Skip to content

Medialna maskirowka rządzących tchórzy - chyba że coż mi umknęło

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Ponieważ staramy się bywać poważni, a poważni ludzie postrzegają rzeczywistość przez pryzmat faktów, a nie deklaracji poproszę o wykazanie że jawnie prorosyjski rząd Donalda Tuska podjął jakieś realne działania w sprawie agresji Rosji na Ukrainę?
Bo na razie rządzący nami tchórze (Komorowski, Tusk) zmienili retorykę, co jest niewątpliwie objawem wyjątkowego bohaterstwa.

Komentarz

• Dam jeden wpis nie na temat, by wątek nie pozostał pusty.
    Natomiast rzeczona pusta retoryka bardzo urzekła np. panią Staniszkis, co wskazuje, że jest ona zwykłą druną babą a nie żadnym głębokim analitykiem.
    The author has edited this post (w 16.03.2014)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • I to mnie właśnie rozwaliło
    :(
    Odrobina słów i oto już mamy dzielnego danAlda i jego dzielnych wojów. Coś mi się robi złego jak widzę taką szopkę.
    The author has edited this post (w 16.03.2014)
  • ms.wygnaniec
    I to mnie właśnie rozwaliło
    Obrobina słów i oto już mamy dzielnego danAlda i jego dzielnych wojów. Coś mi się robi złego jak widzę taką szopkę.
    Osobnicy z kręgów JBPP wrzeszczą, że reakcja Polski była.....przesadna i Putin się pogniewa.
  • MarianX
    ms.wygnaniec
    :
    Obrobina słów i oto już mamy dzielnego danAlda i jego dzielnych wojów. Coś mi się robi złego jak widzę taką szopkę.
    Osobnicy z kręgów JBPP wrzeszczą, że reakcja Polski była.....przesadna i Putin się pogniewa.
    Co nie jest pozbawione sensu w pewnym sensie
    http://www.youtube.com/watch
  • MarianX
    ms.wygnaniec
    :
    To mnie akurat nie dziwi...
  • Agresywna retoryka polskiego rządu świetnie wpisuje się w ruską narrację o złych Lachach co to ciągle knują i szkolą Banderowców
  • Warto przypomnieć, że retoryka pusta - a więc bez skutków w realu poza daniem batiuszce pretekstu żeby "rozsierdiłsa." Kolejna teoria spisku.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Warto przypomnieć, że retoryka pusta - a więc bez skutków w realu poza daniem batiuszce  pretekstu żeby "rozsierdiłsa." Kolejna teoria spisku.
    To nie teoria spisku tylko analiza. Jak pragnę pooglądać kogoś, kto ładnie mówi cudze teksty, to preferuję teatr. Tu raczej jest grany wariant na przejęcie części elektoratu. Taka rewitalizacja, bo na grę międzynarodową oni są zbyt nikczemni duchem.
  • Chciałam postawić pytanie (wątek) "Co zrobiła Unia, żeby powstrzymać Putina i dlaczego nic?", bo tak naprawdę to odpowiedż na jego drugą część mnie interesuje. Świat oszalał?!
    Nasze dupki same z siebie nic nie zrobią, to oczywiste.
  • Mam jeszcze inną teorie. Rosji nienawidzą wszyscy, a lemingi i sługusy Moskwy w szczególności. Teraz można pohejtować na Rosję bo jest to jewropejsko corect
  • mmaria
    Chciałam postawić pytanie (wątek) "Co zrobiła Unia, żeby powstrzymać Putina i dlaczego nic?", bo tak naprawdę to odpowiedż na jego drugą część mnie interesuje. Świat oszalał?!
    Nasze dupki same z siebie nic nie zrobią, to oczywiste.
    Mie zasię naybarziey interesuje zagadnienie "Co zrobiła Ukraina, żeby powstrzymać Putina i dlaczego nic?"
    Już nawet nie pitam, czemuż na Kremie nie stanęli twardo, ale podobnież po Doniecku biegają trójki partyjne z rosyjskimi flagami i leją po paszczach kogo zechcą. Noji? Gdzież jest ukraińska milicja, ażeby ich zatrzymać do wyjaśnienia?
  • A to też ciekawe jest bardzo owszem.
  • balwan.ze.zbrucza
    zagadnienie "Co zrobiła Ukraina, żeby powstrzymać Putina i dlaczego nic?"
    Już nawet nie pitam, czemuż na Kremie nie stanęli twardo, ale podobnież po Doniecku biegają trójki partyjne z rosyjskimi flagami i leją po paszczach kogo zechcą. Noji? Gdzież jest ukraińska milicja, ażeby ich zatrzymać do wyjaśnienia?
    Syndrom panstwa pokolonialnego, Ignac. Po prostu - Ukraincy nie wiedza, co moze robic suwerenny rzad, co powinien, czego nie powinien, na co sobie moze pozwolic a na co nie moze. Czemu sie tak bardzo Dziwisz? W swej wlasney Oyczyznie masz nie co innego.

• mmaria
    A to też ciekawe jest bardzo owszem.
    Słuchejcie.
    A może tej całej Ukrainy nigdy nie było?
    Coś tam parę lat temu uzgodniono (w Budapeszcie?), ale w świat poszła wersja dla świata, a Trójka wiedziała swoje i odczekano chwilę *.
    *chwila - w skali Historii
    ==
    edit: nie, no, za chwilę zacznę wierzyć w UFO.
    A moe jednak jest jakaś "ogólna teoria historiczności" i np. zdarzenia na Ukrainie, zaginięcie samolotu malezyjskiego, i parę innych rzeczy co nie słyszałem - mają współny mianownik?
    edit2: czyli zaczynam wierzyc w UFO...
    The author has edited this post (w 17.03.2014)
  • ms.wygnaniec
    Ponieważ staramy się bywać poważni, a poważni ludzie postrzegają rzeczywistość przez pryzmat faktów, a nie deklaracji poproszę o wykazanie że jawnie prorosyjski rząd Donalda Tuska podjął jakieś realne działania w sprawie agresji Rosji na Ukrainę?
    Bo na razie rządzący nami tchórze (Komorowski, Tusk) zmienili retorykę, co jest niewątpliwie objawem wyjątkowego bohaterstwa.
    Ale tak czy siak wychodzi na nasze. Pisaliśmy o tym wielokrotnie, jedyną szansą na zmianę sytuacji w Polsce jest jakieś tąpnięcie geopolityczne. I mamy chyba teraz coś w tym stylu. Donki, Bronki czy Radzie się przenicują i już. A że nie są wiarygodni to dostaną kopa w dupę, kwestia czasu. Jeżeli dobrze rozumiem politykę mocarstwową (a mogę nie rozumieć, wiem) to Amerykanie mogą w ciągu krótkiego okresu zdmuchnąć upapranych w układy z Sowietami ludzików. Z układem medialnym, gospodarczym włącznie. A co to za problem ? Obamba właśnie się kończy, czas Republikanów tuż tuż, a oni przyjmą radykalną politykę wobec Putina. Stany muszą, po prostu muszą się ponownie w szerszym zakresie zainstalować w Polsce, nie ma chyba lepiej położonego kraju, nieprawdaż ? Ot, taki paradoks, nasze przekleństwo czasami staje się atutem. Nawet z Tuskiem, my tą sytuację, której fajerstarterem jest Ukraina, po prostu wygrywamy. Status quo, które nas wykańczało, właśnie się sypie. Oczywiście nie wiadomo jak to się skończy, prawodpodbnie jesteśmy na początku pewnego procesu, ale wrzód został przekłuty. Świat przed i po Majdanie różni się zasadniczo.
    JORGE>
  • 7my
    na pokładzie było 2 Ukraińców, dobry zaczyn na powieść sensacyjną.
    i jeden ruchol, może chachoły kacapowi nie odpuściły, aż samolot się sfajczył- skoro już jesteśmy przy czarnym humerze.
  • JORGE
    Obamba właśnie się kończy, czas Republikanów tuż tuż, a oni przyjmą radykalną politykę wobec Putina.
    JORGE>
    Och, jak bardzo chciałabym podzielać Twoją pewność, Jorge. Mnie prześladuje wizja madamy Hilary. Serio.
  • Pani Clinton jest już trochę stara. Tam jednak ostatnio wygrywa przystojniak w kwiecie wieku i rządzi dwie kadecje
  • balwan.ze.zbrucza
    Mie zasię naybarziey interesuje zagadnienie "Co zrobiła Ukraina, żeby powstrzymać Putina i dlaczego nic?"
    Ciekawą odpowiedź daje dziś Rolex
    http://hekatonchejres.salon24.pl/574597,wot-i-zagwozdka-wladimir-wladimirowicz
    @rastee - Hillary Clinton traktuję bardziej symbolicznie - kobieta+demokratka
  • Na razie rządzi obama i zobaczymy co zrobi.
  • Wlażłem nieopacznie w onet. I mniem fetor zatkał a wymioty wezbrały.
    Dwa dominujące typy "newsuf":
    Rosja zła, straszna i juz PO nas idzie (ale zawsze jest ankieta i mnóstwo komentarzy że jest super i ruskie to fajne chopy som)
    Rosja to wybawienie od zua wszelakiego i tylko dzięki kacapom jest szansa na postemp w zapyziałym świecie.
    Sie ja pytam: czy jakiś kacapski holding to gówno kupił, czy co?

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.