Uczmy sie od wrogow
Z muzułmanów śmiać się boję, bo zabijają; gdyby katolicy w Polsce zabijali, to też bym ich nie ruszał, bo jestem tchórzem.
Nie wazne czyje to ale warto zapamietac i rozszerzyc podstawiajac pod "katolicy" inne slowa.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
No ale jeśli brać serio gadającą rzyć, szukać tu reguł społecznych pewnych, to do takiej np. Norwegii się jej słowa nie stosują w ogóle, i dlatego ciekawostką (dla kogoś zzewnątrz) to byłoby dopiero zestawienie liczby osób "zyskujących świadomość polityczną" po zajściach na wyspie Utoya, i w ogóle reperkusje tychże.... z sytuacją z Tsybą w Repoblice Wiertniczo-Czerskiej... no a dalej jest i Smoleńsk, a porzucając krwawe rozprawy i rozszerzając - są i lata 2005-07. - W mojej ocenie dwa pierwsze: obojętność tubylaków (przy Smoleńsku: drobne przepływy w obie strony, na zero), a trzecie (to ważne: bezkrwawe) nie głowa w piasek, oportunis/konformis, a bunt i Alternative für
Nationalsozial.
Polen na UW. .......Więc ww. stany emocjonalne gadającej świńskiej rzyci niczego tu nie wnoszą.
"Pisior? Na mój nos on nie będzie długo dyrektorem" -- Donald Tusk
"Pisior? Na mój nos on nie będzie długo dyrektorem" -- Donald Tusk