Skip to content

Wniosek o bana dla Mariana

edytowano March 2015 w Forum ogólne
X.
Nazwał mnie palantem.
http://ec.mixxt.pl/networks/forum/thread.330884

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika

Komentarz

• W kwestii formalnej - napisał tylko "jak ostatni palant". To tylko porównanie dotyczące konkretnej wypowiedzi a nie uznanie tożsamości.
  • Nieprawda, napisał "weż się nie ośmieszaj jak ostatni palant." Była to ostra opinia, mogę się zgodzić, że niesprawiedliwa, ale nie o osobie ale o poglądzie. Ciągle mieszcząca się w regulaminie forum.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Nadal czekamy na uzasadnienie dlaczego pan Bierecki oszalał.
  • Odpusc. Extraneus tak uwaza, wolno mu.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Ludzie drogie, ten temacik to żart, myślał, że rymowany tytuł dostatecznie oddaje intencje autora? Miałem dodac [ŻART] w nawiasie?:)
    Niech jeszcze i to, niech jeszcze i to!
    <zdruzgotany odchodzi>

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • extraneus
    Ludzie drogie, ten temacik to żart, myślał, że rymowany tytuł dostatecznie oddaje intencje autora? Miałem dodac [ŻART] w nawiasie?:)
    To przypomina historię którą opowiadał Słonimski, o tym jak napisał w felietonie: "Kaden, ten wieczny kadendydat do Akademii" a korektor w gazecie poprawił na "kandydat". No więc on poprawił raz jeszcze na "kadendydat" i dopisał w nawiasie: "Uwaga! Żart. Kalambur". I tak poszło w druku
    :)
  • Brzost
    To przypomina historię którą opowiadał Słonimski, o tym jak napisał w felietonie: "Kaden, ten wieczny kadendydat do Akademii" a korektor w gazecie poprawił na "kandydat". No więc on poprawił raz jeszcze na "kadendydat" i dopisał w nawiasie: "Uwaga! Żart. Kalambur". I tak poszło w druku
    Czyliże, ban za palanta to... banalant.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.