Skip to content

Poczucie obcosci z dawnym forum

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Takowe zdjecia wkleili.
I strasznie pogardliwa beke sobie robia. A mnie serce roscie.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• Aż sobie zajrzałem, no i... votum separatum też parę razy, oddajmy, padło. Poza tym żadnego tam z niegdysiejszych tuzów - trochę the walking dead jedynie. .....A kiełbasy tak nie lubię, wódki zresztą też, nie jem nie pijam, obrzydzają mnie, że ja akurat życzyłbym sobie innych "pierwszych skojarzeń" gdyby mnie Hamerkaniec zagadywał.
    The author has edited this post (w 03.06.2014)

"Pisior? Na mój nos on nie będzie długo dyrektorem" -- Donald Tusk
  • eh, Buffalo... jakby nie to, że nie bardzo mogę znaleźć tam robotę, to od razu bym tam wyemigrował. Najbardziej polskie miasto w USA, 5 kościołów wystawionych przez polskich emigrantów. Nawet tridentiny więcej niż w moim Nyczogrodzie- ale akurat to standard w Ameryce.
  • Polacy z Buffalo OK. Przynajmniej wiedzą, że Wojciech Sławkowic pierwszy patron Polski winien być czczony jako św. Adalbert a nie św. Wojciech.
    (Lub myślą za kiepskimi słownikami że Adalbert to angielski wariant Wojciecha, ale bądźmy optymistami)
    ;)
  • Znakomite !!! Buffalo powiadacie ...
    W Polsce mejnstrim widzi również potrzebę reaktywacji pewnej wspólnoty, bo chyba zrozumieli, że niektóre sprawy zaszły zbyt daleko. Ale tak się nie da. Festyny u nas nie przejdą, niepodległa kolorowa też, bo widzicie panowie, dlaczego udajecie patriotów, kiedy jesteście zdrajcami ? Ostatnią imprezą, która naprawdę spodobała się Polakom i to z różnych opcji, była wojskowa parada zorganizowana przez Kaczyńskich. To było dumne i spójne.
    JORGE>
  • To było naprawdę wydarzenie, wszyscy dostali szwungu. Pamiętam że oglądałem wtedy dużo Kino Polska - co tam się wokół Święta Wojska Polskiego działo - okolicznościowe filmy dokumentalne, kroniki, przeglądy piosenki, maratony całe w dzień i w nocy. I to nie tylko starocia puszczali - dali też całą masę nowych filmów dokumentalnych (może to była ich produkcja nawet?) - o F16, o Twardych, o Rosomakach, no o wszystkim co w Wojsku Polskim się dzieje. Myślałem że będą to powtarzać co roku ale nie, tylko wtedy tak było, w kolejnych latach parę rzeczy na krzyż bardziej na siłę niż z pasji, jak wtedy.
  • Bekę sobie robiom POwiadasz Losie?
    No cószzzz. Swinie też nie doceniaja pereł. A w oku-kule PO co tam zaglądać? Zeby się wkurzyć?

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Z powodów podobnych dla których chodzę do zoo.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • JORGE
    Znakomite !!! Buffalo powiadacie ...
    W Polsce mejnstrim widzi również potrzebę reaktywacji pewnej wspólnoty, bo chyba zrozumieli, że niektóre sprawy zaszły zbyt daleko. Ale tak się nie da. Festyny u nas nie przejdą, niepodległa kolorowa też, bo widzicie panowie, dlaczego udajecie patriotów, kiedy jesteście zdrajcami ? Ostatnią imprezą, która naprawdę spodobała się Polakom i to z różnych opcji, była wojskowa parada zorganizowana przez Kaczyńskich. To było dumne i spójne.
    JORGE>
    Nobbo, kłerwens, po co iść na paradę z orłem z gówna, kiedy można by pójść na defiladę wojskową?
  • Bo parada to rytual a rytual musi byc zakotwiczony w czasie. Pedalskie parady sie przyjely, bo sa dosc dokladnymi imitacjami parad karnawalowych, nawet tak samo sie nazywaja (Mardi gras). A co oznaczala ta blazenada z orlem z gowna? Jakby p.rezydent zaimitowal Parade Kosciuszkowska, poszloby mu duzo lepiej.

• Jakże nasi Buffalczycy i pozostali za wielką wodą różni są od jakiejś średniej tubylczej w Polsce.
    Ciężko nazwać jednym słowem to coś (wolność - ta prawdziwa?) wzięte z tamtej cywilizacji, co pozwala im dumę z własnego dziedzictwa wyrażać po swojemu, bez małpowania i pozerki podszytych kompleksami, bez lęku o prychnięcia estetów.
    Przepaść rośnie - patrząc na nich i na to co tutaj.
  • A moje negatywne uczucia do estetow narastaja.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.