Skip to content

Jan Filip Libicki czy można upaść niżej?

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Jan Filip Libicki
Senator RP
Poznań, 4 lutego 2014
Pani Patrycja Kamińska
„Lidl Polska Sklepy Spożywcze sp. z o. o.” sp. k.
ul. Poznańska 48, Jankowice
62-080 Tarnowo Podgórne
Wielce Szanowna Pani
Wczoraj media doniosły o stanowisku Komisji Krajowej Solidarności, która zamierza skierować skargi na władze spółki Lidl do Międzynarodowej Organizacji Pracy  i Organizacji Współpracy Gospodarczej i Rozwoju. Kroki te chce ona podjąć w związku ze zwolnieniami kierownictwa organizacji związkowej funkcjonującej w Państwa firmie.
Równocześnie opinia publiczna została przez Panią poinformowana o stanowisku władz Lidla, które jako przyczynę tego zwolnienia podały fakt sfałszowania podpisów na dokumentach przekazywanych im przez przewodniczącą i wiceprzewodniczącą organizacji związkowej.
W związku z podjętymi przez Państwa działaniami pragnę na Pani ręce złożyć wyrazy mojego najwyższego uznania. W mojej pracy parlamentarnej wielokrotnie relacjonowano mi bowiem przypadki, w których władze poszczególnych firm nie zgłaszały stosownym organom faktu naruszania prawa przez niektórych działaczy związkowych, obawiając się właśnie oskarżeń o bezprawną działalność antyzwiązkową. Oskarżeń, które dziś dotykają Państwa i wiążą się z absurdalną i skandaliczną zapowiedzią Komisji Krajowej Solidarności nawoływania do bojkotu sklepów sieci Lidl. Tym większe uznanie budzi w tej sytuacji Państwa postawa.
Jeśli w tej niełatwej sytuacji, która Państwa spotkała, wskazana byłaby jakaś interwencja parlamentarna, pozostaję do dyspozycji.
Z wyrazami głębokiego szacunku
Jan Filip Libicki
Senator RP
Oryginał
Dlaczego takie małe, usłużne kanalie z niektórych wychodzą.

Komentarz

• Ciężko sobie wyobrazić ale się stara.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Ojtam, ojtam. Hasło "bij mistrza" zobowiązuje, więc pewnie niejedno jeszcze przeczytamy.
  • cytat:
    Piekło nie ma dna.
  • W ogóle to zwalczanie związków jednoczy: postkomunę, platfusów, lumpenliberałów i "prawdziwą prawicę" moskiewskiej proweniencji
    Zgodnie ze spiżową zasadą Igraca - "Nie należy pluć tam, gdzie plują wszystkie kurwy" ucziwi ludzie powinni BRONIĆ związków zawodowych.
    W większości krajów cywilizownych są one silne.
    The author has edited this post (w 13.02.2014)
  • Lidl jest tani
    Libicki jest...

Wśród serdecznych przyjaciół psy zająca zjadły.
  • Co za palant... Czasem go widuję na tridentinie i mam wtedy ochotę wyjść.
    MarianX
    W ogóle to zwalczanie związków jednoczy: postkomunę, platfusów, lumpenliberałów i "prawdziwą prawicę" moskiewskiej proweniencji
    Co do ostatnich, to częściowo prawda, ale z naciskiem na "częściowo". W takiej Młodzieży Wszechpolskiej istnieje frakcja społeczna, która raczej rośnie w siłę (choć to info z drugiej ręki).
    The author has edited this post (w 14.02.2014)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.