Demirski i Żebrowski u Mordki
Interesujące. Marek Kondrat znalazł godnego następcę w Żebrowskim. Co za kutas, trudno w to uwierzyć...
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Przypomnę, że M.Ż. dorobił się (również rolowo/filmowo) w Rosji, gdzie zywkle grywał.... Polaków.
==
Wymienił swoich idolim w kolejności:
Wujec, Wałęsa, Frasyniuk, Bujak, Kulerski, "mój tato"*, Lityński. Oraz osobno o Mazowieckim, że się wzruszył na wieść o śmierci.
*tato jest/był znany?
==
Polecam obejrzeć, bo M.Ż. wzdycha i "jezusmarjuje" z miną dezaprobaty na siedzącego pisarza, a ten mu ripostuje ( A poszło, że ten pisarz ma dość: źle funkcjonujących szpitali, itd - dłuuuga lista, na co Emże mu paruje, że sam założył partię o COŚ_ZROBIŁ. Jako że mż przerywał i zagadywał rozmówcę, kolega obok zrobił fajny gest: pokazał "gadającą rękę"
Aż zrobię gifa!
Obejrzyjcie między 4min30sek a 5min50sek
The author has edited this post (w 07.02.2014)
"To, co pan mówi*, to nie świadczy o tym, że ten przełom** się udał, to świadczy o tym, że jest pan w stosunkowo wąskiej grupie beneficjentów tych przemian. (tu emżet przerywa i trwa krótka pyskówka). I chyba nie do końca sprawiedliwe jest to, że (pyskówka***) część zarabia w Polsce tyle, że nie są za to w stanie przeżyć. (znów puskaówka, włącza się trzeci) ... nie możemy tego wszystkiego bagatelizować.****
*że jest taki zadowlony, że ma własne gospodarstwo, itp
**Okrągły Stół
*** pyskówka znaczy, że emżet przerywa i zagadywuje
**** codzienne problemy, np. z infrastrukturą, by dojechać do pracy
===
Powtarzam: POLECAM obejrzeć, jestem mile zaskoczony postawą pisarza.
demirski do emżet: "Pan uprawia propagandę sukcesu!"
=====
pytanie techniczne: jak ściągnąć na dysk film? Jest niewidoczny dla ściągarki przeglądarki.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Natomiast powalająca argumentacja "jest dobrze bo ja mam dobrze", to cecha charakterystyczna. Jakieś 10 lat temu wdałem się w dyskusję z jakimś hebertologiem, który jechał narracją: "był wielki ale pod koniec życia zgłupiał/zachorował bo zaczął krytykować III RP i jej autorytety". Ostatecznym argumentem tego gościa było: "Teraz jest lepiej, bo mogłem wyjechać z Polski i przebywać na stypendium w Karlsruhe". A gdy mu napisałem, że siedząc w tym Karlsruhe, nie zna dobrze realiów życia w kraju, to odpowiedział, że bardzo dobrze się orientuje, bo czerpie wiedzę z różnych źródeł. Poproszony o wymienienie tych źródeł napisał: "Gazeta Wyborcza", "Polityka", "Midrasz". I wtedy oplułem monitor
Co za typ!