Kol. Krzysztof K. o pogrzebie Jaruzela
Dlaczego warto stawać przed lustrem nie kierując się tylko próżnością. (Summa Miseriae Humanae Sive De Graphomania Insanabilis) Z okazji zgonu i pogrzebu nawróconej kanalii, naszego brata w Chrystusie, ś.p. Wojciecha, dotychczas głosu nie zabierałem. Nie słuchałem też pustych mów pochwalnych, bowiem pochodziły one z ust handlarzy padliną. Co do okrzyków gniewu, o których mi mówiono: trzeba nam wiedzieć, że gniew się bierze z bezsilności serca głęboko zranionego . Nie jest łatwo przebaczyć. Lecz. Gdy darujesz winy twój szept niech nawet nie śmie dotrzeć do Twojego ucha. Bóg Ojciec Miłosierdzia nic mi nie powiedział o sprawach, w których za najlepszych znawców uchodzą dziś ateiści. Dlatego nie mam zamiaru udawać, że wiem co będzie w następnym odcinku. Jednak przeżywszy więcej niż połowę życia zaczynam podejrzewać, że bardziej jesteśmy godni litości niż pogardy. Wszyscy też mamy wyrytą na czołach, ostrym rysikiem obietnicę końca. |
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Pomyslec mozna, ze to efekt ideowo-towarzyskiego klimatu Lublina, miasta Konrada Rękasa i Mariana Kowalskiego.
The author has edited this post (w 01.06.2014)
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika