Skip to content

Waldek, ty oszalałeś!

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Juz cie sluchac nie moge!
Jestes zupelnie bezkrytycznym zwolennikiem III RP! Popierasz bezmyslnie wszystkie elity IIIRP, niewazne, z SLD, PO czy PSL, byle byla to IIIRP!
Skretyniałeś!
Singer do Kuczyna przed chwilą w TVN24.

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika

Komentarz

• Oczywiscie to nigdzie nie jest zapisane (może w ksiązce "Przemysł pogardy", ale jej nie czytałam), nie ma takiego miejsca w necie gdzie ku potomnosci wisiałby cyctaty z róznych okołpeowskich skurwysynów, ale ja pamietam jak Śpiewak oczerniał Kaczyńskich w 2007r. w die Welt i w La Stampie, pamiętam te donosy sugerujące polski faszyzm, twierdzace wprost że niezrównoważone rządy Kaczyńskiego to zagrożenie dla Europy i deklarujące ( w imieniu spiewaczych studentów) wstyd za Polskę. Pamietam te cyniczne, wyrachowane brednie szkodzące mojemu krajowi. Pamiętam i dlatego GWno mnie obchodzi co teraz spiewa Spiewak.
    (Przepraszam za łacinę, ale szlag mnie czasami trafia, choć juz od dawna nie oglądam tv
    ;)
    )
  • Jakoś nigdy mnie się Śpiewak nie kojarzył wprost z przemysłem pogardy.
    Nawet jeśli błądził i grzeszył, to jest w nim potencjał refleksji, choc - wiadomo - to socjaldemokrata i internacjonalista.

• extraneus
    Jakoś nigdy mnie się Śpiewak nie kojarzył wprost z przemysłem pogardy.
    Rozne skojarzenia ludzie miewaja. To odrazajaca postac. Zreszta jak oni wszyscy bez wyjatkow.
    The author has edited this post (w 28.04.2014)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Mówil, ze Kaczynskiemu nalezy sie pomnik za wywalenie z Sejmu Leppera i Giertycha. On jest rzeczywiscie na innym odcinku niz przemysl pogardy ale bez przesady z ta refleksyjnoscia.
  • Zrobili i powiedzieli wiele niegodziwych rzeczy w ciagu ostatnich 10 lat - rzeczy tak zatykajaco niegodziwych, ze nie wystarczy dzis im zaprzeczyc. Ja odpuszcze, jak jeden z drugim przeczolga sie na trasie Warszawa-Krakow zlizujac ozorem z drogi pyl. Nuale ja zawsze mialem dobre serce i przesadnie latwo wybaczalem.
    Acha, do Lodzi tez. Nie mozna zapomniec o Marku Rosiaku.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Ja podobnie jak Los do tematu podchodzę. Dla mnie śpiewak to zwykłe bydle. A że raz w wigilię powie kilka słów ludzkim głosem to ni jak człowieka z niego nie robi.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • extra, to, ze ci sie spiewak "nie kojarzy" to jest być może wina tzw. naszej strony, która mimo szumnych zapowiedzi nigdy nie zbierała tych cytatów, in extenso, do kupy, wiele z tego plugastwa już lezy gdzies, na dnie niepamięci, a Śpiewak albo inny Rokita może znowu udawać niezaleznego komentatora. I gdzie ja pisze, że obwiniam spiewaka za PP? Ja tylko piszę że może w ksiązce "PP" sa jakieś cytaty, autor zrobił chyba największe resume z tego okresu.Spiewak miał swoj udział w PP na tyle na ile taka była linia propagandowa PO. A że taka była, to i miał swoj udział.
    Natomiast w niemieckiej gazecie Spiewak polski sprzeciw wobec rury Nord Stream nazywał niezrozumiałym, polski sprzeciw wobec konstytucji EU nazywał  zagrożeniem dal Europy, a Kaczor był wg spiewaka odpowiedzialny za emigrację młodych Polaków i za niszczenie demokracji...Na miłość Boską! Spiewak to nie "refleksyjny" socjolog ale prymitywny propagandysta, niewahający sie dla celów partykularnych szkodzić długofalowym interesom panstwa polskiego.
    Przy okazji, zaimponował mi wtedy G.Sorman (mozna wydobyć ten tekst z czeluści internetowych, bo ktoś go gdzies wtedy przekleił!)
    http://sopoopole.cba.pl/for/index.php?type=topic&forum=20&id=17
    w przeciwienstwie do np. Besancona, którego zawsze uwazałam za trzezwo patrzacego na ten rejon Europy, a który powtarzal w latach krótkiego epizodu rządów kaczynskich wszystkie te propagandowe bzdury
    The author has edited this post (w 28.04.2014)
  • Cóż, niech jeszcze i ten, niech jeszcze i ten...

• Ale tu chyba nie ma sporu.  Singer jest niegodziwym człowieniem, natomiast straszny dziadunio to po prostu czub.  Niegodziwy, owszem, bo czub też może być niegodziwy.  Singer nie odnosił się w ogóle do moralnych kwalifikacji dziadygi, stwierdził tylko oczywistą oczywistość, że ma do czynienia z szurem.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • Ja jestem na niego uczulony za rozbudzanie antyżydowskich nastrojów wśród Polaków, tekstami takimi jak ten: "Trzeba ludziom raz na zawsze wbić do głów, że Żydzi są szczególnym narodem, a Polacy mają wobec nich szczególne zobowiązania".
  • No tak
    :)
    Propaganda antysemicka w Polsce szaleje. Trzeba byc naprawde swietym czlowiekiem, by sie powstrzymac od antysemickich odruchow slyszac teksty w tym stylu.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.