Skip to content

Gontarczyk o Zychowitzu

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Wiem, nie nalezy w gnoju grzebac. Ale kreatura za bardzo urosla, by ja calkiem zlekcewazyc.
Tutaj.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• No i dlatego nie należy czytać ani kupować "Dorzecza".
  • Heh, Zychowicz podpiera się Jerzym Eislerem i robi z Gontarczyka publicystę Wyborczej.
  • O przyczynie juz pisalismy - niedojrzalosc. Zychowitz to gowniarz, ktory sie poczul demonem historii.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • jako osoba za slaba z historii  aby rozstrzygac spory starszych i madrzejszych, nie moge jednak pojac jak ktos tak dojrzaly jak prof. Cenckiewicz podpisuje sie jednak pod tfurczoscia faceta ewidentnie obrazonego na rzeczywistosc.

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • [rozglada sie na boki] Tak miedzy nami mowiac, to z dojrzaloscia Cenckiewicz tez nie jest tak do konca. Ale o tym tssst.

• los
    [rozglada sie na boki] Tak miedzy nami mowiac, to z dojrzaloscia Cenckiewicz tez nie jest tak do konca. Ale o tym tssst.
    Tak tak, tssst.
    JORGE>
  • los
    [rozglada sie na boki] Tak miedzy nami mowiac, to z dojrzaloscia Cenckiewicz tez nie jest tak do konca. Ale o tym tssst.
    "Wiem, ale nie powiem"? To dopiero jest dojrzałe postępowanie.
  • Raczej "przykrych przypadlosci zasluzonych osob nie nalezy specjalnie rozglaszac." Starczy poczytac Cenkiewicza - nie jest to mistrz emocjonalnej stabilnosc lagodnie mowiac.
    Ja sie niektorym dziwie, ze nie zauwazaja tzw. oczywistosci.

• los
    ok. schweigen wir drüber, nun chcialam tylko zauwazyc, ze kultury osobistej mu nie brakuje i juz na tym poziomie powinien zaliczyc dysonans wobec osoby danej.

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • To proste: jestem idiotą i jako idiota mam problem z oczywistościami. Np. przez wiele lat traktowałem dotychczas środowiska narodowe z pewną nostalgią i byłem gotów ich bronić przed atakami. Dopiero teraz mi to przeszło.
    Inną oczywistością, w którą nadal wierzę, jest to, że nie należy mylić ew. emocjonalnej stabilności ze zwykłym zeszmaceniem się. Zresztą - skruwysyny nie są niestabilne emocjonalnie.
    Jeszcze inną oczywistością jest to, że zastanawianie się w tym wątku nad życiem osobistym prof. Cenckiewicza nie ma nic wspólnego z dochodzeniem do prawdy. W mojej ocenie, to jest sposób działania Zychowitza (o czem zresztą traktował wpis wątkotwórczy).
  • Nie jestes idiota, gdyz zwykly pospolity idiota (idiotus pospolitus) ma tzw. zdrowy stosunek do rzeczywistosci. Idiotus pospolitus ma slaby umysl, wiec gubi sie w powodzi danych i ich nie obrabia, a wiec wybiera z nich jedynie najwazniesze i na ich podstawie formuluje sady. W wyniku czego idiotus pospolitus czesciej ma racje niz osoby bardziej wyrafinowane, choc nie potrafi jej tak elegancko wyrazic.
    Idioctwo pospolite nie jest choroba naszych czasow tylko jego przeciwienstwo - proba wyrabiania sobie opinii na podstawie wszystkich docierajacych danych.
    Przyklad: Jest wiele inteligentnych, wyksztalconych i blyskotliwych ludzi, ktorzy dali sie uwiesc Januszowi Mikki podszywajacemu sie pod herb Korwin (postac fikcyjna). Dzis dla kazdego jest oczywiste, ze to gowno najnizszego sortu. A tylu wspanialych ludzi dusze wlasna by dalo za niego w zastaw. Dlaczego? Bo brakowalo im tego, co ma idiota pospolity - odrobiny zdrowego rozsadku.
    The author has edited this post (w 13.03.2014)

• Kuba
    Heh, Zychowicz podpiera się Jerzym Eislerem i robi z Gontarczyka publicystę Wyborczej.
    Eisler, jeszcze w 2005 r., duszą i ciałem bronił czci cesarza Waldensa.  Co ciekawe, dopiero od Cenckiewicza dowiedziałem się, że Eisler to stary towarzysz z PZPR.
  • Eh..., mam niejaką satysfakcję, bo od samego początku pisałem na zaprzyajźnionym forum, jakim nieukiem i grafomanem jest Zychowicz. z naście wątków założyłem o tym pętaku. merytorycznie nie potrafiono go bronić, ale inwektywy leciały. zaproponowałem nawet, żeby któryś z jego obroców podał mi choć jedną stronę z jego ostatniej ksiązki, gdzie nie byłoby klamstwa bądź manipulacji. jakoś nikt nie podjął rękawicy.
    najbardziej to zdumiewa mnie to, jakim cudem teb koleś omamił tylu czasem rozsądnych ludzi. niepojęte!
  • W sprawie Gontarek vs Zychowitz wypowiedział się też na łamach ostatniego wSieci Zaremba. Tytuł "Żenada: klucz do Zychowicza" chyba mówi wszysko.

https://www.youtube.com/watch?v=veM5tszB_KQ
  • Szacunek dla Gontarczyka!
  • lorkanin
    Eh..., mam niejaką satysfakcję, bo od samego początku pisałem na zaprzyajźnionym forum, jakim nieukiem i grafomanem jest Zychowicz. z naście wątków założyłem o tym pętaku. merytorycznie nie potrafiono go bronić, ale inwektywy leciały. zaproponowałem nawet, żeby któryś z jego obroców podał mi choć jedną stronę z jego ostatniej ksiązki, gdzie nie byłoby klamstwa bądź manipulacji. jakoś nikt nie podjął rękawicy.
    To jeszcze nic. Na innym bratnim forum zabanowano kilkanaście osób za negatywny stosunek do Zychowitza.

• Bardziej problemem jest chyba to, że wcześniej tych omamionych mieliśmy za rozsądnych...
  • Aby nie było że
    Zychowicz zawstydzony zamilkł
    . Zabrakło w tekście Zychowicza:
    - oburzonych włókniarek,
    - ekscesów alkoholowych,
    - argumentów merytorycznych,
    poza tym wszystko jest.
  • Zaskakujący jest brak klasy rzeczonego. Jak kto został guru kilku czirliderek pci oczywiście męskiej, powinien trochę się o styl postarać. Ślunski pisorz na ten przykład tak zrobił.

• los
    Zaskakujący jest brak klasy rzeczonego. Jak kto został guru kilku czirliderek pci oczywiście męskiej, powinien trochę się o styl postarać. Ślunski pisorz na ten przykład tak zrobił.
    Może to kwestia wieku i wyrobienia? (wiem jaka jest różnica wieku dodam aby uniknąć jałowej dyskusji z niektórymi)
  • ms.wygnaniec
    Aby nie było że
    Zychowicz zawstydzony zamilkł
    . Zabrakło w tekście Zychowicza:
    - oburzonych włókniarek,
    - ekscesów alkoholowych,
    - argumentów merytorycznych,
    poza tym wszystko jest.
    Zaremba dobrze ten tekst podsumował. I samego Zychowicza też.
    "Dotykanie barbarzyńcy jest ryzykowne, nawet przez chusteczkę".

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • ms.wygnaniec
    Może to kwestia wieku i wyrobienia?
    Mój szef jakiś czas temu: "Zobaczyłem tego Zychowicza w Republice. Przecież to gówniarz!"
    :)

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • ella
    Zaremba dobrze ten tekst podsumował. I samego Zychowicza też.
    "Dotykanie barbarzyńcy jest ryzykowne, nawet przez chusteczkę".
    Ja tylko nie miałem pojęcia o czym Zaremba pisze.
  • Jak Zaremba o kimś ma złe zdanie - to musi być naprawdę bydlak. Tylko dla kierownictwa PiS stosuje inną, mniej łaskawą miarę.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.