Dlaczego Obama nie odpalił bomby smoleńskiej?
Bo prawdopodobnie jej nie ma. Teraz po resecie resetu jest doskonały moment aby ostatecznie skompromitować Putina w oczach europejskiej opinii publicznej i zmusić UE do zamrożenia stosunków z Kacapią. Jednak tego nie robi. Możliwe, że CIA nie ma rzadnych smoleńskich kwitów.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
2. Jest doskonały moment aby ostatecznie skompromitować Putina
3. Zmusić UE do zamrożenia stosunków z Kacapią
4. CIA nie ma rzadnych smoleńskich kwitów
Niech się kolega zdecyduje. Bowiem każdy punkt kolegi wypowiedzi przeczy wszystkim innym w kontekście zawartym w tytule wontasa.
The author has edited this post (w 20.03.2014)
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Kolega, a może i kto inny wie coś więcej w temacie i chętnie bym tego wysłuchał, bo chciałbym się mylić. Jest tak, że od dziesiątego kwietnia nosze w sobie napięcie związane z tym co się tam wydarzyło i oczywiście jest duże oczekiwanie, że w końcu poznamy prawdę. Myśle, że ta tajemnica jest jak fatum nad tym krajem i jest to sytuacja niszcząca.
Nie chce mi się wierzyć, że Obama jeżeli ma jakieś dokumenty związane ze Smoleńskiem, ma powody żeby dłużej utrzymywać je w tajemnicy.
Czy Usańce mają Smoleńskie kwity?
Jeżeli tak, to czemu ich nie ujawniają?
ad2. tak jak powyżej. Lub jak kolega woli odpowiem pytaniem: W czyjem interesie maja ujawniać cokolwiek?
wydaje się, że Obama chce obrać ostrzejszy kurs na Rosję, bo jego reset się skompromitował. Kraje UE chciałyby, żeby na pochukiwaniu się skończyło. Im bardziej Putin okaże się krwawy tym większa będzie presja, na sankcje gospodarcze.
Boże, użycz mi pogody ducha abym godził się z tym czego nie mogę zmienić, odwagi abym zmieniał to co mogę zmienić i mądrości aby odróżniał jedno od drugiego.
Kolega nie powinien zapominać że rządów nie obala sie dla zabawy tylko po to aby zastąpic je "swoimi" ludzikami. Nawet największy tyran, krwiożerczy satrapa jest OK jeśli nie mamy dla niego "własnej" alternatywy. Totalna rozpierduchem i bałagan to sobie możemy poeksperymentowac w bantustanie lub u poganiaczy wielobłądów. Ale w kraju który jednak ma kilka Abombek i rakietek do ich serwowania liczy się ordnung. Tu eksperymentowac nie będzie się, bowiem jest to we w naszym interesie. Tyle w tomacie.
JORGE>
bo cały ten majdan to tylko teatrzyk był
bo oBamba też ma czerwone ręce
oręż którego wahamy się użyć jest bezużyteczny.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Putin jest już dostatecznie skompromitowany akcją z Krymem. Mimo tego tymczasem brak ostrej kontrakcji. Mam nadzieję, że nie pozwolą mu wykonać kolejnego kroku nim twardo powiedzą nie. W każdym razie tu otwarta gra wiedzą o Smoleńsku nie jest do niczego potrzebna.
Natomiast zakulisowe gry z wykorzystaniem takiej wiedzy jak najbardziej można prowadzić czy to z Ruskiem, czy z Tuskiem czy z innymi.
JORGE>
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)