Skip to content

Demirski i Żebrowski u Mordki

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Interesujące.  Marek Kondrat znalazł godnego następcę w Żebrowskim. Co za kutas, trudno w to uwierzyć...

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika

Komentarz

• nie wiem o co biega. Proszem o dorzucenie co smaczniejszych kąsków

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Moze lepiej nie, by potem nie wymiotować.
  • Spoczko.  Jak film o zamachu w Smoleńsku miałby hollywoodzki budżet, wszystkie bugodrzańskie murwy komedianckie biłyby się o gażę.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • Michał Ż. - obiektywnie patrząc- ma kabotyński wyraz twarzy. Doszczegłam to, zanim poznałam jego umys polityczny.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • M.Ż jest młodszy ode mnie! Też mógłbym się "pomądrzyć" o tamtych czasach. No, ale nie jestem rusofilem*.
    Przypomnę, że M.Ż. dorobił się (również rolowo/filmowo) w Rosji, gdzie zywkle grywał.... Polaków.
    ==
    Wymienił swoich idolim w kolejności:
    Wujec, Wałęsa, Frasyniuk, Bujak, Kulerski, "mój tato"*, Lityński. Oraz osobno o Mazowieckim, że się wzruszył na wieść o śmierci.
    *tato jest/był znany?
    ==
    Polecam obejrzeć, bo M.Ż. wzdycha i "jezusmarjuje" z miną dezaprobaty na siedzącego pisarza, a ten mu ripostuje ( A poszło, że ten pisarz ma dość: źle funkcjonujących szpitali,   itd - dłuuuga lista, na co Emże mu paruje, że sam założył partię o COŚ_ZROBIŁ. Jako że mż przerywał i zagadywał rozmówcę, kolega obok zrobił fajny gest: pokazał "gadającą rękę"
    :)
    Aż zrobię gifa!
    Obejrzyjcie między 4min30sek a 5min50sek
    The author has edited this post (w 07.02.2014)
  • Odkochałem się już dawno, jak go zobaczyłem w reklamie "zielonej energii elektrycznej".
  • lecę dalej: Pisarz do aktora:
    "To, co pan mówi*, to nie świadczy o tym, że ten przełom** się udał, to świadczy o tym, że jest pan w stosunkowo wąskiej grupie beneficjentów tych przemian. (tu emżet przerywa i trwa krótka pyskówka). I chyba nie do końca sprawiedliwe jest to, że (pyskówka***) część zarabia w Polsce tyle, że nie są za to w stanie przeżyć. (znów puskaówka, włącza się trzeci) ... nie możemy tego wszystkiego bagatelizować.****
    *że jest taki zadowlony, że ma własne gospodarstwo, itp
    **Okrągły Stół
    *** pyskówka znaczy, że emżet przerywa i zagadywuje
    **** codzienne problemy, np. z infrastrukturą, by dojechać do pracy
    ===
    Powtarzam: POLECAM obejrzeć, jestem mile zaskoczony postawą pisarza.
    demirski do emżet: "Pan uprawia propagandę sukcesu!"
    :)
    =====
    pytanie techniczne: jak ściągnąć na dysk film? Jest niewidoczny dla ściągarki przeglądarki.
  • Kiedyś te z TVNu też łapało. Czym ściągasz?
  • romeck
    Wymienił swoich idolim w kolejności: Wujec, Wałęsa, Frasyniuk, Bujak, Kulerski, "mój tato"*, Lityński. Oraz osobno o Mazowieckim, że się wzruszył na wieść o śmierci.
    Ciekawe125, że Antoniego M. - twórcy zorganizowanej opozycji nie wymienił.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Mania
    romeck
    :
    Wymienił swoich idolim w kolejności: Wujec, Wałęsa, Frasyniuk, Bujak, Kulerski, "mój tato"*, Lityński. Oraz osobno o Mazowieckim, że się wzruszył na wieść o śmierci.
    Ciekawe125, że Antoniego M. - twórcy zorganizowanej opozycji nie wymienił.
    Wymienił tylko tych, co byli przy okrągłym stole a i to jak widać, niektórych.
    Natomiast powalająca argumentacja "jest dobrze bo ja mam dobrze", to cecha charakterystyczna. Jakieś 10 lat temu wdałem się w dyskusję z jakimś hebertologiem, który jechał narracją: "był wielki ale pod koniec życia zgłupiał/zachorował bo zaczął krytykować III RP i jej autorytety". Ostatecznym argumentem tego gościa było: "Teraz jest lepiej, bo mogłem wyjechać z Polski i przebywać na stypendium w Karlsruhe". A gdy mu napisałem, że siedząc w tym Karlsruhe, nie zna dobrze realiów życia w kraju, to odpowiedział, że bardzo dobrze się orientuje, bo czerpie wiedzę z różnych źródeł. Poproszony o wymienienie tych źródeł napisał: "Gazeta Wyborcza", "Polityka", "Midrasz". I wtedy oplułem monitor
    :D
  • nicked
    Kiedyś te z TVNu też łapało. Czym ściągasz?
    DownloadHelper jako plugin w Firefoksie
  • romeck
    jestem mile zaskoczony postawą pisarza.
    Demirski i Strzepka, bliscy "Krytyce politycznej", juz od jakiegos czasu pyskuja głosno i antysystemowo. Kiedyś w tokfm sie przejechali po jakims michnikowskim frędzlu. Więc jakie to zaskoczenie
    ;)
  • romeck
    Aż zrobię gifa!
    wuala!
  • To jest prostu esencja: Demirski: warszawska perspektywa nie pozwala panu spojrzeć szerzej na pewne sprawy... Falkowicz: Co pan opowiada! Ja mam gospodarstwo na Podhalu!!
    Co za typ!

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • romeck
    nicked
    :
    Kiedyś te z TVNu też łapało. Czym ściągasz?
    DownloadHelper jako plugin w Firefoksie
    Też tym robię. Kiedyś mi działało. Teraz nie próbuję bo po pierwsze primo rzadko coś stamtąd potrzebuję a po drugie primo mam jeszcze Ghostery, które coś dodatkowo blokuje a nie chce mi się szukać co wyłączyć, choć, jak napisałem, po wyłączeniu dawniej dawało się ściągać.
  • Brzost
    Natomiast powalająca argumentacja "jest dobrze bo ja mam dobrze", to cecha charakterystyczna.
    O czymś takim jak postawa obywatelska mógł nie słyszeć. Znaczenie słowa Solidarność też mu nic nie mówi. Inteligent, kurza jego twarz!
    :(

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.