Skip to content

A co jesli istotnie PO wygra na zagrozeniu Rosja? (wydzielone)

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Tak Ignac napisal:
W przedmiotowym tekście Ziemniakiewicza indecent z Antwanem to tło obyczajowe, choć zabawne.
To co istotnie mrozi krew w żyłach, to okoliczność, że dzięki Krymowi Tusk jest właśnie na etapie rozbrajania Smoleńska i przekonał nawet do siebie pana Staszka, pisowca z Podkarpacia. Bo Tusk to zdecydowanie, bezpieczeństwo i pokój. To granie z Ruchami sprytne i stanowcze.
A Kaczor? Tfu, nieodpowiedzialne potrząsanie szabelką, prowokowanie niedźwiedzia i w ogóle jakieś demony patriotyzmu.
Okazało się, że Kaczor jak zwykle od zawsze miał rację, a Laweta właśnie wychodzi w sondażach na prowadzenie.
To jest rzeczywisty problem, hic salta, a nie to, czy Ziemniak napisał dupa albo czy się popłakał że mu Antwan brzydko pedział.
A los na to:
Jeśli tak naprawdę jest, znaczy to, że zaludnienie między Bugiem nie jest narodem, ergo nie powinno mieć własnego państwa. Ryby się trzyma w akwarium a jaszczurki w terrarium i nie należy suszyć ryb (licząc przy tym, że pozostaną przy życiu), bo taką sobie teorię wymysliśmy.
Powie ktoś - polityką się interesuje 1% populacji, reszta idzie za odruchem. Gówno prawda. W warunkach normalnych polityką się AKTYWNIE interesuje 1% populacji a reszta wie, że stać ją na to, by się nie interesować.
W warunkach wyjątkowych 10% nie tylko się interesuje ale ubiera się w mundur i powierza ojczyźnie swe życie a reszta ich wspiera na tyle na ile może.
Gdyby w roku 1920 1% się interesował polityką a reszcie ludności było obojętne czy wspierają Polskę czy Sowiety, dziś gadalibyśmy po rusku.
Glosowanie na Tuska teraz przez bugodrzanska populacje byloby ewidentnym dowodem na jej autodestrukcyjne sklonnosci. Czlowieka o sklonnosciach samobojczych nalezy izolowac i kontrolowac, bo jest niebezpieczny nie tylko dla siebie. A co z narodem o sklonnosciach samobojczych? Niestety - nie ma domu wariatow dla narodow, wiec jedyna metoda na narod autodestrukcyjny jest maksymalnie mu pomoc w wykonaniu jego zamiaru, by juz wiecej klopotow nie sprawial. A co lepiej posluzy samobojstwu Bugodrzan niz wladza don Alda? Dlatego zwyciestwo PO w kolejnych wyborach nalezy uznac za zdarzenie korzystne.
The author has edited this post (w 24.03.2014)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• los
    .................Dlatego zwyciestwo PO w kolejnych wyborach nalezy uznac za zdarzenie korzystne.
    I tym sposobem POwracamy na z góry upatrzone y sprawdzone POzycje, że:
    pierwsze primo: nie jest jeszcze tak źle
    drugie primo: co NAS nie zabije to nas wzmocni
    trzecie primo: kto Polak ten daje nogę z terrarium
    czwarte primo lecz najważniejsze primo: Ryży Wuj to .................się rymuje

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Swojom szosom
    Bardzo żałuję iż będąc zawziętym pacholęciem uporczywie odmawiałem, do 100 % skutku trzeba przyznać, nauki języka rosyjskiego. Ociec mówił mi że język wrogów trza znać jak swój własny. Ech, zamiast gadać może trzeba było, co dzień, rano, mierzyć mój zadek pasem do ostrzenia brzytwy.

• fatuswombatus
    Swojom szosom
    Bardzo żałuję iż będąc zawziętym pacholęciem uporczywie odmawiałem, do 100 % skutku trzeba przyznać, nauki języka rosyjskiego. Ociec mówił mi że język wrogów trza znać jak swój własny. Ech, zamiast gadać może trzeba było, co dzień, rano, mierzyć mój zadek pasem do ostrzenia brzytwy.
    Spróbuj Waść tak po dobroci, sam z samości. Skoro już dostrzegasz pozytywy przedsięwzięcia, to do roboty
    :)
    Sporo słów majo wziętych żywcem z zachodu, piszesz kak słyszysz i te rzeczy. Do opanowania alfabet i nienajtrudniejsza gramatyka.
    Bardzo jestem ciekawa czy ryży rzeczywićcie będzie chciał nadal zarządzać samym terrarium. A cóż w nim zostanie do następnych wyborów? Zgniła masa wzajemnie pożerających się gadów. Raczej zajmnie się zarządzaniem pokoju z terrarium, a ono samo wystawi na licytację. Co nowy właściciel zrobi z szanownym gadostwem będzie go zajmowało najmniej.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• Takoż więc postanowiłem, że gdy życie swe codzienne do porządku doprowadzę y statecznością się wykażę, za nauki języka rosyjskiego wezmę się solidnie. W sumie..... kto wie czy nie przyjdzie mam przymus dogadywania się z przedstawicielami rządu w ich języku urzędowym.

• Mama mi opowiadała, że na studiach mieli takiego kolegę, który powiesił sobie w pokoju portret Mao. Pytany "na co mu to?" odpowiadał: Na wszelki wypadek.
    ;)
  • uhr
    Mama mi opowiadała, że na studiach mieli takiego kolegę, który powiesił sobie w pokoju portret Mao. Pytany "na co mu to?" odpowiadał: Na wszelki wypadek.
    ;)
    Chciałem jako dźwiękową ilustrację historyczną wrzucić nagranie "Jedzcie ryż" Rosiewicza, ale wychodzi na to, że internety tego nie znają. Skandal!
  • http://w43.wrzuta.pl/audio/12nMhge45sZ/jedzcie_ryz
    To?

Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
  • W sondażach nic się nie zmienia. PiS ma stabilne 30% to są dawni wyborcy plus kilka procent nawróconych. Może jeszcze kilkaprocę jest gdzie zachodzi proces myślowy, ale boją się opowiedzieć za PiS bo są skutecznie straszeni. Co innego zagłosować potem.
    PO traciło na rzecz Rucha i Komuchów a teraz odzyskuje. Obecnie trwa dożynanie ruchaczy, więc platworma będzie zyskiwać.
    SLD i PSL mają żelazny elektorat. Jedynym zagrożeniem dla tych partii jest duża frekwencja, bo wtedy liczy się tylko PO i PiS.
  • Stary Wirus jednym slowem o tym, co los pisal w kilku zdaniach.
    No i przede wszystkim dajcie sobie siana z ekstrawaganckim pomysłem, że Komorowski i Tusk nagle doznali olśnienia, czyli iluminacji, wykonali zwrot o 180
    °
    i pracują od rana do wieczora, 24/7/365,  by wam zapewnić bezpieczeństwo od ekspansjonizmu rosyjskiego.
    Jeśli i w to uwierzycie, to znaczy że przeciętny Polak ma pamięć motyla-jednodniówki, więc nie ma potrzeby, by miał własne państwo,
    bo jak je straci, to i tak trzy dni i 0,75 litra później zapomni, że je kiedyś miał.
    Otoz to. Nie kazda zbieranina zasluguje na wlasne panstwo, do panstwa w dzisiejszych czasach potrzeba narodu a narod to pamiec. Kto nie pamieta Tuska sprzed roku, zasluguje na kazdy los, ktory mu postronni wyszykuja.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Pozamiatane:

Nowy sondaż wyborczy. PiS nie wygra z Platformą

Ankieterzy CBOS przepytali ludzi, którzy na pewno pójdą głosować. Według tego sondażu wybory wygra PO, która zdobędzie 3 proc. głosów więcej niż PiS. Jak wypadną pozostałe partie?
    Co czwarty Polak, który deklaruje, że na pewno weźmie ud
    ział w
    wyborach
    do Parlamentu Europejskiego
    , zagłosuje na PO. Tak wynika z najnowszego
    badania
    CBOS. Na drugim miejscu, z 22 proc. poparciem, jest
    PiS
    . Daleko za nimi pozostają potencjalne listy kandydatów SLD-UP - 7 proc. i
    PSL
    - 6 proc. Z kolei 4 proc. ankietowanych głosowałoby na Nową Prawicę Korwin-Mikkego oraz Polskę Razem
    Jarosława Gowina
    .
    http://wiadomosci.dziennik.pl/wybory/news/artykuly/454445,sondaz-wyborczy-cbos-po-przed-pis.html
  • Akurat w tych wyborach jest ważne, byśmy mieli w UE swoich reprezentantów jak najmądrzejszych. Kandydatów mamy super. Jeden taki, to więcej niż trzech z innych partii. Tam trzeba mózgów!

*

*

• balwan.ze.zbrucza
    Pozamiatane:

Nowy sondaż wyborczy. PiS nie wygra z Platformą

Ankieterzy CBOS przepytali ludzi
    Nie Ignac. Nie twierdzę, że PiS wygra z PO, ale nie powołuj sie na sodaże CBOSu, to chyba wsród qewskich sondazowni najbardziej obecnie qewska - pod rzadami peowskiej serwitutki Markowskiego
  • Ale w PiSie tez mowia o poprawie notowowan PO. Czyli powtarzyc trzeba za Starym Wirusem: Jesli Polacy po raz kolejny uwierza Tuskowi, to znaczy ze maja pamiec zlotych rybek i nie zasluguja na wlasne panstwo. Trzy dni po tym, jak je straca, zapomna, ze je kiedykolwiek mieli.
    Dam to sobie na stopke tylko nie wiem jak.
    The author has edited this post (w 27.03.2014)

• Kto nie pamięta kim był Tusk przed rokiem 2014 i znów mu uwierzy, nie zasługuje na własne państwo.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • A jak z tego zrobic stopke?

• "Edit signature" - na dole, po prawej.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Dzinki

• Polacy stanowią 20% i nic się w tej kwestii nie zmieni szybciej niż demografia pozwala.
    "a jeśli znajdziesz Panie 20 sprawiedliwych?"
  • PO już na całym zamieszaniu wygrała. Jest źle. Bardzo źle. Możemy być świadkami punktu zwrotnego, no, chociaż korekty pewnego trendu.
    JORGE>
    The author has edited this post (w 31.03.2014)
  • JORGE
    PO już na całym zamieszaniu wygrała. Jest źle. Bardzo źle. Możemy być świadkami punktu zwrotnego, no, chociaż korekty pewnego trendu.
    JORGE>
    nie będę się kłócił, tak właściwie to ja nie widziałem powodów do prowadzenia PiSu. Uważam, że to był trick systemu- pozorne straszenie wrogiem, a w końcówce tryumfalne przegonienie go, uffff, udało się kolejny raz- to samo było w 2010. To metoda stymulacji elektoratu nienawiści.
    Ale... skąd wiesz JORGE ?
    Ja nie rozmawiam z ludźmi, odświeżyłem sobie cytat z Piłsudskiego "naród wspaniały tylko ludzie kur*y" i jakoś tak nie lubię ludzi. A w wyborach parlamentarnych biorę zaświadczenie, dopycham do samochodu babcie, ciotki i jadę do Sulejówka głosować na prof. Pawłowicz.
  • Ale do eurowyborów 2 miesiące ... To bardzo dużo czasu by przypomnieć rodakom, o pewnych "niedoskonałościach" polityki zagraniczney i wewętrzney PO. Tylko czy oni chcą by o tym im przypominano?  Problemem nie są chyba sztuczki pijarowe, okoliczności lecz polska dusza ...
    I jeśli wierzyć prorokom to yest gorzey niż źle ... W tey perspektywie to sondaże propisowskie były tylko chwilową perturbacyą, krótkotrwałą korektą ogólnego tryndu ...
  • Trend nie byl wykreowany, Tusk autentycznie dolowal.

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • Moja stopka.
    Nie ekscytujmy sie tak bardzo tymi wyborami. To prawda, ze w ustabilizowanych panstwach polityka interesuje sie kilka procent obywateli. Znaczy nieprawda, bo reszta tez sie interesuje tylko ma swiadomosci faktu, ze stac ja na to sie nie interesowac - ze nie ma wielkich roznic w propozycjach partii i wszystkie uwzgledniaja racje stanu.
    Ale czasem nawet ustabilizowane panstwa zdaja egzaminy. Jesli Polacy dzis oddacza wladze sowieckim pacholkom, to znaczy, ze Polska ich nie obchodzi i najlepsze, co moga zrobic to zejsc ze sceny, by zwolnic miejsce dla tych, ktorzy na miano "Polacy" naprawde zasluguja.

• Najwyraźniej na stare lata będę należał w kraju zamieszkania do mniejszości narodowej. Mniejszość polska w Landzie Przywislańskim UE - to trochę lepiej brzmi niż mniejszość polska w Guberni Przywislańskiej WNP.
    The author has edited this post (w 01.04.2014)
  • Powoli, wszystko bedzie.

• Trafiliśmy! Koncepcja:
    Ukraina
    plus
    bezpieczeństwo
    w Unii Europejskiej działała
    - cieszył się współpracownik szefa
    rządu
    . I podkreślił, że miesiąc temu w wewnętrznych badaniach PO notowała 2 pkt straty wobec PiS.
    http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/454795,okrzyk-triumfu-w-sztabie-platformy-dostali-wyniki-sondazu.html
  • Zobaczymy jak bedzie. Suweren zdaje egzamin. Jesli go obleje kara bedzie smierc i to bedzie najlepsze, co bedzie mogl zrobic.

• qiz
    Ale... skąd wiesz JORGE ?
    Skąd wiem ?
    Bo nie ma co mówić, Tusk, Sikorski i spółka zręcznie pograli w sprawie Ukrainy. Oczywiście propagandowo, ale wykorzystali szansę, a ta spadła im z nieba.
    Bo faktycznie,  oczywiście trochę przymuszeni, stanęli po właściwej stronie. W jakimś stopniu realizują polską rację stanu. I akurat w tym momencie nie ma znaczenia na jak długo, na ile to jest poza, gra. Tak jest.
    Bo kolejny raz się przekonałem, że układ medialny w Polsce jest nie do przeskoczenia i właściwie tym narzędziem można wykreować każdego i wszystko. Ludzie naprawdę uważają Sikorskiego za najwybitniejszego polskiego polityka/dyplomatę ostatnich 20 lat. "Lepszego nie mamy. Komorowski bije rekordy popularności nie robiąc tak naprawdę NIC. Jest wydmuszką.
    Bo mój kolega aktywnie działający w PiS przywiózł mi listę do podpisu w ramach zbierania poparcia na najbliższe wybory. I mówi wprost, że jest z tym problem. A wczoraj przed treningiem jeden z długo znanych mi chłopaków (wciągnięty w PO, troche perfidnie) bez problemu dostał podpisy od WSZYSTKICH. Tylko ja powiedziałem, żeby z tym spierdalał (na co on - przestań, oni wszyscy są tacy sami, czy PO czy PiS)
    Bo z dnia na dzień słabnę. Problemy dnia codziennego, poważne problemy, które w większym wymiarze nie wynikły z moich błędów, a po prostu z sytuacji w jakiej obecnie jesteśmy w Polsce, mnie przytłaczają. Zbyt ich wiele, zbyt duży kaliber i jest to hydra. Obcinasz łeb po ciężkiej walce, odrasta prawie natychmiast, albo pojawiają się nowe. Zaczynam odnosić wrażenie, że już nigdy nie będzie lepiej. Nie ma światełka, to jest przepaść, dna nie uświadczysz. System jest zły i wpływa na ludzi, przez co stają się coraz gorsi. A im gorsi ludzie tym system staje się jeszcze bardziej patologiczny. I tak to się zapętla.
    Bo wiem, widzę i rozumiem dlaczego - będzie jeszcze gorzej. Samolot się nie odnalazł, na Krym wszyscy machęli ręką, człowiek zaakceptuje i przyzwyczai się do wszystkiego. Szczególnie kiedy jest otoczony ...
    JORGE>
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.