Skip to content

Panie Prezydencie, niech się pan w to nie miesza!!! :-)))

edytowano March 2015 w Forum ogólne

"  Pan prezydent Komorowski się dziwi

Dziś wieczorem, kiedy przechodziłam przez pokój, gdzie mój mąż ogląda czasem telewizję, mignęła mi przez chwilę zajawka o tym, jak to pan prezydent się dziwi.
Dziwił się osobiście, na ekranie. Chodziło o to, że on nie może pojąć jak to jest, że prokuratura umorzyła kolejne postępowanie wobec Macierewicza. Pan prezydent Komorowski z marsem na czole mówił wzburzony, że to jest bardzo nie w porządku. Wszak ministerstwo od wojska (MON) przegrywa wszystkie sprawy z oskarżenia byłych funkcjonariuszy WSI, pokrzywdzonych przez Macierewicza! I że to tak nie może dalej być!
Panie prezydencie nasz ulubiony, może ja Panu wytłumaczę, bo – jak widzę – od śmierci Pańskiego promotora i opiekuna intelektualnego, czyli pana Mazowieckiego
- ciut Pan stracił orientację.
Otóż jest tak, że MON niczego nie przegrywa. MON w sprawach z oskarżenia byłych funkcjonariuszy z WSI po prostu idzie na ugodę. Bo to taki układ jest, oni się ugadzają, a prokuratura umarza kolejne śledztwa przeciwko Macierewiczowi. A czemu? A temu – drogi nasz Prezydencie – że prowadzenie tych spraw przed sądem mogłoby oznaczać konieczność sięgnięcia do owego osławionego Raportu z likwidacji WSI, łącznie z tym tajnym aneksem, którego tak był Pan ciekaw swego czasu. I mogłyby wyleźć na jaw bardzo dziwne sprawy, w tym również Pana nazwisko przy okazji. Wszak mimo różnych tajności wróg nie śpi, a GaPol czuwa!
Dlatego, nasz kochany Prezydencie, dla Pańskiego dobra i utrzymania szacunku publisi dla urzędującego prezydenta tak się jakoś układa, że MON płaci, a prokuratura umarza. I
- doprawy – niech Pan lepiej się w to nie miesza i nie zaczepia Macierewicza. Dla własnego dobra. "
eska-salon24
Wkleiłam całość, bo tekst - perełka, a temat gorący:  Pan Prezydent, demokratycznego ponoć państwa,  chce użyć niezaleznej prokuratury dla zniszczenia swego politycznego wroga i cuś mu to nie wychodzi, a tenkrajowi dziennikarze temat olewają, bo co to za temat, nie?

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.

Komentarz

• Widzę co dzień z okien mojej skromnej abode Belweder i sobię myślę że Dołęga-Mostowicz to jednak prorok jakis był......

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Nie, gdyż ze skromności i poczucia realizmu Dyzma odrzucił nominację na premiera.
  • Ojtam.  P.rezydent się nie Dziwi.  P.rezydent mówi dokładnie to, co napisali mu jego, hmm... pijarowcy.  Z al. Niepodległości.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • Mania
    Pan Prezydent, demokratycznego ponoć państwa,  chce użyć niezaleznej prokuratury dla zniszczenia swego politycznego wroga i cuś mu to nie wychodzi, a tenkrajowi dziennikarze temat olewają, bo co to za temat, nie?
    Mysle, ze powinnismy poniechac te maniere retoryczna, ze niby zyjemy w panstwie demokratycznym, sa tylko nieliczne bledy i wypaczenia i jak sie na jakies wypaczenie skrzywimy, to zawstydzeni funkcjonariusze zaraz sie poprawia. Polska dzis jest miejscem rownie przerazajacym jak Niemcy w latach 30-tych i trzeba w te otchlan patrzec bez mruzenia oczu. I nazywac rzeczy po imieniu, choc z ostroznosci procesowej jezykiem skojarzeniowo-aluzyjnym.
    The author has edited this post (w 23.01.2014)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Ale kogo obsadzą w roli Wodza?  Bo Bronek, szczerze mówiąc, jakoś słabo się nadaje.

• ombretta
    Ale kogo obsadzą w roli Wodza?  Bo Bronek, szczerze mówiąc, jakoś słabo się nadaje.
    Na cysorza co to panuje a nie rzadzi nadaje sie znakomicie. Na wodza operacyjnego z kolei znakomicie nadaje sie Donek - facet bezwzgledny, pracowity (tak!) i zdecydowany, obdarzony niesamowita wyobraznia. Nie krytykujmy Wladcow Marionetek, zasoby alokowali optymalnie.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Ja tam bym nie powiedział o Donku, że jest zdecydowany, ani że ma niesamowitą wyobraźnię.  Owszem, w ostatecznym rozrachunku jest gotowy na wszystko (z tak mocno i umiejętnie założonym trzymaniem każdy by był), ale człowień jest wyraźnie mocno wystraszony.  On jest zdecydowany w takim stopniu, w jakim hiena zapędzona w róg jest zdecydowana bronić własnego życia.
    Problem z Firerem jest taki, że Firer może być tylko jeden.  Dwóch Firerów prędzej czy później rzuci się sobie do gardła, co w języku współczesnej żurnalistyki nazywa się "szorstką przyjaźnią".
    Natomiast żeneralnie zgadzam się z tezą, że nasi Władcy alokują aktywa umiejętnie.  Tela, że mam wrażenie, że mamy wciąż do czynienia z formą przejściową tut. nierządu, a forma docelowa objawi się dopiero za jakiś czas, jak już ludność tubylcza będzie gotowa na, że tak peem, ostateczne rozwiązanie.

• "
    I
    - doprawy – niech Pan lepiej się w to nie miesza i nie zaczepia Macierewicza. Dla własnego dobra."
    Co zrobi eska, albo mąz eski, epka i mąz epki, emka i mąz emki? wyjdzie z pozycji przedtelewizornego ciepłokapciowego prwadziwego polaka na warszawski majdan i 20 stopniowy mroz? Nie wydaje mie sie. Tak sie sprawy mają.
  • ombretta
    Ja tam bym nie powiedział o Donku, że jest zdecydowany, ani że ma niesamowitą wyobraźnię.  Owszem, w ostatecznym rozrachunku jest gotowy na wszystko (z tak mocno i umiejętnie założonym trzymaniem każdy by był), ale człowień jest wyraźnie mocno wystraszony.  On jest zdecydowany w takim stopniu, w jakim hiena zapędzona w róg jest zdecydowana bronić własnego życia.
    No wlasnie. Maksymalny poziom determinacji.

• ombretta
    ale człowień jest wyraźnie mocno wystraszony
    od lat słyszę, wszyscy o tym jak to jest don wystraszony, jak sie boi.
    Gdzie (to widzicie)? Jak (to wygląda)? Dlaczego?
    :D
  • No, nie, gra o zycie, a ze jest wybitnie inteligentny (tak!), to sie boi. Normalny zwierzecy odruch. Ale jesli niektorzy ekstrapoluja twierdzenie, ze jest sparalizowany strachem, to oczywiscie nieprawda - Donek sie boi, wiec jest jeszcze uwazniejszy, jeszcze bardziej bezwzgledny, jeszcze szybciej sie porusza i jeszcze dalej patrzy. Dzis zabije wszystkich, co mu beda w stanie zagrozic za dziesiec lat, oni jeszcze tego nie wiedza a on juz wie.

• los
    Nie krytykujmy Wladcow Marionetek, zasoby alokowali optymalnie.
    Ja jestem prosty człeń i już nix ferstehn.
    Kedyś Kolega obśmiewał się jak norka, ażeby jacyś leptirioni, kosmonauci czy inne Skull n Bones miało coś do pedzenia w sprawie spożywczej. A tu? Take spiskowe cośtam cośtam.
    Mie Kolega oświetli, nie?
  • balwan.ze.zbrucza
    Nie, gdyż ze skromności i poczucia realizmu Dyzma odrzucił nominację na premiera.
    No ależ oczywiście. Tak jak bronkozaurus
    :)
    Kto by chciał byc premierem z odpowiedzialnością za wszystko i wiecznie niezadowolonym ludem gdy można być wodzem i ojcem (p)rezydentem chadzać w chwale i mieć to wszyćko w rzyci!

• balwan.ze.zbrucza
    los
    :
    Nie krytykujmy Wladcow Marionetek, zasoby alokowali optymalnie.
    Ja jestem prosty człeń i już nix ferstehn.
    Kedyś Kolega obśmiewał się jak norka, ażeby jacyś leptirioni, kosmonauci czy inne Skull n Bones miało coś do pedzenia w sprawie spożywczej. A tu? Take spiskowe cośtam cośtam. Mie Kolega oświetli, nie?
    A co tu do oswietlania jest? Istnieje w Polsce latwy do zidentyfikowania i dzialajacy w calkiem jawny sposob establiszment. Tu nic nie trzeba kombinowac, starczy swiadectwo zmyslow. Na temat illuminatow zmysly sie nie wypowiadaja.
    Pamietasz watek o wariatach? Szalenstwo to nie utrata rozumu, szalenstwo to utrata zmyslow. Filozof rzekal, ze nie ma nic w umysle, czego nie bylo przedtem w zmyslach. Mydlil sie, bo moze w umysle byc cos wiecej - choroba.

• Sondaż TNS: 53 proc. Polaków dobrze ocenia pracę Komorowskiego, Tuska - tylko 24 proc.
    To tak w tomacie jeśli kto ma jakieś wontpliwości kto jest czwana bestia.

• Napropo kondycji pana prezydenta:
    http://www.pomniksmolensk.pl/news.php

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.