Szmulko, jesli juz pisujesz na forum...
...to dlaczego w miejscu sobie wrogim a nie przyjaznym?
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
JORGE>
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Porzucenie forów (choćby tylko deklareatywnie) prawicowych i chrześcijańskich na rzecz ...pejsbuka?
Litości...
The author has edited this post (w 05.02.2014)
JORGE>
The author has edited this post (w 04.02.2014)
Tam, a nie tu, bo tam trafiłam szukając informacji jak pomóc Korniemu, bo tam jest Notto, a kto jak nie ona może coś wiedzieć. I wpadł mi w oczy wątek Nizama. I napisałam o tym, co mnie dręczy od dłuższego czasu, o tym jak drastycznie spada poziom debaty publicznej. Niezmiennie trwam w podziwie dla ludzi Solidarności i ich sposobu debaty z komunistami; dziś, w czasach internetu, to już sposób anachroniczny, ale dla mnie wciąż - jedyny słuszny i jedyny godny podziwu.
Aktualnie jestem na odpoczynku od fejsbuka, po powrocie przetrzebię kolejną porcję znajomych zbyt agresywnie debatujacych. Fb jest fajny, naprawdę, daje możliwość jedynego sensownego plonka, jaki istnieje, tj. obustronnego. I daje gwarancję, że poza cukierbergową ekipą czyta mnie tylko ten, kogo sama wybiorę. Jedna-dwie szydery, jeden adpersonam, jedna arogancja czy chamstwo - blokuję człowieka i nie nakręcam się w agresji.
Zaglądam tu od czasu do czasu, czytam co piszecie, Wasze refleksje bardzo mnie inspirują. Dziękuję Wam za to serdecznie.
"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
milcząco, ale czytam
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
A poza tym - dziękuję.
Oczywista oczywistość, że byłoby dla naszej małej społeczności lepiej, żebyś również pisywała, ale cóż - nic na siłę. Poczekamy. Bardzo, bardzo serdecznie Cię pozdrawiam.
Na każdy twój wpis oczekujemy z uwagą.
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia