Skip to content

A Dornbauma na Teologii Politycznej czytali?

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Cezi niech sie schowa.
A tak w ogole to jestem przeciw propagandzie antysemityzmu.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• Trzęsę się z bezsilnej złości. Co za wuj! Ja go kiedyś poważałam i miałam za sensownego polityka. Kolejny wizjoner z jasną diagnozą i receptą dla Polski. Paszoł won!!!
  • No wasnie, paskudna propaganda antysemityzmu. Wstydz sie Karlowitzu, wstydz.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Może to nie było do końca przemyślane. Ze strony Karlowitza znaczysie.
  • Przecież p. Dornbaum podobnież idzie pod żyrandol współtworzyć stronnictwo rezydenckie.  P. Karlowitz już tam jest.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • Jako forumowy idiota stwierdzam: mnóstwo wielosylabowych słów, praktycznie zero treści.
    Aczkolwiek "miękka statis smoleńska" nawet mię rozbawiła. Figlarz z pana posła.
    A na powazniej: jeżeli to jest wszystko, na co stać Dorna, to nie widzę większego sensu dla jego bytu w polityce (nawet tej szeroko rozumianej).
  • Uff, przeczytałem. No i o co się rozchodzi? Strasznie mętne, ale to w niszowym periodyku intelektualistów dla intelektualistów. Długie więc nie dalem rady wrócic i zacytować, ale gdzieś podał tezę, że żadna ze stron sporu nie jest cementowana zbrodnią założycielską, co wydaje się w sposób oczywisty nieprawdą. Jest to nieprawdą szczególnie jeśli ma na myśli, jak pisze, walkę symboliczną, a nie krwawą. O ile można jeszcze dochodzić, czy Smoleńsk był katastrofą czy zbrodnią, to nie można zaprzeczyć, że Prezydent Lech Kaczyński, jego środowisko oraz opłakująca go część Narodu byli ofiarami ohydnego, zaplanowanego i zrealizowanego mordu symbolicznego. I ten mord jedną stronę cementuje własnie jako mord założycielski. No może wcześniej trzeba było zamordować idee Solidarności, ale to jest w takim razie "mord odnowicielski" dla tych środowisk. Swoja drogą to wyjatkowo perfidne mordy. Nie szybkie i nawet okrutne pozbawienie życia tylko powolne i perfidne znęcanie się nad ofiarą z wyraźną przyjemnością na oczach publiki celem jej zupełnego złachmanienia i upodlenia tak samo jak ofiary.
    Podywagował sobie. Nie bardzo widzę jakąś konkluzję. Ze Ukraina coś zmienia? Ano wiele rzeczy się zmienia i ma wpływ na przyszlość. Ukraina bez wątpienia jest jedną z ważniejszych.
  • I daj tu potem takiemu ministerstwo..... na czym on się zna? w czym specializuje?
    Niektórym się wydaje, że Niemcy Niemcom zaprojektowali dajmy na to Marek Aureliusz z Habermasem, a Brytlandię Brytolom Tukidydes z Popperem. Cusz, na profesurę za późno, zostanie eseistą, bo to umysł bardziej wyniosły od Jasia Marii. Summary: PiS zafiksował się na Smoleńsku?

"Pisior? Na mój nos on nie będzie długo dyrektorem" -- Donald Tusk
  • Tukidydes, Habermas, Popper i Walery Wątróbka. Też znam kilka nazwisk.

• No wiem. Było, hehe:
    http://ec.mixxt.pl/networks/forum/thread.343805

"Pisior? Na mój nos on nie będzie długo dyrektorem" -- Donald Tusk
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.