Skip to content

Ministerstwo Infrastruktury poszukuje

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Wesołego Romka do umilania czasu pasażerom czekającym w szczerym polu 6 godzin.
"
Pasażerom stojącym w polu sześć godzin mogę powiedzieć jedno - sorry, ale mamy taki klimat...."

Komentarz

• Jestem sobie romeck,
    mam na przedmieściach domek.
    a za domkiem kolej, pole, czas,
    ... jaki klimat, taki rym.
  • Tu wypowiedź ministry w oryginale:
    http://youtu.be/LEHZsIi046s
    Internat już ostro jedzie. Memy wklejamy tu czy do Humera?
  • Sorry
    drut zerwany trakcji ni ma
    szczere pole wszędzie zima
    taki klimat
    to już szósta jest godzina
    brzuszek jeść się dopomina
    taki klimat
    przyjdzie nam tu spać w trocinach
    bo na dworze śnieg zacina
    taki klimat
    jeden poszedł jak przecinak
    oj uświerknie nam chłopina
    taki klimat
    wrócił a tu gęba sina
    horror pełny niby z kina
    taki klimat
    żeby choć butelka wina
    bo chłop kwili jak dziecina
    taki klimat
    każdy pyta czyja wina
    odpowiada groźna mina
    taki klimat
    mądry ten co pieszo dyma
    i rozkładu się nie trzyma
    taki klimat
  • :D
    Te dawały radę w prawdziwe mrozy. Było wyprzedawać?
    The author has edited this post (w 21.01.2014)

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• @ Shork: całość poszła w lud (ze wzmianko o autorze, coby sierżanty nijakich prabliemów nie mieli).
  • Mam deja vu. Wypsnęło się jej tak jak Cimoszce w 1997.
  • A pani wicepremiera nawet pewnie nie wie, ze dokonala dosc brutalnej samokrytyki. Jesliby klimat w Polsce byl srodziemnomorski i temperatura spadala ponizej zera raz na sto lat, to rozumiemy trudnosci - zdarzylo sie cos, co sie nigdy nie zdarza, wiec zabraklo procedur i srodkow. Trudno sie przygotowac na wszystkie niespodziewane zdarzenia. Ale skoro taki klimat mamy, to nic kerownictwa nie usprawiedliwia - pociagi powinny jezdzic punktualnie, w razie co gotowa powinna byc komunikacja zastepcza, pasazerowie musza byc na biezaco informowani o wszystkich aspektach sprawy. Taki mamy klimat, wiec powinnismy umiec sobie dawac rade w takim klimacie jaki mamy, czyz nie?

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • uwaga, nastepny wpis Losu bedzie jubilejny.
    Lubu dubu, lubu dubu. Niech zyje nam!

"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
  • A zkąnd takie pewności u kuleżeństwa ze ministra mófi o TYM klimacie?
    A może ministrze biega o klimat jaki panuje na ten przykład gdzieś gdzie ministra ministruje? A może to klimat jak w pogodzie dla bogaczy? Hę?

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Bienkowska
    Myślał pan, że jak tak sobie po prostu z głowy poleciałam cytatem?
    Jak pisal Kraus - lepiej siedziec cicho i sprawiac wrazenie nieco glupawego niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Takie cuś znalazłem:
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.