Skip to content

Kto pierwszy powiedzial, ze Kaczynski sie skonczyl?

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Moj typ to to Tomasz Wolek Zbozowy AD 1990. Kto da wiecej? Czyli mniej.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• Kuczyn?
  • kiedy?

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Nie pamiętam, szperam. A ten Wołeczek to naprawdę w 1990 już? W głowie się nie mieści, raczej na pewno wygra.
  • W ksiazce Purzyckiego o wyborach prezydenckich jest.

• Przydatna informacja jako młotek na mantrujących tak obecnie.
    A Wołka ciężko będzie przebić.

https://www.youtube.com/watch?v=veM5tszB_KQ
  • los
    Moj typ to to Tomasz Wolek Zbozowy AD 1990. Kto da wiecej? Czyli mniej.
    A który to był miesiąc?
    ;)

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Pod koniec roku.

• los
    Pod koniec roku.
    No to jeszcze w pierwszej połowie 1990 słyszałam taką opinię, ale nie pomnę, czy był to JKM, czy też któryś z jego akolitów (w ogóle robili sobie straszną polewkę z powstającego Porozumienia Centrum). Pamiętam za to dokładnie stwierdzenie Mikkego nt. Wałęsy - w tym samym mniej więcej czasie. Po powrocie z Gdańska ogłosił: "Wałęsa to polityczny trup". A kilka miesięcy później tenże trup został prezydentem.

• Czyli Mikke wygrywa. Jak zwykle, kiedy konkurs jest na największego palanta. Choć może jednak - jego akolici w palanciarstwie bywają jednak lepsi.

• los
    Czyli Mikke wygrywa. Jak zwykle, kiedy konkurs jest na największego palanta. Choć może jednak - jego akolici w palanciarstwie bywają jednak lepsi.
    Mikke wygrywa konkurs na największego palanta, bez dwóch zdań. Mało zaszczytne to jednak zwycięstwo. Można powiedzieć, że on właściwie przegrał we wszystkim - polityczna oferma, biznesowo dramat, wizerunkowo - w sumie też. Ale. Jeżeli on grał, tak naprawdę w to co nam chodzi po głowie, to trzeba przyznać, że cel osiągnął. Może nie on bezpośrednio, może jest tylko narzędziem, jednym z wielu. Ale wiele (tysiące, o ile nie setki tysięcy) mózgów zaorał. Bezpowrotnie zniszczył mentalność wielu młodych ludzi.
    JORGE>
  • JORGE
    los
    :
    Czyli Mikke wygrywa. Jak zwykle, kiedy konkurs jest na największego palanta. Choć może jednak - jego akolici w palanciarstwie bywają jednak lepsi.
    Mikke wygrywa konkurs na największego palanta, bez dwóch zdań. Mało zaszczytne to jednak zwycięstwo. Można powiedzieć, że on właściwie przegrał we wszystkim - polityczna oferma, biznesowo dramat, wizerunkowo - w sumie też. Ale. Jeżeli on grał, tak naprawdę w to co nam chodzi po głowie, to trzeba przyznać, że cel osiągnął. Może nie on bezpośrednio, może jest tylko narzędziem, jednym z wielu. Ale wiele (tysiące, o ile nie setki tysięcy) mózgów zaorał. Bezpowrotnie zniszczył mentalność wielu młodych ludzi.
    JORGE>
    No może nie bezpowrotnie. Z korwinizmu się wyrasta. Główna funkcja destrukcyjna tego tworu to marnowanie aktywności politycznej i głosów pewnej części elektoratu młodzieżowego. To w porywach do 5 %, ale to potencjalnie cenii aktywisci młodzieżówek powaznych partii, których JKM neutralizuje.
  • rafalodnowa
    JORGE
    :
    los
    :
    JORGE>
    No może nie bezpowrotnie. Z korwinizmu się wyrasta. Główna funkcja destrukcyjna tego tworu to marnowanie aktywności politycznej i głosów pewnej części elektoratu młodzieżowego. To w porywach do 5 %, ale to potencjalnie cenni aktywiści młodzieżówek poważnych partii, których JKM neutralizuje.
  • rafalodnowa
    No może nie bezpowrotnie. Z korwinizmu się wyrasta. Główna funkcja destrukcyjna tego tworu to marnowanie aktywności politycznej i głosów pewnej części elektoratu młodzieżowego. To w porywach do 5 %, ale to potencjalnie cenni aktywiści młodzieżówek poważnych partii, których JKM neutralizuje.
    To nie tylko to. Duża część młodych korwiowców jest potencjalnie, w naturalny sposób, późniejszymi pisowcami. A dzięki czipowi, jakaś ich część ma tatkie wunty do PiS, że na nie nie zagłosuje/zagłosuje kilka(naście) lat później.
    The author has edited this post (w 07.04.2014)

https://www.youtube.com/watch?v=veM5tszB_KQ
  • większym szataństwem KurwinKrula jest zaszczepienie niechęci- owi młodzi, po przeczołganiu i upodleniu mentalnym w UPRze, w większości poszli jak najfalej od polityki. A z ich entuzjazmu, zapału i działaczostwa (pro publico bono) nie zostało nic... no, może cynizm i sarkazm.
    podpisano- upeerak odczipowany.
  • Fakt. Nawet wyleczeni uperowcy miewaja dziwne reakcje.

• do mnie pijesz, khmmm ?
  • Tez byly korwinista? To przepraszam. Ta epidemia miala wiekszy zasieg niz myslalem
    ;)
    Nie, raczej mialem na mysli ludzi pokroju Ziemniaka czy Warzachwi. Ziemniak ma 50 lat a zachowuje sie jakby mial 15. Ja nie wiem co im Mikke robil ale powinno to byc uznane za zbrodnie przeciw ludzkosci.

• los
    Ja nie wiem co im Mikke robil ale powinno to byc uznane za zbrodnie przeciw ludzkosci.
    :D
  • los
    nie wiem co im Mikke robil ale powinno to byc uznane za zbrodnie przeciw ludzkosci.
    Mikke jest zdania, że kobieta nabywa polityczne poglądy poprzez nasienie męża, może to jest jakiś trop...
  • los
    Tez byly korwinista? To przepraszam. Ta epidemia miala wiekszy zasieg niz myslalem
    ;)
    przecie już kilkakrotnie robiłem publiczne, ekshibicjonistyczne kamingałty...
  • Mikke nic nikomu nie robi. Po prostu określone typy lgną, a im bardziej niedojrzałe, tym dłużej tkwią w tej utopii.
    Jak wiadomo, znalazłam się w jego środowisku z przyczyn zawodowych. Korwinizmy zaciekawiały, bo były inne od tego, co wokół i wydawały się proste, logiczne. Tak na pierwszy rzut oka. Ale przyznam, że od początku coś mi nie banglało (tak intuicyjnie). Z czasem, po spotkaniach III stopnia, odrzuciło mnie.
    I peem tak, poznałam wielu ludzi z kręgów politycznych, ale tylko dwóch wzbudziło we mnie lęk - właśnie Mikke i Aleksander Małachowski. Autentycznie mnie wystraszyli.

• Dlaczego?

• przemk0
    los
    :
    nie wiem co im Mikke robil ale powinno to byc uznane za zbrodnie przeciw ludzkosci.
    Mikke jest zdania, że kobieta nabywa polityczne poglądy poprzez nasienie męża, może to jest jakiś trop...
    I tu pojawia się niepokojące pytanie o sposób nabycia bardzo prorosyjskich poglądów  przez samego Jajusza Mikki...
  • ella
    Korwinizmy zaciekawiały, bo były inne od tego, co wokół i wydawały się proste, logiczne. Tak na pierwszy rzut oka. Ale przyznam, że od początku coś mi nie banglało (tak intuicyjnie).
    U mnie było podobnie, tj. niby to wszystko JAKBY loigiczne, ale jakieś takie...oślizłe i obrzydliwe, właśnie intuicyjnie.
    Póżniej okazało się, że intyicja, a dokładniej empatia, wskazała dobry kierunek.
  • los
    Dlaczego?
    Trudno to opisać. Coś demonicznego w oczach. Straszne spojrzenie, nieprzyjemnie przeszywające. Brrr.

• No miał rację latający ornitolog. Kaczyński nie znalazł się w drugiej turze i prawdopodobnie nie obejmie teki premiera. Reszta to czepialstwo ;-PPPPP
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.