Skip to content

Grzesik celnie o ukąszeniach

edytowano March 2015 w Forum ogólne
http://www.fronda.pl/a/ukaszeni-przez-putina-korwin-mikke-winnicki-max-kolonko-michalkiewicz-i-inni,37362.html?part=1
Prorosyjskie tendencje części polskiej prawicy można by określić mianem „ukąszenia putinowskiego”, parafrazując słynny termin „ukąszenia heglowskiego”. „Ukąszenie heglowskie” opisywało osoby, które dały się uwieść ideologiom marksizmu i socjalizmu. Z tego powodu akceptowały w Polsce rządy komunistów, tym samym działając de facto na rzecz interesów rosyjskich.
a na rebelce jak?
I kto miał rację, hłe hłe hłe...

Komentarz

• Zabawne. Miałem Grzesika za "Wielkiego Niemowę" - człowiek, który ma własny portal, a do niedawna miał i popularny kwartalnik, nie pisał w zasadzie nic. Jedyny jego tekst, jaki pamiętam, to tekst o zawiści w ramach grzechów głównych spowiedzi Supermana, to chyba było 10-lecie Frondy.
    Zresztą, nawet po podpisach pod tekstem widać, że poprosił kolegę o zebranie faktów i cytatów.
  • rozum.von.keikobad
    Prorosyjskie tendencje części polskiej prawicy można by określić mianem „ukąszenia putinowskiego”, parafrazując słynny termin „ukąszenia heglowskiego”. „Ukąszenie heglowskie” opisywało osoby, które dały się uwieść ideologiom marksizmu i socjalizmu. Z tego powodu akceptowały w Polsce rządy komunistów, tym samym działając de facto na rzecz interesów rosyjskich.
    a na rebelce jak?
    Bracia odlaczeni z Rubelyi to nazywajac rzecz kolokwialnie pojeby. Oni nie maja pogladow a to co wydaja z siebie to skowyt nienawisci do swiata, co to ich tak strasznie skrzywdzil. Oni nie wiedza co to jest Rosja, maja tylko rozpaczliwa potrzebe sprzeciwienia sie temu, co mowia ludzie domyci, uczesani i schludnie ubrani.
    The author has edited this post (w 13.05.2014)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Oni nie wiedza co to jest Rosja, maja tylko rozpaczliwa potrzebe sprzeciwienia sie temu, co mowia ludzie domyci, uczesani i schludnie ubrani.
    Wogle, ostatnio w Nowym Państwie ktoś zrobił wypisy z tzw. europejskiej radykalnej prawicy z Jobbikiem na czele, Fagarem i panią Maryną na tyle. I kłerde, zupełnie mnie to uleczyło z mniości do antysystemowych wujków prawicowych. Od przedwczoraj jestem fanem partii reżymowych, tylko że na skrzydle "nie przesadzajmy z zapateryzmem".
  • Szturmowiec.Rzplitej
    Wogle, ostatnio w Nowym Państwie ktoś zrobił wypisy z tzw. europejskiej radykalnej prawicy z Jobbikiem na czele, Fagarem i panią Maryną na tyle.
    Jeszcze można dodać tego bawarczyka z CSU co go niedawno ktoś tu wrzucił i rysuje się całkiem istotna korelacja.
  • W prawie wszystkich przypadkach z bardzo niewieloma wyjatkami antystemowosc jest gorsza od systemowosci.
    Za pogladem systemowym stoi analiza zrobiona przez oplacanych profesjonalistow i dobre imie jej autorow, ktorego utrata moze miec powazne konsekwencje. Prawda - w pogladzie systemowym moze byc klamstwo lub przeoczenie a przyjecie konwencji za niewymagajaca weryfikacji prawde jest nagminne. Mimo to - nieprawda u systemowcow jest wyjatkiem a nie zasada.
    Antystemowiec nie robi rzetelnych analiz, bo jak niby mialby je zrobic? Antysytemowiec za swoj poglad nie odpowiada, bo co niby moglby stracic - stare klapki, podarte spodnie i sznurek paciorkow? Antysystemowca nie obchodza konsekwencje jego pogladow.
    Ja uwielbiam systemy - bardzo popieram wszystkich kierownikow i dyrektorow a krolem bylby zachwycony. Wschodnim autokrata bylbym zachwycony mniej niz europejskim krolem tylko dlatego, ze feudalnego krola kontroluje system: baronowie, parlamenty i Kosciol, wiec autokrata na jego tle jest antysystemowcem.
    Tekst "walcze z systemem" wywoluje u mnie sklonnosci mordercze, co dziwne nie jest - antystemowiec to moj bezposredni wrog, ja walcze o system.
    A zapateryzm to czysta antysystemowosc. Bo nie mylmy prosze panstwa wladzy z systemem. Obecnie bardzo czesto wladze maja antysystemowcy.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Ja uwielbiam systemy - bardzo popieram wszystkich kierownikow i dyrektorow a krolem bylby zachwycony. Wschodnim autokrata bylbym zachwycony mniej niz europejskim krolem tylko dlatego, ze feudalnego krola kontroluje system: baronowie, parlamenty i Kosciol, wiec autokrata na jego tle jest antysystemowcem.
    trzeba się z Braunem modlić o powrót króla
    ;)
  • qiz
    ;)
    Hm ... ale ten Grzesik i u Brauna zdiagnozował "ukąszenie Putinowskie" więc ...
  • Ale ma byc krol a nie wschodni samodzierzawca. Monarchia to byla skomplikowana instytucja.

• Gerwazy
    qiz
    :
    ;)
    Hm ... ale ten Grzesik i u Brauna zdiagnozował "ukąszenie Putinowskie" więc ...
    Grzesik jewriej.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.