Cicha charyzma
Odpowiedzialny patriota Tusk
Jako rzekł Orwell - coś takiego rzec mógł tylko intelektualista, tzw. zwykły człowiek nie może być tak monstrualnie głupi.
Peedzcie mi - jak to jest, że ta kobieta będąc inteligentna, wykształcona i twórcza może być jednocześnie tak przeraźliwie durnym babskiem?
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Jako rzekł Orwell - coś takiego rzec mógł tylko intelektualista, tzw. zwykły człowiek nie może być tak monstrualnie głupi.
Peedzcie mi - jak to jest, że ta kobieta będąc inteligentna, wykształcona i twórcza może być jednocześnie tak przeraźliwie durnym babskiem?
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
A tak na poważnie to jest osoba uzależniona od ględzenia jak Zaremba. Tylko gada, gda, gda...
The author has edited this post (w 08.03.2014)
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
"Kiedy próbowano zdiagnozować przyczyny moich zaników wzroku, zrobiono mi kompletną tomografię komputerową mózgu. Okazało się, że mam poważnie uszkodzony płat czołowy, gdzie znajdują się tak zwane neurony lustrzane, odpowiedzialne za empatię, zdolność naśladowania i rozumienia innych, szczególnie ich emocji. To może być wynik tamtego wypadku w Anglii, kiedy pędziłam na spotkanie z moim mechanikiem. Naprawdę miałam wtedy bardzo głęboki uraz czaszki. Ale jest też inna teoria. Nieraz organizm poddany bardzo długo bardzo silnym stresom wyzwala enzymy, które także doprowadzają do zwapnienia całych obszarów neuronów lustrzanych. Efekt jest taki sam, jak po mechanicznym uszkodzeniu mózgu. W każdym razie ja naprawdę nie przeżywam silnych emocji. I nie rozumiem takich emocji u innych. Właśnie neurony lustrzane ułatwiają ludziom spełnianie oczekiwań innych, wtłaczanie się i wpasowywanie w gotowe społeczne formy. Ja tego nie mam. Zawsze musiałam sobie wyobrażać emocje innych, żeby móc się z nimi skomunikować. A nie zawsze można sobie wyobrazić, co kto inny naprawdę odczuwa. Często popełnia się błędy".
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Bardzo szczerze o sobie mówiła w ksiązce -wywiadzie dla michalskiego. Także o zupełnie niezrozumiałym (bez analizy psychiatryczej, wg mnie) związku z Iredynskim. Sama mówi o sobie, że jt pozbawiona emocji, a mnie sie zawsze wydawała osoba reagująca pod wpływem emocji własnie. To o tusku to własnie nowe emocja p. Staniszkis.
A do jej autodiagnoz bym się za bardzo nie przywiązywał, bo to taka sama bujda jak wszystko inne.
The author has edited this post (w 08.03.2014)
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
A wracając do tematu: pani Jadwiga może być łatwo wytłumaczoną - D.Tusk potrafi trafić słowami w nastrój ludzi, uwieść. Pamiętam jego przemówienie z pl. J.Piłsudskiego podczas uroczystości żałobnych po Smoleńsku. Jak na nasze warunki, to była mowa premiera polskiego rządu, a nie partyjnego kacyka.
Natomiast pani prof. Staniszkis nijak rozgrzeszyć nie mogę. Pani prof. winna pamiętać, co się wydarzyło później (jak również jakie (nie)były skutki tyrad D.Tuska). Niestety wygląda na to, że rybki akwariowe mają dłuższą pamięć od pani profesor.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
*
Prof. Staniszkis o zmianie retoryki Tuska: Wziął na siebie odpowiedzialność, wydobył z siebie coś, o co go nie podejrzewaliśmy.
"
Ale ja się z nią w tym zgadzam!
Pytanie tylko co to oznacza? Ostatnia aktywność Słońca Peru przypomina mi zachowanie śmiertelnie rannego, lub chorego. W takiej sytuacji na kilka chwil przed agonią zdaża się, że ludzie wykazują nienaturalną siłę i aktywność. Fizycznego zejścia mu nie życzę (choć kto wie, co tam kombinują na Kremlu...), ale społecznego, czy politycznego owszem:-)
http://hekatonchejres.salon24.pl/569950,miszcz-slizgu-i-inne-peryferalia
)