Skip to content

A przemówienie Putina słuchali ?

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Jest tu, lepszego linku nie znalazłem:
http://www.tvn24.pl/cale-oredzie-wladimira-putina,409051,s.html
Co tu dużo mówić jest znakomite. Połączenie kłamstw, półprawd, faktów i logicznych wniosków. Do tego zwracam uwagę, że Putin mówi, w odróżnieniu od bełkotu zachodnich polityków. Wali po oczach, Krym był, jest i będzie rosyjski. Dość niesprawiedliwości wobec Rosji, koniec bezkarnej ekspansji Zachodu (tak jak podjerzewaliśmy). Nie krytykujcie nas hipokryci, jak potraktowaliście sprawę Kosowa, co zrobiliście w Serbii, dlaczego skrzywdziliście Egipt itd. ? Dlaczego stosujecie podwójne standardy ? Wy prowadzicie imperialną politykę, a my nie możemy dbac o swoich obywateli ? Ile razy nas oszukaliście ? A wszysto to powiedziane na luzie, bezpośrednio, z jajem. Gdybym nie wiedział z kim mamy do czynienia i jak historia wygląda ...
W każdym razie Rosjanie to kupią. W każdym łgarstwie musi być jakaś część prawdy, wiarygodności i Putin to wszystko zręcznie wplótł. No cóż, trzeba przyznać że Zachód pokpił sprawę, dał pewne argumenty i jednak zbyt szybko uwierzono, że wszysto będzie cacy.
JORGE>

Komentarz

• Hitler też był znakomity.
    Acha, to nie Zachód zada cios ostateczny Wołodi tylko Osmanie.
    The author has edited this post (w 18.03.2014)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Hitler też był znakomity.
    Acha, to nie Zachód zada cios ostateczny Wołodi tylko Osmanie.
    Nie potrafię czytać między wierszami w przypadku tego typu wystąpień, ale te podziękowania Chinom i Indiom to sygnał, nie wpieprzajcie się, to nie wasz problem, póki co wasza reakcja jest OK. Ot i Wołodia się przeorientował, tam pitu pitu o przeniesieniu się ciężaru geopolitycznego na dalekie od Europy rejony, a tu taka niespodzianeczka. Tak na marginesie, ja z niecierpliwością czekam na Samurajów. Obie Koree, Chiny i Japonia (i Rosja w tle), przecież tam wystarczy mała iskierka.
    JORGE>
  • Nie.

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • No i ta banderowsko-faszystowska narracja. To zostało kupione dużo wcześniej zanim Putin oficjalnie zaczął jej używać. I nie chodzi tu o naszych debili czy agenciaków z prawej czy lewej strony, tego samego typu argumentów używają niektórzy czołowi europejscy politycy. No, na tym da się zbudowac porozumienie. Mam nadzieję tylko, że Amerykanie zachowają przytomność.
    JORGE>
  • Michaił murem stoi za wodzem:
    "Gorbaczow o aneksji Krymu: cieszę się z tego zjednoczenia
    - Cie­szę się z tego zjed­no­cze­nia - sko­men­to­wał dla "Kom­so­mol­skiej Praw­dy" anek­sję Krymu ostat­ni przy­wód­ca ZSRR Mi­cha­ił Gor­ba­czow.
    Gor­ba­czow wiele razy w ostat­nich la­tach kry­ty­ko­wał Wła­di­mi­ra Pu­ti­na. Kiedy dzi­siaj Putin pod­pi­sał trak­tat o przy­ję­ciu Krymu i Se­wa­sto­po­la do Fe­de­ra­cji Ro­syj­skiej, po­parł go.
    - Cie­szę się z tego zjed­no­cze­nia. Sądzę, że w tym przy­pad­ku trze­ba za­cząć od tego, jak lu­dzie żyli po tym, jak – wbrew swo­jej woli – zna­leź­li się na te­ry­to­rium Ukra­iny - sko­men­to­wał lau­re­at po­ko­jo­wej na­gro­dy Nobla.
    Gor­ba­czow po­wie­dział, że po tym, jak Krym zo­stał prze­ka­za­ny Ukra­iń­skiej So­cja­li­stycz­nej Re­pu­bli­ce Ra­dziec­kiej w roku 1954 przez ów­cze­sne­go przy­wód­cę ZSRR Ni­ki­tę Chrusz­czo­wa, "pro­blem na­ra­stał".
    - Re­fe­ren­dum prze­pro­wa­dzo­no po to, aby po­znać zda­nie ludzi miesz­ka­ją­cych na Kry­mie. To ich prawo - stwier­dził. - Spraw­dzo­no. Oka­za­ło się, że Ro­sja­nie ży­ją­cy na Kry­mie chcą wró­cić do Rosji - dodał.
    Gor­ba­czow za­zna­czył, że Ukra­iń­cy i Ro­sja­nie po­win­ni się na­wza­jem wspie­rać, po­nie­waż nie ma "dwóch bar­dziej bli­skich sobie na­ro­dów". Jego zda­niem nie można do­pu­ścić do wojny. - Takie coś może przyjść do głowy tylko idio­tom. To zu­peł­ny ab­surd - za­zna­czył.
    Mocno skry­ty­ko­wał także Ame­ry­ka­nów. - Ame­ry­ka­nie wszę­dzie się pcha­ją. Wszę­dzie znaj­du­ją dla sie­bie za­ję­cie. Dla nich czymś istot­nym stało się osła­bie­nie Rosji, ogra­ni­cze­nie jej moż­li­wo­ści. Chcą przy­wią­zać do sie­bie Ukra­inę. Nie uda im się to! - pod­kre­ślił."
    JORGE>
  • co do faszystów- zorientował się ktoś, jak w całej sytuacji zachowują się i działają Jewrije? Oni tam mają paru oligarchów i atrakcyjne terytoria drenażowe, było nie było.
  • A Tuska orędzia, tuż po Dzienniku słuchali ? Bełkot. 4 filary dobrej pozycji Polski (Nato, Unia, coś trzeciego), a czwartym ma być Ukraina (???). Powiedział z duma, że Zachód posłuchał opinii, stanowiska Polski wobec Ukrainy. Jeszcze może jest dumny ze swoich działań ? Paranoja, przecież polskie władze nie wyczuły tematu i Majdan poczatkowo olały. Kaczor zmusił swoja podróża. A później Sikorski się totalnie skompromitował histeria, że wszyscy zgina. Donek też podkreślił wspaniała kondycję polskiej armii. No to pojechał ...
    JORGE>
  • qiz
    co do faszystów- zorientował się ktoś, jak w całej sytuacji zachowują się i działają Jewrije? Oni tam mają paru oligarchów i atrakcyjne terytoria drenażowe, było nie było.
    Chodzi Koledzeo o Izrazel czy o diasporę bo to są często rozbieżne interesy?
  • MarianX
    qiz
    :
    co do faszystów- zorientował się ktoś, jak w całej sytuacji zachowują się i działają Jewrije? Oni tam mają paru oligarchów i atrakcyjne terytoria drenażowe, było nie było.
    Chodzi Koledzeo o Izrazel czy o diasporę bo to są często rozbieżne interesy?
    taaak, a w czym one się rozbiegają?  U nas jakoś zbieżne, to i na Ukrainie pewnie zbieżne...
  • JORGE
    A Tuska orędzia, tuż po Dzienniku słuchali ? Bełkot. 4 filary dobrej pozycji Polski (Nato, Unia, coś trzeciego), a czwartym ma być Ukraina (???). Powiedział z duma, że Zachód posłuchał opinii, stanowiska Polski wobec Ukrainy. Jeszcze może jest dumny ze swoich działań ? Paranoja, przecież polskie władze nie wyczuły tematu i Majdan poczatkowo olały. Kaczor zmusił swoja podróża. A później Sikorski się totalnie skompromitował histeria, że wszyscy zgina. Donek też podkreślił wspaniała kondycję polskiej armii. No to pojechał ...
    JORGE>
    Bez znaczenia jest jego paplanie.
    Ciekawsze za to, że w ogóle zabrał głos w ten sposób.
    Niepokojące to. Bo jeśli nie stało się uprzednio nic co uzasadniałoby takie uspokajanie, to nasuwa się myśl o tym, że uspokajający wie o czymś co ma nastąpić.
  • put-in rano, put-in w południe, put-in wieczorem, put-in o północy, put-in w żelazku, put-in w lodówce
    put-in chrząknął put-in popatrzył, put-in podniósł rękę, put-in się uśmiechnął złowrogo
    put-in to put-in tamto
    niespełniona gwiazda holyłud
    natomiast mnie wkurza, że coraz więcej ruchów słyszę na ulicach mojego miasta
    (zachodnia Polska)
    The author has edited this post (w 20.03.2014)
  • kania.zu.kurz
    put-in rano, put-in w południe, put-in wieczorem, put-in o północy, put-in w żelazku, put-in w lodówce
    put-in chrząknął put-in popatrzył, put-in podniósł rękę, put-in się uśmiechnął złowrogo
    put-in to put-in tamto
    (zachodnia Polska)
    Wolisz słuchać rodzimych moskali jak mówią po polsku? Daj na luz. Przynajmniej wiesz z kim masz "przyjemność".

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • kania.zu.kurz
    put-in rano, put-in w południe, put-in wieczorem, put-in o północy, put-in w żelazku, put-in w lodówce
    put-in to put-in tamto
    (zachodnia Polska)
    Zachodnia Polska? Dziwne. Mały ruch graniczny dotyczy tylko woj. pomorskiego i warmińskiego.
  • fatuswombatus
    kania.zu.kurz
    :
    put-in to put-in tamto
    (zachodnia Polska)
    Wolisz słuchać rodzimych moskali jak mówią po polsku? Daj na luz. Przynajmniej wiesz z kim masz "przyjemność".
    Mimo wszystko zdecydowanie wolę słyszeć polską mowę, niezależnie od treści.
    Zwłaszcza w takim kontekście:
    << Moskwa jest zaniepokojona traktowaniem Rosjan w Estonii - stwierdził przedstawiciel Rosji przy ONZ, którego cytuje Reuters. Jak zauważają komentatorzy, wypowiedź ta może brzmieć groźnie w kontekście ćwiczeń rosyjskiego wojska rozpoczętych wczoraj w sąsiedztwie państw bałtyckich. Tym bardziej, że dziś szef rosyjskiego MSZ Siergiej Ławrow oświadczył, iż "Rosja będzie stawać w obronie swoich rodaków w każdym kraju na świecie". >>
  • kania.zu.kurz
    put-in to put-in tamto
    Bo to jest obecnie postać nr 1 na świecie. On radykalnie zmienia historię. O nim trzeba mówić, trzeba słuchać i przyglądać się co robi. Nawet jeżeli go się nie trawi, ba, szczególnie właśnie wtedy. Na wrogów nie ma co się obrażać, ich trzeba poznać.
    JORGE>
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.