Skip to content

Narzekaliście na wymiar sprawiedliwości

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Że taki niezdarny i opieszały? Ze nie potrafi oczywistych spraw do końca doprowadzić? Narzekaliście że w kwestiach obrazy wiary i czci prokuraOOra i nagle schłodzone sędziowstwo jest takie pobłażliwe? No to teraz już nie narzekajcie.
"Warszawska prokuratura zajęła się sprawą zakłócania pogrzebu gen. Wojciecha Jaruzelskiego i prowadzi postępowanie sprawdzające. Dariusz Z. jako pierwszy
usłyszał zarzut
o zakłócanie pogrzebu generała Wojciecha Jaruzelskiego. Podczas uroczystości
wykrzykiwał obraźliwe hasła typu
: "Morderca, morderca" oraz "Raz sierpem, raz młotem czerwoną hołotę", "Zdrajca, zdrajca".
Inni przeciwnicy trzymali zdjęcia ofiar z lat 80.
, m.in. Grzegorza Przemyka, oraz transparenty "Cześć i chwała ofiarom generała" i "Zdrajca won pod Kreml".
I co gupio wam koleżanki i koledzy? Bo mnie tak. Gupio i nieswojo. Jakoś tak dziwnie się czuję i nie wiem dlaczego lecz znowu odnajduję w sobie co raz to nowe pokłady pogardy.
The author has edited this post (w 03.06.2014)

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”

Komentarz

• Prokuraturwa postanowiła czynem uczcić pamięć "sługi Bożego Wojciecha".
    I bardzo dobrze, bo tubylcza ludność musi na własnej skórze poczuć, że te świętowanie "25 lat wolności" to pic na wodę i fotomontaż.  Jak lepiej się o tym przekonać w "święto wolności", jak nie poprzez zostanie pozbawionym wolności właśnie?

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • Jak to bylo?
    Wojna to pokój. Wolność to niewola. Ignorancja to siła.
    Czeba sie troche postarac, by nie dolaczyc do Krzysztofa Begowskiego.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • ombretta
    Prokuraturwa postanowiła czynem uczcić pamięć "sługi Bożego Wojciecha".
    I bardzo dobrze, bo tubylcza ludność musi na własnej skórze poczuć, że te świętowanie "25 lat wolności" to pic na wodę i fotomontaż.  Jak lepiej się o tym przekonać w "święto wolności", jak nie poprzez zostanie pozbawionym wolności właśnie?
    Najlepszy numer, podczas świętowania 25 lat wolności w zorganizowanym przez TVN szoł, zrobił Adaś Michnik. Wyszedł i przeczytał z kartki hymn ku czci Wałęsy Lecha. Przeczytał jak uczeń wiersz w szkole, tratatatata tratatata. Było to tak czytelne, że nikt chyba nie miał wątpliwości jaki był przezkaz - no dobszsz, przeczytam, ale nie mam kurwa z tymi słowami nic wspólnego. Michnik się nawet ani razu (!!!) nie zająknął. Odwalił co miał odwalić i później cynicznie, stojąc na scenie, na gadającego Wałęsę patrzył. Powiem tak, nie wyszło im wszystkim. A może inaczej, wyszło lepiej niż można było się spodziewać po tym towarzystwie. Oczywiście piarowo najbardziej zyskał Bronek, do tego trzeba się już przyzwyczaić. Najzabawniejszy zaś był Linda, a to dlatego że bardzo starał się być zabawny, ale mu zupełnie nie wychodziło. Najładniejsza - Rusin. Odejście od Lisa jej bardzo się przysłużyło. Generalnie warto było galę obejrzeć. Nie wiem dlaczego, coś mi to dało ...
    JORGE>
    The author has edited this post (w 03.06.2014)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.