Skip to content

MISIO Kamiński "jedynką" na lubelskiej liście PO

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Misiu temu gratulujemy!
Lublinianom zazdraszczamy!

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika

Komentarz

• I znowu sobie zadaję pytanie.
  • Misiek chce wypchnąć Kolarską-Bobińską z europarlamentu?
    Obstawiam, że zaliczy drugiego Krzaklewskiego.
  • bliżej do Ukrainy, a to bojowy chłopak
    swoja droga- czy z obzarstwa, czy z pijaństwa?  Ten facet ma ledwo czterdziestkę, a wygląda na grubo ponad 60... Na rówieśnika Oleksego.
  • Obżarstwo. Z samego pijanstwa sie tylko chudnie.
  • uhr
    Obżarstwo. Z samego pijanstwa sie tylko chudnie.
    Kwas, Oleksio, Bronek czy nieżyjący Gudzio nie są przykładami chudnięcia. No, tylko nerwowy Stefan pasuje...
  • balwan.ze.zbrucza
    I znowu sobie zadaję pytanie.
    +1. Chociaż chyba już nie zadaję, chyba już znam odpowiedź. Bardzo paskudną odpowiedź.
  • balwan.ze.zbrucza
    I znowu sobie zadaję pytanie.
    Czy to na serio czy to ...anie w banię.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Otóż to. Tak już przestałem cokolwiek ogarniać, że nigdy nie wiem czy to fejk czy nie. Któryż to raz!
  • "Biuro polityczne" (czyli piątkowa trzoda Żakowskiego) stwierdziło, że Kamiński będzie rzeczywistym szefem kampanii peło, a sfiefka jest tylko figurantem.

• Ciekawe, czy w kampanii PO pojawi się sequel pt.  "Misiek, mordo ty moja!"
  • yanusson
    Ciekawe, czy w kampanii PO pojawi się sequel pt.  "Misiek, mordo ty moja!"
    Kwestia "Ty wiesz, jak
    się za niego wstydziłem, jak byłem we Frankfurcie?" chyba tym razem nie przejdzie
    :)

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • W moim okręgu na jedynkę wrzucili Rosatiego

• ella
    W moim okręgu na jedynkę wrzucili Rosatiego
    Porwie za sobą tysiące!
    :D

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Jeśli Esterka - to na pewno!
  • Na razie lokalne internety drą łacha i pokrzykują: Dajcie na jedynkę Dodę, była na Majdanie!

• Janecki:
    Donald Tusk niczego nie jest w stanie wybaczyć takim ludziom jak Grzegorz Schetyna, natomiast wszystko wybacza osobom tak moralnie i politycznie elastycznym jak Michał Kamiński. To absolutnie celowe i przemyślane. Członkom własnej partii Tusk mówi w ten sposób, że jedyne kryterium to lojalność i gotowość na poświęcenie dla niego, nawet gdyby było to moralnie obleśne.
    Złamany moralnie renegat jest w stanie zrobić dla wodza wszystko to, czego nie zrobi człowiek wprawdzie partii oddany, ale mający jednak jakieś poczucie godności i granic moralnego ześwinienia.Paradoksalnie sprawdza się obecnie stara koncepcja Jerzego Urbana, że optymalnym systemem sprawowania władzy, także w partii, jest panświnizm, czyli wspólnota ludzi umoczonych i złamanych. Panświnizm jest lepszy od jakiejkolwiek ideologii czy systemu wartości choćby dlatego, że jest nieskończenie pragmatyczny, bezwzględny i efektywny. Ludzie wyznający jakieś wartości mają jednak skrupuły, natomiast amoralni zwolennicy panświnizmu są gotowi do wykonania każdego zadania, jeśli tylko na końcu czego ich nagroda zaspokajająca ich aspiracje.
    Nominacje dla takich ludzi jak Michał Kamiński burzą w Platformie poczucie jakiejkolwiek pewności i stabilności. Z punktu widzenia szefa ugrupowania rządzącego już siódmy rok i mającego coraz większe kłopoty, także wewnętrzne, to zburzenie pewności i stabilności pozwala łatwiej partią zarządzać. Partyjni buntownicy są skuteczniej pacyfikowani, gdyż nie są pewni dnia ani godziny. Trudniej im też krytykować lidera, nawet w małych gremiach, skoro boją się, że wszystko może być nagrywane bądź „kablowane” przez tych, którzy muszą wodzowi okazać wdzięczność i lojalność. Oparcie się na amoralnych renegatach to nawiązanie do modelu partii bolszewickiej z czasów największych czystek i upodlenia, czyli z lat 30. XX wieku. Owszem, model to skuteczny, ale po prostu odrażający.

• No dopsz. Od dziś wiemy, że na pewną kategorię ludzi mówi się kulturalnie 'złamany renegat'. OK. Jak nie zapomnę w ferworze, to będę się tego trzymał.
    Choć drowi Porcyance wietrzna chałwa wsio taki należną jest.
  • balwan.ze.zbrucza
    No dopsz. Od dziś wiemy, że na pewną kategorię ludzi mówi się kulturalnie 'złamany renegat'. OK. Jak nie zapomnę w ferworze, to będę się tego trzymał. Choć drowi Porcyance wietrzna chałwa wsio taki należną jest.
    Toż to szubrawiec był!

• Przynajmniej stało się jasne, żadnej merytoczycznej kampanii nie będzie, czyste emocje. To tylko potwierdza tezę, o fatalnej ręce Kaczyńskich do dobierania sobie ludzi (Kapusta-Kaucz-Kaczmarek-Kamiński).
  • ms.wygnaniec
    Przynajmniej stało się jasne, żadnej merytoczycznej kampanii nie będzie, czyste emocje. To tylko potwierdza tezę, o fatalnej ręce Kaczyńskich do dobierania sobie ludzi (Kapusta-Kaucz-Kaczmarek-Kamiński).
    Pytanie jaki miał wybór. Do PiS idzie tylko samobójca lub cwaniak.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Pytanie jaki miał wybór. Do PiS idzie tylko samobójca lub cwaniak.
    Dałem długą listę... Problem aparatu średniego i niskiego szczebla PiS jest dobrze znany. Natomiast na tle partii rządzącej to i tak nieomal święci.
  • ella
    balwan.ze.zbrucza
    :
    No dopsz. Od dziś wiemy, że na pewną kategorię ludzi mówi się kulturalnie 'złamany renegat'. OK. Jak nie zapomnę w ferworze, to będę się tego trzymał. Choć drowi Porcyance wietrzna chałwa wsio taki należną jest.
    Toż to szubrawiec był!
    Bełł-ci on szubrawcem, ale przynajmniej nie był złamanym renegatem, a zaś takich leczył.
  • Fakt. Nie wszystkie slawojki wonieja jednako a stopni lajdactwa jest wiele. Niemniej ja nie analizuje subtelnosci aromatu i ograniczam sie do prostego stwierdzenia: Ale smrod!

• Kollega nie doczytał i lży z rozpędu dra Porcyankę zamiast Misia na miarę naszych czasów?
  • Ni. Wypeedzialem jeno madrosc tzw. ogolna. Nie wiem nawet kto zacz ow dr Porcyanka.

• los
    Nie wiem nawet kto zacz ow dr Porcyanka.
    Dochtur.
    Gugiel poucza:
    kim był
    czym się wsławił
    jakim był szubrawcem
    Swoją drogą yaycarze z Koleguff.
  • krzychol66
    Swoją drogą yaycarze z Koleguff.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.