lody po Krakowsku
http://wiadomosci.onet.pl/krakow/krk-fm-jagna-marczulajtis-walczak-straci-stanowisko-przewodniczacej-komitetu-zio-2022/t90jq
Kolejna afera. Jest ich tyle, że człowiek zrobił się zoobojętniały. Myślę, że efekt ukraiński nie potrfa zbyt długo, bo sprawy kraju nie dają się zagłuszyć.
Kolejna afera. Jest ich tyle, że człowiek zrobił się zoobojętniały. Myślę, że efekt ukraiński nie potrfa zbyt długo, bo sprawy kraju nie dają się zagłuszyć.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Bezpieczniejszy jest lans na wojaka, ale to też starczy najwyżej na chwilę.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Przekonał się o tym choćby Dżordż Dablju, któremu druga wojna iracka pomogła odbudować popularność.
The author has edited this post (w 12.04.2014)
The author has edited this post (w 12.04.2014)
A zastanowiło Was w ogóle to całe referendum? Kilka faktów wyjściowych:
- Krakowem rządzi koalicja PO i lokalnego komitetu Majchrowskiego
- Majchrowski popiera igrzyska
- PO popiera igrzyska
- większość krakusów nie popiera igrzysk
- frekwencja w wyborach europejskich w 2009 r. przekroczyła 30%
- kworum dla referendum lokalnego to 30%.
I teraz tak - masz koalicję, popierasz jakąś kwestię, ludność go nie popiera, to po co robić referendum, zwłaszcza w dzień wyborów, co daje co najmniej dużą szansę na ważność referendum? Może to oznaczać tyle - kto wziął kasę, to już wziął, a teraz trzeba się jakoś wycofać, ale tak, żeby się nie kompromitować przed MKOlem. Podkładka piękna - ludzie nie chcięli, jesteśmy demokratycznym krajem.
Przy okazji 3 pytania, gdzie ludzie obawiam się zagłosują za i będzie okazja do kolejnych przekrętów.
Podobno najbardziej mu się dostaje od lokalnych pracowników mediów własnie.
Z tego co się można wywiedzieć, to patent na igrzyska jest inicjatywo Jagny M. i jej ciekawego otoczenia. Wziął jakiś niezblatowany młodziak i to wysadził w powietrze. Nie schował pod dywan. Mógł może poczekać do pierwszej wypłaty - byłby twardy dowód - ale i to wystarczyło.
Że się teraz pojawią nowi kandydaci na przewodnictwo nic dziwnego. Mam nadzieję, że będą obserwowani.
Chociaż myliony już wydano. I ktoś je przytulił.
Igrzyska 30,28%
Metro 55,11%
Monitoring 69,73%
Ścieżki 85,20%
No właśnie, tak jak przewidziałem, koncertowe zagranie PO i Majchrowskiego. Wycofanie się z ZIO, bo "ludzie nie chcieli", a nie dlatego, że MKOl pokazał, że jesteście nieprzygotowani. Teraz kręcimy na lody na metrze, monitoringu i ścieżkach. Metra i tak nie będzie, bo jest za drogie, ale już na konsultacje i ekspertyzy miasto będzie stać.