Wiecie teraz na czym polega zbrodnia Donka?
Prosze przelamac obrzydzenie.
Wyhodowano w Polsce miliony ludzi, dla ktorych zlem absolutnym jest Kaczynski. Najkonsekwentniejszym z nich i w jakis sposob jedynym godnym szacunku jest Cyba ale nie ludzmy sie - osobniki pokroju tego pana nie ida sladami Cyby jedynie z lenistwa i strachu o wlasna dupe.
Czy takie panstwo ma szanse istniec? Oni pojda z Putinem, Hitlerem i samym diablem, jesli tylko przeciw Kaczynskiemu. Czy wiec sprawcy tego nie zasluguja na los najgorszy z mozliwych?
Ubocznym efektem sprawy jest to, ze akcja napotyka na reakcje. Mnie tez nie interesuje nic, w czym oni tez mieliby uczestniczyc -ani zycie z nimi ani smierc w ich obronie. Wykluczam mozliwosc jakiejkolwiek wspolnej sprawy, wiec i wspolnego panstwa.
The author has edited this post (w 10.03.2014)
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Wyhodowano w Polsce miliony ludzi, dla ktorych zlem absolutnym jest Kaczynski. Najkonsekwentniejszym z nich i w jakis sposob jedynym godnym szacunku jest Cyba ale nie ludzmy sie - osobniki pokroju tego pana nie ida sladami Cyby jedynie z lenistwa i strachu o wlasna dupe.
Czy takie panstwo ma szanse istniec? Oni pojda z Putinem, Hitlerem i samym diablem, jesli tylko przeciw Kaczynskiemu. Czy wiec sprawcy tego nie zasluguja na los najgorszy z mozliwych?
Ubocznym efektem sprawy jest to, ze akcja napotyka na reakcje. Mnie tez nie interesuje nic, w czym oni tez mieliby uczestniczyc -ani zycie z nimi ani smierc w ich obronie. Wykluczam mozliwosc jakiejkolwiek wspolnej sprawy, wiec i wspolnego panstwa.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Obolala i to jak! Patrzylem jak pracuje przemysl nienawisci i pogardy, probowalem ich lapac za rece, by sie powstrzymali i nic nie bylem w stanie zrobic. A wiedzialem do czego to doprowadzi, nie wiedzialem tylko ze tak szybko.
A teraz to i ja mam dla nich tylko zimna pogarde. Gdyby nie 10.04.10 i to co pozniej nastapilo, moze bylaby jaka szansa pojednania.
@Autor
Kurcze mnie się wydawało że pytanie brzmiało: "czy oddałbyś życie za ojczyzne" czy coś w tym stylu, a ty zrozumiałeś że pytają o kaczyńskiego?WASZAMILOSC
07:34
Zreszta - ma to sens, bo "Ojczyzna" znaczy "Ojczyzna zywa ale inna od tej z moich marzen." Dla korwinisty Ojczyzna to Polska z wysokimi podatkami i aroganckimi urzednikami, dla lewicowca Ojczyzna to Polska katolicka i konserwatywna, dla katolika to Polska z aborcja na zyczenie i paradami pedalow.
Wiec na pytanie "czy oddalbys zycie za Ojczyzne, w ktorej rzadza tuskoidy?" odpowiadam "raczej przeciwnie." Przed 10.04.10 odpowiedzialbym inaczej.
"Ja też nie oddałabym życia za Kaczyńskiego, ale za to z całą przyjemnością na niego zagłosuję".
I zaprezentowane przez kol. Losa wydzieliny (pseudo) intelektualne pana Wicińskiego są tego najlepszym dowodem. Bo wbrew temu co pisze szanowny kolega, sądzę, że autorem podlinkowanego wpisu, oraz podobnymi mu indywiduami bynajmniej nie powoduje ślepa nienawiść do JK. To znaczy powoduje, ale jest ona wtóry w stosunku do tchórzostwa. Tchórzostwa, które nie pozwala nazwania po imieniu kłamstwa, podłości i zbrodni. Bo może, się to wiązać z koniecznością zajęcia wobec nich jakiegoś stanowiska. Co szczególnie obrzydliwe, to "zajęcie stanowiska" nie musi oznaczać podjęcia rzeczywistego ryzyka. Przyjmujący takie stanowisko ludzie bardziej niż tego, że dostaną po rzyci, boją się spojrzenia na swoje życie. Bo może sie okazać, że toczy się ono w gnoju. Pan bloger piszący, że nie będzie umierał za Kaczyńskiego, tak naprawdę informuje, że nie chce umierać za Polskę. Jest tchórzem. Jego podłość polega jednak na tym, że tchórzostwo swoje próbuje przedstawić nie jako prymitywny, zwierzęcy lęk odruch ale jak postawę niemal nonkonformistyczną. Bo boi się nie tylko śmierci ale też tego, że w sytuacji krytycznej usłyszy słowa Poety:
"
Bo ty nie twórczym niepokojem,
a tylko - że się patrzeć boisz..
.
"
Ci ludzie nie zostali stworzeni ani wyhodowani przez Tuska. On jest po prostu ich emanacją. Tchórza gotowego zagryzać ze strachu. Ze swoim lenistwem, dojutrkowstwem, odruchem kłamliwym, pogardą i okrucieństwem wobec słabszych i płaszczeniem się przed silnymi. Wyznawcy Kniebolo nie kierują się nienawiścią do JK. Oni podążają za tym kto jest ich istota i kwintesencją.
Ale teraz zinnej beczki. Przez ostatni tydzień przebywałem m.innymi z człowiekiem tysiąca interesów. Takim po 50, swoje przeszedł, z plajtami włącznie, teraz go interesuje spokojne, legalne zarabianie pieniędzy. Polityka nie była tematem wielu rozmów, ale raz coś zeszło na Hofmana, i powiedział ciekawe zdanie - tak szybko i cicho - ja jestem za PiS - i głośniej - ale ten Hofman mnie totalnie irytuje ( i poszły argumenty). Początkowo myśłałem, że to jestem za PiS, było po to, żeby awantury ze mną nie wywoływać, takie mydlenie oczu. Ale rozkręcił się dzień później. Ludzie, jak on nadawał na PO. Mówił - ile ja osób namówiłem na głosowanie na PO, a to jest zwykła partia oszustów, złodziei i lawirantów. I padały bardzo konkretne argumenty, przykłady, liczby, kłamstwa. Spokojny człowiek aż zaczął się trząść. Byłem durniem, tak siebie skwitował. I nie wiem, czy on faktycznie staje się elektoratem PiS, nie sądzę, ale jest wielkim wrogiem PO. Bez żadnej ideologii, po prostu obserwacja świata, logika i dane. Ciekawe ilu jest takich ludzi ?
JORGE>
Po drugie- psychologia. Efekt wyparcia, samousprawiedliwienia. Leming, cwel, gówno, czy jak ich tam nazywać, które zagłosuje kolejny, i kolejny raz na Donka- za każdym razem głosuje coraz bardziej. Brnie w to. Jak alkoholik albo inny uzależniony, wszystkie swoje działania, decyzje racjonalizuje.
A jak do tego dorzucisz nutkę z teoryj Losa, tą o zapachu siarki, to pozamiatane. Ja to widzę trochę jak z mrocznych opowieści o wampirach, srebrna kula, woda święcona i osikowy kołek.
JORGE>
A nie jest ich pół miliona. Jest w Polsce 300 powiatów. I co, ilu takich masz na każdy powiat? W miastach może parę tysięcy, ale w niektórych powiatach to może jednego znajdziesz. Nie ma stu tysięcy.
Co do urzędników... większość z nich to urzędnicy samorządowi. Nawet jak są z nadania, to niekoniecznie rządowego, a lokalnych klik, niekiedy koalicji w stylu PO-PiS-LPR, PiS-TR-SLD, PO z każdym, wszyscy przeciw PiS itd. Każda kombinacja dopuszczalna.
No i przypomnijmy sobie jeszcze AWSP w 2001 r. Partia władzy, bo wszystkie inne z rządu uciekły, no PO miała do końca ministrów (Komorowskiego, Saryusza-Wolskiego i kogoś jeszcze chyba, ale się dystansowali). Rządzili też w większości samorządów, bo wybory w 1998 r. zakończyli z podobnym wynikiem jak w 1997 r. Dostali
729207 głosy, w administracji publicznej ówczesnie pracowało 526,6 tys. osób, czyli "z rodzinami" to by było 1,5 mln. A jeszcze doliczmy beneficjentów w spółkach SP, przedsiębiorstwach komunalnych, państwowych itd. to wyjdzie 2-2,5 mln. To tak nie działa!
The author has edited this post (w 14.03.2014)