Skip to content

Nienawistnie i złośliwie pytam

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Czy wieloryb plus eskortujące świnie pojechały do Rzymu za swoje prywatne czy też za moje /Wasze vel państwowe pieniądze? A dlaczego pytam? Otóż dlatego iż namiestnik bugoodrza stwierdził iż należy ciupasem oddzielić państwo od kościoła.
Osobiście uważam że to zbyt trOOdne zadanie dla tak zapracowanego namiestnika. Ale być może uda mu się oddzielic swój ryj od koryta z którego tak skwapliwie chłepcze. Choć jednak wątpię.......

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”

Komentarz

• Nuale trzeba by odpowiedzieć na pytanie, czy
    Namiestnik Państwa Polskiego pojechał do Stolicy Apostolskiej
    na
    Watykanie i spotkał się z Najwyższym Kapłanem, czy też
    Namiestnik Państwa Polskiego pojechał
    do
    Państwa Miasta Watykanu i spotkał się z Suwerenem.
    Przestudiowanie ustroju Państwa-na-Wzgórzu zajęłoby prawnikom namiestnikowym pewnie z pokolenie....
    :)
    Ja tylko dodam, dla tych, co nie wiedzą, że pomiędzy tymi dwoma Watykanami istnieje Unia Personalna i Funkcjonalna. A także, że praktycznym "szefem" państwa jest Prezydent Papieskiej Komisji Państwa Watykańskiego (obecnie
    ks. bp Józef kardynał Bertello
    ).
    The author has edited this post (w 28.04.2014)
  • Ludowi to zwisa kto placi jak zreszta wszystko inne bez wyjatku. Tak naprawde interesuje mnie tylko jedno - jest cos co wydobedzie z ludu bugodrzanskiego oznaki zycia czy nie ma?

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Przynajmniej wiemy, dlaczego przeszła wiadoma ustawa. Gdyby "ich ruch" przeforsował swoje, nie mogliby tak na bezczela polecieć. A tu fotograf i przekaziory zamówione, hotele i wszelkie miejsca porezerwowane, no paaanie! Jakże to tak? Aż dziw, że jaruzel został w tenkraju.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• Romeck
    Rzym, Watykan...WSIo rawno. Ważne żeby karczma była!
    los
    Ludowi to zwisa kto placi jak zreszta wszystko inne bez wyjatku. Tak naprawde interesuje mnie tylko jedno - jest cos co wydobedzie z ludu bugodrzanskiego oznaki zycia czy nie ma?
    Jestem pewien że tak. Niech tylko zacznie deszcz padać  podczas grila za kilka dni. Niech tylko....

• Głosuję za wyłączeniem prądu i benzyną na kartki.

*

*

• Tez nie zareaguja. Jakby na tym grylu ich samych zgrylowac, tez by sie nie przejeli.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Nualle jagbytak telewizornie bez prundu padli...

*

*

• Ludzie wyłapali, pisali na twitterze, że podobno tylko Komorowska nie klękła przed papieżem. Królowa Hiszpanii, inne osobistości nie miały z tym problemu.
  • Klękać wolno wyłącznie przed carem i katechonem.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • nicked
    Ludzie wyłapali, pisali na twitterze, że podobno tylko Komorowska nie klękła przed papieżem. Królowa Hiszpanii, inne osobistości nie miały z tym problemu.
    Królowa Hiszpanii jest szczupła. Przy stu kg wagi niełatwo uklęknać, jeszcze trudniej podnieść się z kolan. Musieliby ją podnosić.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Kwaśniewski klęknął?!
  • Mania
    nicked
    :
    Ludzie wyłapali, pisali na twitterze, że podobno tylko Komorowska nie klękła przed papieżem. Królowa Hiszpanii, inne osobistości nie miały z tym problemu.
    Królowa Hiszpanii jest szczupła. Przy stu kg wagi niełatwo uklęknać, jeszcze trudniej podnieść się z kolan. Musieliby ją podnosić.
    Ja ważąc ponad 130 kg nie miałem nigdy problemów, żeby uklęknąć i wstać. A niby z jakiego powodu Bulowa miałaby przed gojem klękać?
  • romeck
    Kwaśniewski klęknął?!
    Widać mu się małpka wzieła i wypadła. Dobrze że nie zlizał z podłogi........

• Waski
    Ja ważąc ponad 130 kg nie miałem nigdy problemów, żeby uklęknąć i wstać.
    Domniemywam, że Ty masz mięśnie, a ona - głównie sadło i prawdopodobnie słabe stawy.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.