Skip to content

Rosyjskie odrodzenie religijne, 800 000 modlących się na ulicach Moskwy

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Dał radę Putę, c'nie?
Inspirowane bratnim forum i inszym wątkiem.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• Byłby milion ale wyskrobali.
  • jak to  dobrze, ze pewna poslanka tam nie mieszka - omijac przyczepka z dziecmi takie zgromadzenie!
    katole przynajmniej maja to swoje Boze Cialo raz w roku no i jednak troszke jakby mniej liczni oni sa...

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • kolejny powód by nie jechać do moskwy
  • No cóż, kagiebowska Rosja przejęła schedę po CCCP. No to mają, ganiali ludzi po całym Związku Sowieckim, teraz zbierają owoce tych akcji. Ja tam im kibicuję, wolę tysiąc razy Rosję muzułmańską niż kagiebowską.
    JORGE>
  • Po namyśle się zgadzam. Islam to nic więcej niż chrześcijański unitaryzm z odrobiną arabskich obyczajów plemiennych. Z unitarystami da się żyć, z satanistami nie da.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Po namyśle się zgadzam. Islam to nic więcej niż chrześcijański unitaryzm z odrobiną arabskich obyczajów plemiennych. Z unitarystami da się żyć, z satanistami nie da.
    Szczerze, to ja nawet się głębiej nie zastanawiałem jakie mogą być tego konsekwencje. Po prostu, muzułmanie poruszają się wokół pojęć, wartości, świata, który rozumiem. Mnie dziwi, dlaczego ludzie piszą o przepaści mentalnej, wcale nie. Może i tak jest, że albo islam, albo chrześcijaństwo i się kiedyś ostateczeni powyrzynamy, ale to nie będzie wojna z kosmitami. Natomiast Sowieci, zółci wyznawcy Sun Tzu, kastowy smród Indii, to są inne cywilizacje. To porównanie z satanizmem też jest dobre.
    JORGE>
    The author has edited this post (w 16.02.2014)
  • Swojo szoso - napinka polskojęzycznych Moskali z bratniego forum jest zabawna. Oni nie znają swojej ojczyzny. Dla nich Moskwa to ciągle Święta Ruś - z wojami w spiczastych hełmach spiewającymi basem w chórkach i walczącymi z Tatarami. Nie przyjmują do wiadomości, że spedalenie jest tam głebsze niż na Zachodzie, choć batiuszka Putę z pedałami akurat walczy (ale nie z aborcjami). A więc przerosnięte dzieciaczki zaprzeczają faktom. "A kto wie, czy samo nagranie to nie fake." "Czy to nie przypadkiem Berlin?" Żenada.

• los
    Po namyśle się zgadzam. Islam to nic więcej niż chrześcijański unitaryzm z odrobiną arabskich obyczajów plemiennych. Z unitarystami da się żyć, z satanistami nie da.
    Nie jestem pawian, gdyż fałszywy prorok turecki Mahomet wyraźnie mówił, że swoje herezje dostał bezpośrednio od anioła.
    Nadto, do tej pory każden mahometanin jeździ do Mekki, czcić tam majora Dobrzańskiego-Hubaala.
  • To twierdzisz, że Moskale to są bracia nas Lechitów?

• W sensie etnicznym przynajmniej część Rosjan to są nasi bracia, są też tam silne wpływy genów ugrofińskich, ale w generalnie to bardziej bracia niż Arabowie czy Turanie. Kwestia cywilizacyjna jest inna... Turcja np. to jednak w miarę normalny kraj, inny niż Polska, ale co nie jest inne? Rosja to kraj nienormalny, przynajmniej współczesna, bo o białą to się można spierać.
  • Można się spierać, ale po co?
    Ostatnio byłem we Włochach i tak się zastanawiałem, czemu to jest taki piękny kraj? I dojszłem do wniosku, że temu, że wojska radzieckie były tam tylko raz, 200 lat temu - a u nasz sa od 300 lat z krótkimi przerwami.
  • The author has deleted this post (w 16.02.2014)

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • balwan.ze.zbrucza
    Można się spierać, ale po co?
    Temat istotnie jest jałowy i z gatunku "która kupa bardziej śmierdzi"?
    Niemniej jednak w islamie znajdzie się dobre pierwiastki a Moskwie chiba się nie da.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.