Skip to content

w tym roku duszpasterz Berkutu

edytowano March 2015 w Forum ogólne
nie pokwituje ode mnie ani złotówki przy okazji rozliczenia PIT.
To jest tyle ile można zrobić
- tym bardziej że istnieją fundacje które zajmują się osobami niepełnosprawnymi umysłowo.
Duszpasterz Berkutu nie zagospodarował tego tematu, tak jak pan Owsik (nie ma literówki) nie jest tym czymś kto by nas określał przy okazji naszej odmowy przyfastrygowania sobie do palta jakiegoś tam serduszka.
Nigdy nie tankowałem na Łukoilu, kiedyś wstukiwałem w formularzu by te marne pare złotych trafiło do kogoś kogo szanowałem.
I dziś czuję się tak, jakbym na tym Lukoilu miał kartę stałego klienta....
«1

Komentarz

• no ja daję w tym roku na Elbanowskich. Jestem pełen podziwu, odkąd była na nich nagonka, że "zarabiają na fundacji", a oni zrobili tą rewelacyjną akcję odraczania obowiązku szkolnego, ratując psychikę dziesiątek tysięcy dzieci.
  • przemk0
    Nurni, nie zrozumiałem ani zdania.
    Nurni miał na myśli ostatnie medialne występy księdza Isakowicza-Zaleskiego.
  • rozkreca się
    Zdaje się, że ma ego wielkości wieloryba
    Nawet Ruchacz nr 1 napisał w obronie "opluwanego"
    Ego kapłana ma wielkość balonu stratosferycznego w pobliżu maksymalnego pułapu
    The author has edited this post (w 11.03.2014)
  • Dziękuję peterman, teraz z grubsza załapałem. Duszpasterz Berkutu, ładne.
  • przemk0
    Dziękuję peterman, teraz z grubsza załapałem. Duszpasterz Berkutu, ładne.
    Maski opadają. Winnicki już sie zupełnie przestał krygować
  • lupus71
    rozkreca się
    Zdaje się, że ma ego wielkości wieloryba
    Nawet Ruchacz nr 1 napisał w obronie "opluwanego"
    Ego kapłana ma wielkość balonu stratosferycznego w pobliżu maksymalnego pułapu
    Dla niego jakby furda jakżde liczne zbtrodnie rosyjskie (rzeź Pragi, zabory, Katyń, ludobójstowo w czasie IIWS itd.). Liczą się tylko zbrodnie barderowców.
  • Nawet jezeli, to mialby prawo. Ale on stosuje zydowska zasade nieczystosci - kto dotknie nieczystego, sam staje sie nieczysty. Ukraincy z Zachodu sa nieczysci, bo tam dzialal Bandera, niewazne czy go wspierali czy byli przeciw, Ukraincy na Majdanie stali sie nieczysci, bo znalazlo sie wsrod nich kilku Ukraincow z Zachodu, Kaczynski jest nieczysty, bo pojechal na Majdan, a wiec nieczysty jest kazdy, kto popiera Kaczynskiego. Straszny czlowiek. Nie widzialem nikogo tak odleglego od chrzescijanstwa.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Wpis Winnickiego to jakaś aberracja
  • Czy choć jeden wychowanek Konia choć przez minutę był czymkolwiek innym od aberacji?

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • ms.wygnaniec
    Wpis Winnickiego to jakaś aberracja
    A co naskrobał Winniczek?
  • Brzost,
    ja nie mogę zalinkować bo udzieliłem sobie zwolnienia lekarskiego od linkowania sierot po Giertychu Romanie.
    Tak czy siak, kara dla ks. Z wydaje mi się już niezła. Od tej pory jest już w kręgach najbardziej zajebistych Polaków.
  • Dzięki.
    OMG. Nawet "podłość" się znalazła.
  • los
    Czy choć jeden wychowanek Konia choć przez minutę był czymkolwiek innym od aberacji?
    Nie znam wszystkich wychowanków wzmiankowanego, ale na razie teza jest prawdziwa.
  • Brzost
    OMG. Nawet "podłość" się znalazła.
    Czegoś takiego nie daje się komentować. To powinien przeczytać Ziemkiewicz u ROnina jak pozew od Michnika. Taka sama lekość od logiki.
  • Jewgienij Sendecki każe Jarosławowi przepraszać za Banderę:
    http://www.youtube.com/watch?v=BEgdAcqrl9U&feature=share
    (to z wczoraj)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • LOL !  >>>> Mania
    :)
  • przemk0
    Nurni, nie zrozumiałem ani zdania.
    Co do Elbanowskich:
    http://wpolityce.pl/artykuly/75730-ujawniamy-men-pisze-do-wojtow-burmistrzow-i-prezydentow-miast-i-radzi-jak-utrudnic-zycie-rodzicom-w-ten-sposob-przystawia-im-pistolet-do-skroni-i-zmusza-do-dzialania-na-szkode-dzieci
    jak czytam cos takiego to dochodze do wniosku, ze Grzegorz Braun ma pod kazdym wzgledem racje. pod kazdym. zagryze teraz jezor jak znowu cos co on powie wyda mi sie "jednak przesada."
    MEN i H... Kollataj to poczatek przecwalania Polakow. dzis zbieramy tego owoce. bo jak mowi o. Salij, z zatrutego zrodla jeszcze jakis czas plynie dobra  woda. a potem juz tylko scieki.

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • ms.wygnaniec
    Wpis Winnickiego to jakaś aberracja
    mozna prosic o linka?
    Przemko dzieki.
    nie czytalam za wiele Winnickiego ale we wszystkim co czytalam nie moglo sie obejsc bez przywalenia sp. Lechowi.
    Gosc ma jakas na jego punkcie obsesje. Bosakowi zdarza sie powiedziec cos na plus a propos Prezydenta, Winnickiemu nie zdarza sie nie powiedziec na minus.
    The author has edited this post (w 12.03.2014)

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • los
    Nawet jezeli, to mialby prawo. Ale on stosuje zydowska zasade ...
    może się powtórzę - zaufani informatorzy, również z branży xTIZ, kilkakrotnie to właśnie sugerowali.
    Kaukaz to jakiś taki dobry kierunek do masowej zmiany (mimikry) przynależności Eskimosów. Tych z chazarskiego pnia, oczywiście. Tylko tacy się liczą.
    Farbowana na blond wielkoucha Żulia Tymosz. - rzekomo pochodzi "z Baku".
    Yntelektualista i przewodniczący parlamentu Ukrainy w wieku lat 33 (35?), wielkouch Jaceniuk- pochodzi "z Baku".
    Armenia tysz niedaleko
    ;)
  • DoRZeczak dał x.I-Z na okładkę. We wSieci w środku też jes z nim rozmowa.
  • dobra dobra, nas księżulo tak łatwno nie nabierze
  • Jak to z tymi niezdementowanymi informacjami bylo?

• Nicked,
    najwyższy czas by oddać księdzu Zaleskiemu co należne:
    Ksiądz bardzo dobrze wychodzi na zdjęciach.
    The author has edited this post (w 17.03.2014)
  • Nie jest ważne kim się nie jest.
    Wazne kim się jest pszem xienca.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Jakaś nowa moda z tym "nie jestem ruskim agentem". Ci od ruskiej pikiety to samo mówio. Może tak się namierzają i odnajdują?

https://www.youtube.com/watch?v=veM5tszB_KQ
  • Po prostu - na szkoleniu kazali klamac.

• Dwa cytaty plus pointa:
    "Prezentując wystawę,
    Wadim Kolesniczenko
    zaproponował mieszkańcom i odwiedzającym miasto Charków zapoznanie się z fotografiami i dokumentami, które odzwierciedlają wydarzenia z 1943 roku na zachodniej Ukrainie i częściowo w Polsce. "Obywatele Ukrainy muszą poznać prawdę o tych wydarzeniach. Zdaniem ekspertów w tym czasie przy użyciu najbardziej barbarzyńskich metod zostało wymordowanych od 100 do 200 tysięcy Polaków, Żydów, Rosjan"- powiedział poseł do parlamentu Ukrainy."
    /../
    Michaił Markowicz Dobkin, Przewodniczący ChOGA, przyłączył się do słów
    Wadima Kolesniczenko
    , że otwarcie wystawy dokumentalnej "Ukraińscy Sprawiedliwi. "Rzeź wołyńska": ofiary OUN-UPA" w głównym teatrze stolicy Słobożanszcziny ma ogromne znaczenie dla mieszkańców Charkowa."
    http://www.isakowicz.pl/index.php?page=news&kid=8&nid=3496
    "
    Wadim Kolesniczenko
    z Partii Regionów próbował zanegować informacje o decyzji Trybunału w Strasburgu, kwestionując stwierdzenie o uznaniu mordu w Katyniu za zbrodnię wojenną. Bronił też decyzji Rosji w tej sprawie, określając jej stanowisko jako jej sprawę wewnętrzną"
    http://www.kuriergalicyjski.com/index.php/2012-02-03-12-29-43/1989/501-o-katyniu-na-ukrainie
    Pan Wadim jest osobą która została własnie objęta amerykańskimi sankcjami wizowymi. Niestety nie dlatego że robił co mógł by zafałszować prawdę o Katyniu - chodziło "tylko" o organizowanie tzw tituszek które masakrowały ludzi w Kijowie.
    Sankcje nie są specjalnie dotkliwe,  Wadim może w każdej chwili odwiedzić księdza Zaleskiego, który tę postać popularyzował.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.