Skip to content

Jak walczyc z Rosja?

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Ja wiemy, jest wielikaja niepobiedzimaja sowiecjakaja armija, ktora ma wszystko i atom i z ktora sobie z nami poradzi w godzine i nikt nam nie pomoze.
Jak walczyc z przeciwnikiem, ktory jest potezny i pozbawiony jakichkolwiek ludzkich zasad? Glupie pytanie, kto jak kto ale Polacy to wiedza od 150 lat przynajmniej. Dal nam przyklad Ignacy Chmielenski a AK nader udatnie wykorzystywala jego nauki. Wroga takiego sie bezposrednio nie atakuje, bo odpowiada gigantycznymi retorsjami. Ale co zrobic z Polakiem na jego uslugach, bbaa, nawet o to podejrzanym wiemy, prawda?
The author has edited this post (w 07.03.2014)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• Kontrwywiad to dostawa.
    ale teza, że rosyjska armia jest potężna jest mocno dyskusyjna.
  • rastee
    teza, że rosyjska armia jest potężna jest mocno dyskusyjna.
    Ale mocno ugruntowana. I ciągle aktywnie rozpowszechniana.
  • Wiedzieć, wiemy. Na razie z całą mocą nagłaśniać nazwiska. Przynajmniej tyle.
    http://niezalezna.pl/52495-prorosyjskie-tuby-trwa-wojna-dezinformacyjna-lista-nazwisk
  • A takze wiedziec, ze nic sie nie zrobic dla Polski poki znaczacymi osobami beda sowieckie pacholki. W pierwszej kolejnosci ten gnoj nalezy usunac a dopiero potem zastanawiac sie nad kolorem tapet.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Ujawniają się jeden po drugim.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Sa od dawna ujawnieni.

• Ja po raz pierwszy usłyszałam o Rękasie, Chruszczu, pryszczatych fanach Dugina parę dni temu.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Ale o panu premierze i panu prezydencie slyszalas wczesniej.

• mmaria
    Wiedzieć, wiemy. Na razie z całą mocą nagłaśniać nazwiska. Przynajmniej tyle.
    http://niezalezna.pl/52495-prorosyjskie-tuby-trwa-wojna-dezinformacyjna-lista-nazwisk
    Rzadko słuchałem Maksa Kolonko, ale uważałem jego (na różńe tematy) punkty za celne.
    Miałem właśńie zonk w temacie Ukrainy, ale = pomyślałem sobie- dalej siedzi, więcej widzi, bardziej chłodno, bez emocji.
    A tu - na liście #Pticy (nie wiem kto zacz, ale ufam wam, koledzy ECforumowi!)
    Z tym, że nie - takiej osoby z zewnątrz- nie powiedział nic prorosyjskiego.
    W chinach także swego czasu powstała dwuwładza. I ta uzurpatorska, komunistyczna została uznana przez Zachód za prawowierną. A staro-cesarska musiała się zadowolić jedną wyspiarską prowincją i zmianą nazwy dla Zachodu.
  • los
    Ale o panu premierze i panu prezydencie slyszalas wczesniej.
    No, ba! Nie tylko o nich.

• Maks Kolonko nie jest jednoznaczny. Może tylko chwilowo zdurniał w tej Hameryce. Ja go oglądałam czasem z zainteresowaniem, czasem z rozbawieniem, czasem z niedowierzaniem, a od pewnego momentu z coraz większym wytrzeszczem oczu. Jak zaczął lansować JK-M i Bosaka przestałam. Co teraz wygaduje na temat Putina, nie wiem. Natomiast nie należy go lekceważyć, bo ma spore grono wiernych słuchaczy i do roli agenta wpływu nadawałby się idealnie.
    The author has edited this post (w 07.03.2014)
  • los
    Ale o panu premierze i panu prezydencie slyszalas wczesniej.
    Można się spodziewać, że przynajmniej jeden z nich zostanie "pobłogosławion" z ręki mocodawcy.
  • Marek Siwiec twierdzi, ze Ukraina ma tyle uranu i odpowiednią infrastrukture oraz specjalistow, ze w ciagu roku moze wyprodukowac bombe atomowa.
    Moze powinnismy sie z nimi dogadac i sfinansowac ten projekt?;)

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • Marek Siwiec twierdzi...
    bez komentarza
  • mmaria
    Maks Kolonko nie jest jednoznaczny. Może tylko chwilowo zdurniał w tej Hameryce. Ja go oglądałam czasem z zainteresowaniem, czasem z rozbawieniem, czasem z niedowierzaniem, a od pewnego momentu z coraz większym wytrzeszczem oczu. Jak zaczął lansować JK-M i Bosaka przestałam. Co teraz wygaduje na temat Putina, nie wiem. Natomiast nie należy go lekceważyć, bo ma spore grono wiernych słuchaczy i do roli agenta wpływu nadawałby się idealnie.
    Niestety, ale można go posłuchać tylko rozrywkowo i zanim się z nim zgodzi należy sprawdzić fakty. Ma bardzo dużą grupę oglądających, trzeba byłoby sprawdzić komentarze pod jego produkcjami by zorientować jaka to klientela. Możliwe, że właśnie tak się sprofilował, że oglądają go pryszczaci, przyszli wyborcy Korwina.
    Kiedyś zaskoczyły nas jego dobre felietony w Rzepie. Chyba były ze dwa teksty, w których przedstawił zdrowe poglądy i którymi zaskoczył bo większość kojarzyła go z pajacowania przed kamerą.
    Teraz głównie pajacuje. I sadzi babole przeinaczając fakty. Czy z niewiedzy czy dlatego, że takie ma poglądy - nie chce mi się sprawdzać.
    Ktoś, kto zawsze chciał uklęknąć przez Kwaśniewską nie ciekawi mnie.
    https://www.youtube.com/watch
  • nicked
    Otóż to. Fircyk, a nie poważny dziennikarz.

• Wskazał, w czyich rencach jego kariera.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• nicked
    Ożesz!
    No to trach-ciach! I nie mają już kolanka zakładki w mojej przeglądarce.
    Znaczit - fajnie gada o dzikim zachodzie i niech tak zostanie. Nie pamiętałem takiej jego przeszłości.
    The author has edited this post (w 10.03.2014)
  • Kolanko to typowy człowiek bez kręgosłupa. Przyleciał do Stanów i pierwsze co zrobił powiesił na dachu hamerykańską flagę(sam otym mówił w wywiadzie). Szybko się zamerykanizował a dokładniej zrepublikanizował. Rozumiem, że można lubić jakąś nacje, ale po co wypierać się swojej.
  • nicked
    mmaria
    :
    Maks Kolonko nie jest jednoznaczny. Może tylko chwilowo zdurniał w tej Hameryce. Ja go oglądałam czasem z zainteresowaniem, czasem z rozbawieniem, czasem z niedowierzaniem, a od pewnego momentu z coraz większym wytrzeszczem oczu. Jak zaczął lansować JK-M i Bosaka przestałam. Co teraz wygaduje na temat Putina, nie wiem. Natomiast nie należy go lekceważyć, bo ma spore grono wiernych słuchaczy i do roli agenta wpływu nadawałby się idealnie.
    Niestety, ale można go posłuchać tylko rozrywkowo i zanim się z nim zgodzi należy sprawdzić fakty. Ma bardzo dużą grupę oglądających, trzeba byłoby sprawdzić komentarze pod jego produkcjami by zorientować jaka to klientela. Możliwe, że właśnie tak się sprofilował, że oglądają go pryszczaci, przyszli wyborcy Korwina.
    Kiedyś zaskoczyły nas jego dobre felietony w Rzepie. Chyba były ze dwa teksty, w których przedstawił zdrowe poglądy i którymi zaskoczył bo większość kojarzyła go z pajacowania przed kamerą.
    Teraz głównie pajacuje. I sadzi babole przeinaczając fakty. Czy z niewiedzy czy dlatego, że takie ma poglądy - nie chce mi się sprawdzać.
    Poglądy, a może bardziej "widzimisię" ma każdy. Pana Kolonko od "każdego" wyróżnia tylko tzw. gadana pozwalająca efektownie opakować widzimisię. Wart jest tyle uwagi co krótkie fajerwerki.
    Inna sprawa, że przyciąga młodzianków, którzy w matrix nie wierzą.
    Mimo wszystko bardziej pustak niż szkodnik.
  • Zawsze go miałem za pustaka, ale w pewnym momencie napisał, że włożył wiele czasu i pracy w stworzenie filmu o Kazimierzu Pułaskim.
    Ostatecznie mu nie wyszło, ale wrażenie na mnie tym zrobił.
  • Kochani, macie wątpliwości, a wystarczy zajrzeć do Wikipedii.
    :)
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Mariusz_Max_Kolonko
    Mariusz Max Kolonko (ur. 6 maja 1965 w Lublińcu[1]) – polski dziennikarz, były korespondent TVP i TVN w USA, publicysta, prezenter i producent telewizyjny. Od 1988 roku mieszka w Stanach Zjednoczonych.
    Biografia
    Ukończył I Liceum Ogólnokształcące w Bydgoszczy. Jest absolwentem dziennikarstwa na Uniwersytecie Warszawskim i nauk politycznych na Uniwersytecie Adama Mickiewicza w Poznaniu. W latach 80. jako student był prowadzącym audycje Zapraszamy do Trójki, pracując etatowo w Programie III Polskiego Radia, współpracował z Polskim Radiem prowadząc audycje Lato z Radiem.
    W 1988 roku wyjechał do USA, gdzie założył firmę budowlaną. Od 1992 roku był amerykańskim korespondentem Panoramy, później także pozostałych serwisów informacyjnych TVP (w ramach Telewizyjnej Agencji Informacyjnej). W USA w 1993 roku założył swoją własną spółkę producencką, Media 2000, która jest podwykonawcą materiałów, programów i filmów reportażowych m.in. dla Telewizji Polskiej, TV 4, TVN i CBS. Mariusz Max Kolonko w 2001 roku stworzył pierwszą serię reportaży Odkrywanie Ameryki (dla TVP). Max Kolonko jest też częstym gościem amerykańskich sieci telewizyjnych (m.in. ABC i CNN)[2].
    W latach 2001–2005 był amerykańskim korespondentem dziennika TVP Wiadomości. We wrześniu 2001 roku nadawał w 1 programie TVP informacje z Nowego Jorku po dokonanych w dniu 11 września zamachach na World Trade Center. W 2004 roku w badaniu OBOP sklasyfikowany w pierwszej czwórce najpopularniejszych dziennikarzy w Polsce (obok Kamila Durczoka, Tomasza Lisa, Elżbiety Jaworowicz)[3]. Od 2006 roku współpracował z telewizją TVN, przygotowując korespondencje dla programu Dzień Dobry TVN. W maju 2006 roku wydał książkę Odkrywanie Ameryki. Zapiski w Jeepie. Od stycznia 2007 był felietonistą Super Expressu w coponiedziałkowej rubryce: Ameryka według Mariusza Maxa Kolonko. Został publicystą Focus Historia[4], tygodnika Angora[5], od maja 2008 tygodnika Newsweek[6], a od 2009 dziennika Rzeczpospolita[7].
    Od kwietnia 2007 jest prowadzącym i producentem programu Odkrywanie Ameryki o nieznanych stronach USA dla TV 4. Od września 2007 jest twarzą telewizyjnej kampanii reklamowej amerykańskiej firmy ubezpieczeniowej Liberty Direct (oddziału Liberty Mutual) na polskim rynku. Równolegle w maju 2008 Max Kolonko został twarzą kampanii reklamowej Newsweeka Angielski na Maxa, obejmującej reklamę telewizyjną, radio, internet, outdoor oraz tytuły wydawnictwa Axel Springer Polska: Newsweek, Forbes, Dziennik, Fakt, Auto Świat i Przegląd Sportowy oraz TVP Kultura[8].
    W sierpniu 2008 w rankingu Forbes sklasyfikowany jako 9. najcenniejszy dla reklamodawców dziennikarz w Polsce (64. na liście najcenniejszych polskich gwiazd)[9].
    W kwietniu 2009 roku wygrał proces sądowy przeciwko portalowi Pudelek.pl o naruszenie dóbr osobistych[10]. W maju 2010 wygrał proces sądowy o zniesławienie, który wytoczył w 2008 roku dziennikowi Fakt za serię artykułów na temat jego związku z Weroniką Rosati[11].
    Od września 2009 Max Kolonko prowadzi także blog w ramach amerykańskiego portalu The Huffington Post[12].
    Jest twórcą i dyrektorem generalnym
    www.ThankU.com
    - ecommerce site wspierającej weteranów wojny[13].
    Był komentatorem wyborów prezydenckich 2012 w USA dla Onet.pl i telewizji Superstacja[14].
    Od listopada 2012 komentator polityczny Superstacji. Komentarze Mariusza Maxa Kolonko Mówię jak jest na kanale YouTube generują w ciągu miesiąca ponad 400000 odsłon i zyskują ponad 250000 subskrybentów, widownia Superstacji zwiększa się w ciągu miesiąca o 15.6%[15][16].
    Wywiad z Maxem Kolonko pt. „Jakiś gówniarz mówi mi, jak mam żyć” wygrał w konkursie Best of Onet 2012 na najlepszy tekst roku, generując ponad milion odsłon i ponad 3500 komentarzy i wywołując dyskusję na temat poziomu dziennikarstwa w Polsce[17].
    W 2012 roku Mariusz Max Kolonko utworzył swój kanał na YouTube, gdzie publikuje komentarze w ramach programu Mówię jak jest. Jego kanał ma około 400 000 subskrybentów[18].
    Do tego, co jest w artykule, dorzucę jeszcze, że był przez kolorowe pisemka kreowany na ideał mężczyzny, a poza tym był narzeczonym córki członka rady nadzorczej FOZZ i ministra w SLD-owskim rządzie. Aha, jest jeszcze lansująca go okładka w Dorzeczu (tak samo jak Kukiza). Czy ktoś ma jeszcze wątpliwości, jakie wnioski należy wysnuć z przytoczonych faktów?
    Od lat współpracował i nadal współpracuje z mejnstrimowymi mediami (w tym lewacką Superstacją!), a od 2 lat nagle zrobił się z niego wielki prawicowiec. Wolne żarty.
  • Notkę na wiki to chyba sam sobie napisał.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.