Skip to content

Sumliński dostał kwity na Komorowskiego

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Tako rzecze w wideo-wywiadzie dla Frondy -
http://www.fronda.pl/a/tylko-na-frondapl-wojciech-sumlinski-zapowiada-publikacje-szokujacych-dokumentow-ws-komorowskiego%2C35852.html
Temat kwitów na Komorra w skrócie:
Sumliński miał informatora - oficjera WSI. Po "Aferze Marszałkowskiej", z oczywistych względów, wielu informatorów S. przestało się z nim kontaktować - ten nie był wyjątkiem. Jednak jakiś czas temu poprosił on (oczywiście przez kilku pośredników) o spotkanie. Na spotkaniu dał Sumlińskiemu 100 stron materiałów WSI. Kolejne 1900 miały być zdeponowane u notariusze i przekazane S. w określony czas po śmierci informatora. Informator mówił, że ma zaawansowanego raka, nawrócił się, a jako pokutę ksiądz mu zadał upublicznienie kogo i jak załatwił. Sumliński podchodził nieufnie, ale jakiś czas później owy informator rzeczywiście zmarł. Nie wiem czy te materiały już zostały Sumlińskiemu w całości przekazane, ale książka bazująca na nich ma zostać wydana na początku 2015. O kwitach Sumliński mówi "Jeśli dane mi będzie je opublikować, to opinia publiczna w Polsce zobaczy Bronisława Komorowskiego w zupełnie innym świetle".

https://www.youtube.com/watch?v=veM5tszB_KQ

Komentarz

• Niech uważa, bo jeżdżą ciężarówki ze żwirem
  • rastee
    Niech uważa, bo jeżdżą ciężarówki ze żwirem
    tez jestem zaskoczona, ze Wojciech Sumlinski tak sie zawczasu upublicznia.

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • Ze dwa miesiące o tym już mówił, takie nagranie na yt było, może ktoś pamięta? Krótkie.
    Nie miejcie złudzeń że kogokolwiek to ruszy.
  • Ja pamiętam. To było nagranie ze spotkania z Sumlińskim. Chyba nawet gdzieś tu wrzuciłem link.
  • Czytaliście książke jak go WSIowy ludek zrobił w bambuko? Może znowu go ogrywają, żeby wypuścił trefny materiał i się skompromitował. Tak se opowiada, że ma materiały, że Komorowski to agent? Przecież to by było śmiertelne zagrożenie. Niech lepiej da papiery Antuanowi i się nie wygłupia.
  • rastee
    Czytaliście książke jak go WSIowy ludek zrobił w bambuko? Może znowu go ogrywają, żeby wypuścił trefny materiał i się skompromitował. Tak se opowiada, że ma materiały, że Komorowski to agent? Przecież to by było śmiertelne zagrożenie. Niech lepiej da papiery Antuanowi i się nie wygłupia.
    Tak.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Sumlinski nie jest osoba powazna.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Sumlinski nie jest osoba powazna.
    bo?

Pan Jezus
  • davenia
    los
    :
    Sumlinski nie jest osoba powazna.
    bo?
    Bo jak to mówią w opłotkach:
    Nie strasz nie strasz bo się ....zrymujesz.
    Jak ma to niech wali tu i teraz. Jak nie ma to niech siedzi cicho. A tak to tylko pajacowanie i marketing (kiepski) książki.
    The author has edited this post (w 28.03.2014)

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • davenia
    rastee
    :
    Niech uważa, bo jeżdżą ciężarówki ze żwirem
    tez jestem zaskoczona, ze Wojciech Sumlinski tak sie zawczasu upublicznia.
    Jak napisałem na Rebe - może właśnie mówieniem o tym chce się ubezpieczyć?

• Takich gier sie samemu nie rozgrywa. Kto jak kto ale Sumlinski powinien to wiedziec znakomicie.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • nicked
    Ja pamiętam. To było nagranie ze spotkania z Sumlińskim. Chyba nawet gdzieś tu wrzuciłem link.
    Też coś kojarzę, ale nie było chyba takich szczegółów.

• @ alcorro,
    w momencie kiedy mowi o tym, ze za chwile znow go moga w kajdankach z wlasnego domu wyprowadzac - tez mi to do glowy przyszlo.
    natomiast mi chodzilo raczej o to czemu chwali sie PRZED publikacja - przeciez zrobi sie wszystko, zeby ta nie ujrzala swiatla...

Pan Jezus
  • los
    Takich gier sie samemu nie rozgrywa. Kto jak kto ale Sumlinski powinien to wiedziec znakomicie.
    mysle, ze wie. ale z wywiadu wynika tez, ze on to juz wszystko pieprzy, ze nie ma sily juz dalej ...sie bac.  nie wiem na ile dziala sam, ale jesli tak robi, to jego postawa (wywiad) jakby potwierdza, ze byc moze wyczerpaly sie wszystkie inne srodki. jemu juz chodzi tylko o puszczenie rzeczy pod strzechy. i  mimo deklaracji, ze "to wstrzasnie opinia publiczna" to brak takiego efektu  tez go raczej nie zaskoczy. sam przeciez mowi o sobie, ze jest glosem wolajacym na puszczy.

Pan Jezus
  • Pażyjom, uwidim.
    Możliwe, że też w kwestii czy rozgrywa sam.
    Co do kwestii wrzutki WSI - oczywiście może tak być. Historia ze sposobem w jaki materiały uzyskał sprawia, że wygląda to wiarygodnie, ale w gabinecie luster nigdy pan nie wiesz.

• davenia
    brak takiego efektu  tez go raczej nie zaskoczy.
    Sam mówi często, że za samo spotkanie z Ałganowem wyleciał Olin, a Kwasula miał problemy.
    Komorowski spotkał się z gościem podejrzewanym o kontakty z GRU, rozmawiał o kupieniu tajnego dokumentu (aneksu do r. WSI), a włos z głowy mu nie spadł; mało tego, został potem prezydentem.
    Kojarzę, że niedługo ma zeznawać w procesie Sumlińskiego. Z pewnością będą TVP, TVN oraz Polsat.

• davenia
    los
    :
    Takich gier sie samemu nie rozgrywa. Kto jak kto ale Sumlinski powinien to wiedziec znakomicie.
    mysle, ze wie. ale z wywiadu wynika tez, ze on to juz wszystko pieprzy.
    A to niby jest jego prywatna sprawa? Z imperium zla walczy sie w armii wykonujac rozkazy a nie na wlasna reke.
    The author has edited this post (w 28.03.2014)

• los
    davenia
    :
    los
    :
    mysle, ze wie. ale z wywiadu wynika tez, ze on to juz wszystko pieprzy.
    A to niby jest jego prywatna sprawa? Z imperium zla walczy sie w armii a nie na wlasna reke.
    e no, Losie, z pewnoscia znasz historie Frodo?
    nie twierdze, ze rozumiem w tym punkcie Sumlinskeigo, ale trzymym za niego kciuki.

Pan Jezus
  • Frodo wzorem warcholstwa? Musielismy inne ksiazki czytac.

• los
    Frodo wzorem warcholstwa? Musielismy inne ksiazki czytac.
    przede wszystkim mowimy chyba o dwoch roznych Wojciechach Sumlinskich.

Pan Jezus
  • Ja pisze o tym, ktory trzyma w ukryciu dokumenty kompromitujace najwazniejsza osobe w panstwie, bo chce w ten sposob podlansowac swoja ksiazke, ktora ma wyjsc za rok.
    Jak to nie jest warcholstwo, to nie wiem, co to slowo znaczy.
    To oczywiscie przy zalozeniu, ze mowi prawde. Nie postawilbym 20 groszy na te teze.

• Po pierwsze, nie wiadomo czy te dokumenty już ma.
    Po drugie, z pewnością chce/będzie chciał je zweryfikować.
    Po trzecie, jak mówiłem, czas pokaże.

• Pozostane przy swoim zdaniu.

• Coś na rzeczy jest w tym co mówi los, Sumliński już tyle razy i w tylu różnych sprawach był czołgany a jak by zupełnie nie wyciągnął z tego żadnej nauki. Dał się podejść dwa drazy i pozbawić wyników śledztwa w sprawie śmierci ks. Popiełuszki, na przykład.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.