkowo 9,482% wartości PKB z 1989
Za 2007 - 100% wartości PKB z 1989 + jeszcze dodatkowo 11,045% wartości PKB z 1989
Czyli urosło nawet nie 20% a 21% przez te 2 lata.
JORGE>
Tylko co z tego? Nie ma korzysci z upokorzenia leminga. A nawet jesli jest radosc to tylko radosc ludozercy czyli jednorazowa, potem juz do nas nie przyjdzie.
I tak dalej i tym podobne. Wszystkie powyższe zdania są prawdziwie wyjęte z realu (różnych osób). Oczywiście, ty możesz w kwestiach ekonomicznych ich zaginać, bo masz przewagę, fachowca. A to ich ustawia na baczność. Ale ja ?
JORGE>
Albo z czasów raportu o WSI. Przychodzi jeden cymbał i mówi do wszystkich (impreza za stołem). Przeczytałem ten raport (a to było dwa dni po jego wydaniu). Nic się kupy nie trzyma, napisane przez debili i dla debili. I w tym stylu jedzie. I tu nie wytrzymałem i powiedziałem wprost, a wg mnie, kolego, to ty od 5 lat żadnej książki nie przeczytałeś, nie mówiąc już o specjalistycznym, trudnym raporcie. Wsiadamy w taksówkę i jedziemy do twojego domu po egzemplarz, który ponoć już przerobiłeś ? (taki był sens, bo słowa padły raczej inne, he,he)
JORGE>
Szyderstwo nie pasuje do agresji, lepiej dziala razem ze spokojem i kultura. Machanie lapami to przyznanie sie do porazki.
Dlatego rozmowy nie mają sensu. Nie można rozmawiać z kimś, kto chce cię zabić.