Polska jest niewidzialna
Artykuł w klasycznym stylu upośledzonych internetów, ale przekaz w sumie ciekawy.
http://facet.wp.pl/gid,16471955,kat,69514,galeriazdjecie.html
Klikając strzałki mamy banały jacy to Polacy kiedyś dzielni byli. Ale sama zajawka o niewidzialności trafna wg mnie. My dziś jesteśmy nijacy tacy.
JORGE>
The author has edited this post (w 15.03.2014)
Klikając strzałki mamy banały jacy to Polacy kiedyś dzielni byli. Ale sama zajawka o niewidzialności trafna wg mnie. My dziś jesteśmy nijacy tacy.
JORGE>
The author has edited this post (w 15.03.2014)
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Kiedyś na którymś z forów zrobiłem ankietę "Proszę wymienić ŻYJĄCYCH Polaków z wybitnymi osiągnięciami." Wyliczano wyłącznie osoby umarłe. Zwracałem uwagę, mędziłem, obrażałem, wyzywałem. Nic, nadal wyliczano osoby umarłe.
A może to oni mają rację a nie ja? Wylicza się umarłych, bo żywych Polaków już nie ma.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Artykuł w klasycznym stylu upośledzonych internetów, ale przekaz w sumie ciekawy.
Powtorze sie, ale trudno...
Jorge, w Paradzie Zwyciezcow w Londynie szli wszyscy, nawet "waleczni" Czesi i Francuzi. Wszyscy oprocz Polakow.
Ten jeden obraz mowi za wszystko. Hektolitry krwi przelanej po to aby spuscic ja do szamba. (Wielcy tego swiata zrobili to symbolicznie, a prymitywy wschodnie z przydupasami Jaruzela i Baumana na zadne symboliki sie nie ogladali tylko do roboty konkretnej zabrali).
Polska jest niewidzialna bo taka jest ustawa, to ze narod sie z tym pogodzil jest strasznie smutne ale wszystko ma swoje granice. Nawet Polacy je maja.
"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
Pan Jezus
JORGE>
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
JORGE>
Dosyć żartów. Gnuśność - rzadko spotykana wcześniej w historii, ponad ludzką miarę, ponad wyobrażenie tego, co rzeczy wcześniej nie widział, jest wyznacznikiem żyjących obecnie Polaków. Ożywiają się oni tylko w jednej sytuacji - by sprowadzić do swego poziomu kogoś, kto wykazuje odrobinę energii i zainteresowania sprawami publicznymi. Tak - wtedy potrafią być aktywni i nawet zadziwiająco brutalni.
Powołuję się często na Ignacego Chmieleńskiego ale nie należy tego brać zbytnio serio, bo nie było Ziemi osoby, do której jest nam dalej. Jakby komukolwiek przyszło do głowy, już nawet nie naśladować tego szefa Rządu Narodowego ale uprzykrzać życie zdrajcom w sposób zupełnie legalny, zostałby on natychmiast wdeptany w asfalt - nawet nie przez samych zdrajców ale przez szczerych patriotów, którzy uważają, że nikomu nie należy robić przykrości. I przy okazji lubią sobie buźkę chrześcijaństwem wytrzeć.
Jest tylko jedna dobra rzecz, jaką to pokolenie może zrobić: wymrzeć jak najprędzej. A ci nieliczni aktywni (0,001% populacji) niech swą swym wysiłkiem pracują dla następnych pokoleń: piszą książki, pracują naukowo, malują obrazy, niech robią rzeczy które zostaną. Na inne sprawy szkoda wysiłku.
The author has edited this post (w 16.03.2014)
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Otóż pojawiła się okazja do odegrania aktywnej roli za naszą wschodnią granicą. Nasi politycy wydali kilka oświadczeń przeciw aneksji Krymu, kilkunastu z nich pojechało na Majdan, przemieszczono część wojsk polskich pod wschodnią granicę, zapowiedziano zakupy uzbrojenia. W sumie delikatne i bardzo ostrożne ruchy.
JBPP zaś na to: Niepotrzebne drażnienie Rosji! Wtrącanie się w wydarzenie w rosyjskiej odwiecznej strefie wpływów! Rosja nam tego nie zapomni! Wymachiwanie szabelką!
Jedyną "realistyczną" polityką wobec Kacapii jest zajęcie pozycji klęczącej lub czołganie się w kierunku cmentarza.
mamy objawienie Lichenskie, gdzie padly slowa o skasowaniu "kwiatu narodu", w wielkiej Bitwie w sercu Kraju, ktory to kwiat blagac bedzie za nami w godzinie ostatecznej walki o dusze nasza. Slowa te padly w polowie XIXw., a wiec w przeddzien Epoki Masowych Grobow i w miejscowosci na granicy niejako rozdzielajacej Nieludzka Ziemie od "Wolnego swiata". Nie ma wiec bezsensownych ofiar, i nawet nie od naszych przywodcow najwazniejsze rzeczy zaleza. ratunek dla Polski tylko w moherach. tylko wiara nas ratuje a ta jest, przyznaje, wystawiona na ciezka probe.
Pan Jezus
ta gnusnosc z czegos wynika, nieprawdaz.
po wojnie Niemcy u siebie posprzatali u nas tak naprawde dopiero zaczeto rozpylac gnoj.
dzis Niemcy, z taka a nie inna przeszloscia pouczaja innych a Polacy, ech...
porabane oba przypadki, bo ja nie uwazam aby brniecie w iscie goebelsowskie klamstwo na dluzsza mete sie oplacalo. podlug mnie Niemcy popelniaja ostateczne samobojstwo.
faktem jest jednak, ze na dzien dzisiejszy to oni maja wieksze szanse zobaczyc nasz koniec niz na odwrot.
Pan Jezus
Pan Jezus
bo to nie Polska jest niewidzialna, a nam się nie chce doczytać o jej historii i dniu teraźniejszym.
Proste ćwiczenie ze świata realnego:
- Jak zginęła Hanka Mostowiak?
- Ile % zarobiło OFE gdzie oszczędzasz na emeryturę w ciągu ostatniego - roku, trzech lat, pięciu lat? (pytanie strasznie wredne ze świadomym haczykiem)
Lata komuny też wywierają wpływ na dusze ergo: na odsetek ludzi gnuśnych w Polsce. Oczywiście nie determinują, ale zostawiają swoje piętno, jak w przypadku powyżej.
https://www.youtube.com/watch?v=veM5tszB_KQ
Ale nie jest to zwiazane z traumatycznymi przejsciami, bo od 60 lat Polacy nie doswiadczaja ich w stopniu znaczaco wiekszym niz mieszkancy szczesliwego Zachodu. Prawda - sa biedniejsi, ich jakosc zycia jest nizsza ale ciagle wyzsza niz jakosc zycia 99% tych ludzi, ktorzy kiedykolwiek zyli.
Stan wojenny? Panie, daj pan spokoj. Dla mnie stan wojenny to byla zabawa, wliczajac odsiadke.
Straszne przezycia dziadkow? Znowu - w historii ludzkosci malo bylo ludzi, ktorych zaden z najblizszych krewnych nie mial traumatycznych przezyc. A obce kontynenty ludziom zdarzalo sie podbijac, zwykle nie siedzieli oni ze strachu wcisnieci w mysia nore.
Nie badzmy ateistami, nie tlumaczmy duszy materia. Baal dopadl Polakow, bo tak sie akurat stalo. Pieklo regularnie otwiera przedstawicielstwa na Ziemi, w tym sezonie padlo na Polske. I tak pozno, inni to mieli wczesniej.
The author has edited this post (w 17.03.2014)
The author has edited this post (w 17.03.2014)
Polacy, wśród których żyję, są wspaniali. Taki jest mój naród. I to pokolenie, i poprzednie, i - daj Boże - przyszłe. Inne nacje nie rozumieją tej wielkoduszności, bezinteresowności, tego spokoju i poddania się woli Bożej, cierpliwego znoszenia krzywdy materialnej i duchowej. Tej ciszy i milczenia, zawierzenia Maryi i naśladowania Jej w ubóstwie i pokorze.
Dlatego właśnie tak nam ubliżają, tak nami pogardzają.
Błogosławieni...
Swoją szoso fajnie jest żyć w środowisku dobrych ludzi. Pewnie żyjesz w małej miejscowości. W dużym mieście łajdaków jest na pęczki.