Skip to content

Łączy nas brak zaufania

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Co za zaskoczenie!
yniki najnowszej edycji Europejskiego Sondażu Społecznego (ESS) potwierdzają to, co identyfikujemy jako jeden z największych problemów społeczeństwa polskiego – zaufanie do innych ludzi oraz instytucji utrzymuje się w Polsce na bardzo niskim poziomie na tle innych krajów europejskich. Co gorsza, badany poziom zaufania obniżył się w stosunku do 2010 roku.
No, jednak wynik niższy od Rosji to jakieś zaskoczenie dla mnie jest.
http://wiadomosci.ngo.pl/wiadomosci/955642.html

Komentarz

• Jak to bylo? Kupa rozproszonych...

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Ileż to razy słyszałam od przygodnych rozmówców, że "nie ma na kogo glosować". Duza w tym zasługa JKM i jego "genialnej" qńcpecji o bandzie czworga i o świniach ciągnacych do koryta.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Drugim haslem wywolujacym u mnie sklonnosci mordercze jest "czekamy na polskiego Orbana."

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • przedtem czekali na "polskiego Klausa"
    mnie to juz tylko mierzi
  • Ogólnie się czeka. Na Godota.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.