Poczucie obcosci z dawnym forum
Takowe zdjecia wkleili.
I strasznie pogardliwa beke sobie robia. A mnie serce roscie.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
I strasznie pogardliwa beke sobie robia. A mnie serce roscie.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
The author has edited this post (w 03.06.2014)
"Pisior? Na mój nos on nie będzie długo dyrektorem" -- Donald Tusk
(Lub myślą za kiepskimi słownikami że Adalbert to angielski wariant Wojciecha, ale bądźmy optymistami)
W Polsce mejnstrim widzi również potrzebę reaktywacji pewnej wspólnoty, bo chyba zrozumieli, że niektóre sprawy zaszły zbyt daleko. Ale tak się nie da. Festyny u nas nie przejdą, niepodległa kolorowa też, bo widzicie panowie, dlaczego udajecie patriotów, kiedy jesteście zdrajcami ? Ostatnią imprezą, która naprawdę spodobała się Polakom i to z różnych opcji, była wojskowa parada zorganizowana przez Kaczyńskich. To było dumne i spójne.
JORGE>
No cószzzz. Swinie też nie doceniaja pereł. A w oku-kule PO co tam zaglądać? Zeby się wkurzyć?
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Ciężko nazwać jednym słowem to coś (wolność - ta prawdziwa?) wzięte z tamtej cywilizacji, co pozwala im dumę z własnego dziedzictwa wyrażać po swojemu, bez małpowania i pozerki podszytych kompleksami, bez lęku o prychnięcia estetów.
Przepaść rośnie - patrząc na nich i na to co tutaj.