Skip to content

Czyzby Słowianie rzeczywiscie załozyli Wenecje i odkryli Ameryke przed Kolumbem?

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Znalazłem porazajacy fakt na potwierdzenie tej tezy i nawet go zaszyfrowałem w notce.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• "My słowianie wiemy jak używać mowyyy ciałaaaa!"
  • Tak, tak, kolega też użył znaków kluczowych!

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Jakaś dodatkowa wskazówka, pliiiiz...
  • ł
    Już wszystko zapodałem.

• Po całodziennej harówce słabo kojarzę, więc proszę o nastepną wskazówkę.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Nie ma więcej.

• Dzięki Maniu za wsparcie, bo myślałam, że tylko ja taka niekumata
    :)
    (miałaś zadzwonić)
  • Chodzi o to?
    http://wolnemedia.net/historia/krzysztof-kolumb-byl-polakiem-a-nie-wlochem/
    (dopiero co wyjechała "ekipa sprzątajaca"
    :)
    zaraz dryndnę)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • ł

• Jednak brakuje nam sprawozdań z dzisiejszych wydarzeń - doszłyśmy wspólnie z Manią do wniosku. Chociaż pohukuje nam ciche ptaszysko nocne na horyzoncie.
  • Nu przecie podałem odpowiedź. L welaryzowane istnieje w wielu językach ale tylko w kilku zapisywane jest jako ł - czterech słowiańskich (polski, górno- i dolnołużycki i białoruski pisany łacinką) oraz w dialekcie wilamowickim języka angielskiego (Anglish not English), weneckim i Navajo. Angielski ma welaryzowane l (dark l) a dialekt wilamowicki zapis przejął z polskiego, zobaczcie na mapie, gdzie są Wilamowice. A Wenecja i Ameryka? Niewątpliwie, nasi tam byli.
    The author has edited this post (w 31.05.2014)

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.