Skip to content

lody po Krakowsku

edytowano March 2015 w Forum ogólne
http://wiadomosci.onet.pl/krakow/krk-fm-jagna-marczulajtis-walczak-straci-stanowisko-przewodniczacej-komitetu-zio-2022/t90jq
Kolejna afera. Jest ich tyle, że człowiek zrobił się zoobojętniały. Myślę, że efekt ukraiński nie potrfa zbyt długo, bo sprawy kraju nie dają się zagłuszyć.

Komentarz

• Zobojętniały czy nie, nie spotkałem jeszcze osoby z Krakowa, która chciałaby zagłosować za igrzyskami. Jedna się wahała, ale raczej na nie. Ogólnie ta afera chyba jednak przyklepie sprawę. Referendum jest razem z eurowyborami, więc manewr "frekwencyjny" z Warszawy raczej nie przejdzie.
  • Widzialem wczoraj w rządowej tvn24 bardza napastliwy material o Marczulajtis, lacznie z wyciaganiem jej jakis "afer" z czasow jej reprezentacyjnej jazdy na desce; powiedzialem do rodzinki: o! Ryszawy kazal odstrzelic igrzyska:)

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • O samej Jagnie i jej odstawieniu różnie się mówi, także w kontekście lansowania Kwacha na nowego szefa komitetu. Dobrze byłoby sprawdzić, co to w ogóle jest to Lovekraków.pl, nazwiska w KRS mi nic nie mówią, redaktorem naczelnym jest jakiś gówniarz (rocznik '91).
  • Motyw Euro 2.0 nie przejdzie. Nie w sytuacji jak strajkują opiekunowie dzieci itp.
    Bezpieczniejszy jest lans na wojaka, ale to też starczy najwyżej na chwilę.
  • rozum.von.keikobad
    redaktorem naczelnym jest jakiś gówniarz (rocznik '91).
    Młody, ambitny, naiwny, w sam raz na kozła ofiarnego? Przewał na 100%.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • rastee
    Motyw Euro 2.0 nie przejdzie. Nie w sytuacji jak strajkują opiekunowie dzieci itp.
    Bezpieczniejszy jest lans na wojaka, ale to też starczy najwyżej na chwilę.
    Sytuacja zagrożenia wojennego zawsze powoduje wzrost poparcia dla aktualnie rządzących.
    Przekonał się o tym choćby Dżordż Dablju, któremu druga wojna iracka pomogła odbudować popularność.
    The author has edited this post (w 12.04.2014)
  • los
    rozum.von.keikobad
    :
    Mnie się od początku te zarzuty wobec Jagny M. wydały jakieś takie....wyolbrzymione. Jakby swoi chcieli ją odstrzelić w charakterze kozy ofiarnej.
  • MarianX
    Mnie się od początku te zarzuty wobec Jagny M. wydały jakieś takie....wyolbrzymione. Jakby swoi chcieli ją odstrzelić w charakterze kozy ofiarnej.
    Cała ta hucpa igrzyskowa sama w sobie to przewał-gigant. Zarzuty dla koleżanki Rzeźnika wyglądają na odprysk jakiegoś tarzania się buldogów pod dywanem (staw wysycha, a piranie coś żryć muszą).
    The author has edited this post (w 12.04.2014)
  • MarianX
    los
    :
    rozum.von.keikobad
    :
    Jagna jest trochę starsza, ale też jest przecież słupem, jakie ona ma zdolności? Na jeździe na desce się nie znam, w pozostałych dziedzinach życia - nie widzę.
    A zastanowiło Was w ogóle to całe referendum? Kilka faktów wyjściowych:
    - Krakowem rządzi koalicja PO i lokalnego komitetu Majchrowskiego
    - Majchrowski popiera igrzyska
    - PO popiera igrzyska
    - większość krakusów nie popiera igrzysk
    - frekwencja w wyborach europejskich w 2009 r. przekroczyła 30%
    - kworum dla referendum lokalnego to 30%.
    I teraz tak - masz koalicję, popierasz jakąś kwestię, ludność go nie popiera, to po co robić referendum, zwłaszcza w dzień wyborów, co daje co najmniej dużą szansę na ważność referendum? Może to oznaczać tyle - kto wziął kasę, to już wziął, a teraz trzeba się jakoś wycofać, ale tak, żeby się nie kompromitować przed MKOlem. Podkładka piękna - ludzie nie chcięli, jesteśmy demokratycznym krajem.
    Przy okazji 3 pytania, gdzie ludzie obawiam się zagłosują za i będzie okazja do kolejnych przekrętów.
  • E tam. Mnie się sądzi, że ten chłopak z KrakówLove zrobił to z czystego serca. Trafił temat, pociągnął i mu wyszło.
    Podobno najbardziej mu się dostaje od lokalnych pracowników mediów własnie.
    Z tego co się można wywiedzieć, to patent na igrzyska jest inicjatywo Jagny M. i jej ciekawego otoczenia. Wziął jakiś niezblatowany młodziak i to wysadził w powietrze. Nie schował pod dywan. Mógł może poczekać do pierwszej wypłaty - byłby twardy dowód - ale i to wystarczyło.
    Że się teraz pojawią nowi kandydaci na przewodnictwo nic dziwnego. Mam nadzieję, że będą obserwowani.
    Chociaż myliony już wydano. I ktoś je przytulił.
  • rozum.von.keikobad
    I teraz tak - masz koalicję, popierasz jakąś kwestię, ludność go nie popiera, to po co robić referendum, zwłaszcza w dzień wyborów, co daje co najmniej dużą szansę na ważność referendum? Może to oznaczać tyle - kto wziął kasę, to już wziął, a teraz trzeba się jakoś wycofać, ale tak, żeby się nie kompromitować przed MKOlem. Podkładka piękna - ludzie nie chcięli, jesteśmy demokratycznym krajem.
    Przy okazji 3 pytania, gdzie ludzie obawiam się zagłosują za i będzie okazja do kolejnych przekrętów.
    http://www.bip.krakow.pl/?bip_id=1&mmi=12652
    Igrzyska 30,28%
    Metro 55,11%
    Monitoring 69,73%
    Ścieżki 85,20%
    No właśnie, tak jak przewidziałem, koncertowe zagranie PO i Majchrowskiego. Wycofanie się z ZIO, bo "ludzie nie chcieli", a nie dlatego, że MKOl pokazał, że jesteście nieprzygotowani. Teraz kręcimy na lody na metrze, monitoringu i ścieżkach. Metra i tak nie będzie, bo jest za drogie, ale już na konsultacje i ekspertyzy miasto będzie stać.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.