Skip to content

Nieracjonalny Guwę?

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Bo przecież on prowadził kampanię pośród ludzi, którzy nie mogą na niego głosować!

Komentarz

• Może to był rodzaj prekampanii przed wyborami powszechnymi.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Bo był to jedyny sposób na dotarcie z kampanią do swoich. Wszystkie media sprawę nagłośniły. Jestem przekonana, że na bezpośrednią kampanię w terenie nie miał szans. Nie na darmo Ryży ściągał imiennie wszystkich bossików na dywanik.
  • Ależ skąd? Ależ jak to? Jak nie racjonalny jak racjpnalny!? I to jak skuteczny!! Nie walcząc z Ryżym WUjem podgryza mu pięty, nie będąc przeciwko PO  wbija nóż w plecy akolitom PO, nie chcąc być na czele chce być przewodnikiem i wyznacznikiem. Chce byc w struktOOrach lecz PO za nimi ....
    MISZCZUNIO, mówiem wam!!!
    The author has edited this post (w 17.08.2013)

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Całą ta kampania jest strasznie ciekawa123!!!
    Kniebolo obstawił szefów regionów i liczenie głosów, Guwę kampanię skierował do elektoratu, co jest mocno ortogonalne do członków Platformy AD. 2013.
    Brakuje mi danych do narracji porządkującej. A czuję iż w niej jest coś bardzo istotnego, co mi umyka z pola percepcji.
  • A skąd w ogóle pomysł, żeby ktoś kto będąc ministrem sprawiedliwości nie rozróżniał nakazów zapłaty od postępowania karnego miałby być racjonalny?
  • Racjonalny czy nie, ale pono ok. 20% głosów dostał. Szok. W placfofmie ofkors.
  • mmaria
    Racjonalny czy nie, ale pono ok. 20% głosów dostał. Szok. W placfofmie ofkors.
    no to będzie z czego budować nową lepszą, republikańską prawicę i być może nie spotka placformy okrutny los mumii wolności. Partia saloonu ocaleje.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • mmaria
    A znając szczelność systemu głosowania i głosów licznia jak było na prawdę? Tak bajdełejem mnie najszło iż może Grzechu siem był wycofał, bo miał świadomośc jak owe głosowanie i liczenie wyglądać będzie?
  • A tu akurat na dwoje babka wróżyła. Bo z wyniku nie wynika
    :)
    żeby tak bardzo owo liczenie sprzyjało Ryżemu.
  • mmaria
    A ile miał dostać? 5%? Moim zdaniem to raczej trochę mniej niż się spodziewałem.
    Cały start Gowina należy oceniać w kategoriach pokazówki, że w PO - w przeciwieństwie do PiS gdzie jest jeden kandydat - jest demokracja. I trzeba było znaleźć głupka, który wejdzie w rolę przegranego. No to znaleźli. I dostał tyle głosów, żeby nie było, że jest fasadowy i tyle, żeby nie zagrozić Tuskowi. Brawo.
  • A wszystko przy frekwencji mniejszej od 50%. Eeee tam. Niczego nikomu nie udowodnili. No może poza tym, że na Ryżego nawet połowa jego własnego elektoratu nie chce zagłosować.
    The author has edited this post (w 25.08.2013)
  • A niektórzy analytycy twierdzą, że Guwę tymi wyborami w 2013 to rozpoczął był "długi" marsz po władzę w PO (ponoć w 2014-2015 można będzie ją już wziąć - tzn taki mąż jak Guwę będzie mógł) ale problem yest taki, że Tusk et consortes znayą proroctwa też i chcą Guwę yuż teraz wyrzucić z PO by się przepowiednia nie spełniła ale nie mogą też zrobić tego ostentacyjnie, bo są różne uwarunkowania . Jedno yest takie, że Guwę trochę za dużo zebrał procentów, drugie, że pijarowo PO musi uchodzić za demokratyczną partyję, trzecie yest takie, że Kniebolo inaczey zwykł takie partyjki rogrywać, czwarte takie, że niewskazane są teraz zawirowania w sejmowych głosowaniach ...
    The author has edited this post (w 26.08.2013)
  • mmaria
    Bo był to jedyny sposób na dotarcie z kampanią do swoich. Wszystkie media sprawę nagłośniły. Jestem przekonana, że na bezpośrednią kampanię w terenie nie miał szans. Nie na darmo Ryży ściągał imiennie wszystkich bossików na dywanik.
    W PiSie byłaby taka sama sytuacja. Regiony w PiS leżą. Co nie zmienia faktu, że dopóki jest JarKacz PiS jest jedyną sensowną opcją.
  • Oglądałem i słuchałem dzisiaj Gowina w porannym programie Rymanowskiego, wyglądało to tak, jakby wygłaszął mowę pożegnalną na własnym pogrzebie.

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.