Znaczenie słów
Co robi lekarz? Leczy
Co robi kierownik? Kieruje
Co robi piekarz? Piecze
A nauczyciel, projektant, robotnik? To łatwe
Ale gdy spojrzymy na merdia jak na dłoni widać czym zajmuje się Polak. On kłamie, kradnie, marudzi, niszczy i jest PO prostu szkodnikiemjakiego trzeba jak najszybciej eliminować. A już nie daj Boże Polak i Katolik. To już zaraza najgorszego sortu.
Dla przykładu: Tytuł z czołówki złonetu: "Oto jak Polacy kradną w sklepach" ....
I jak tu mieć szacunek do samego siebie? Jak wymagać od młodych by chcieli być POLAKAMI? Przeciez lepiej być lemingiem niż złodziejem, czyż nie?
Najgorsze jest to, że ja jestem Polakiem. Nie kradnę, nie niszczę, nie marudzę. Czasem narzekam ale tylko przez zaciśniete zęby. Lecz co raz częściej me zęby, jak i pięści, zaciskaja się z nienawiści.
Tak, z nienawiści do tych s-synów, którzy tak łatwo niszczą znaczenie drogich mi słów. Cóż mi począć Boże gdy czuję taką nienawiść do drugiego człowieka......
The author has edited this post (w 09.01.2014)
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Co robi kierownik? Kieruje
Co robi piekarz? Piecze
A nauczyciel, projektant, robotnik? To łatwe
Ale gdy spojrzymy na merdia jak na dłoni widać czym zajmuje się Polak. On kłamie, kradnie, marudzi, niszczy i jest PO prostu szkodnikiemjakiego trzeba jak najszybciej eliminować. A już nie daj Boże Polak i Katolik. To już zaraza najgorszego sortu.
Dla przykładu: Tytuł z czołówki złonetu: "Oto jak Polacy kradną w sklepach" ....
I jak tu mieć szacunek do samego siebie? Jak wymagać od młodych by chcieli być POLAKAMI? Przeciez lepiej być lemingiem niż złodziejem, czyż nie?
Najgorsze jest to, że ja jestem Polakiem. Nie kradnę, nie niszczę, nie marudzę. Czasem narzekam ale tylko przez zaciśniete zęby. Lecz co raz częściej me zęby, jak i pięści, zaciskaja się z nienawiści.
Tak, z nienawiści do tych s-synów, którzy tak łatwo niszczą znaczenie drogich mi słów. Cóż mi począć Boże gdy czuję taką nienawiść do drugiego człowieka......
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Nie możemy nawet śnic o odrodzeniu sie Polski jeśli pierwej nie sprawimy, że zarówno świat, a co najważniejsze plemiona zamieszkujące bugoodrze, nie nabędą respektu dla Polski. Kochac jej nie muszą. Wystarczy że będą się jej bać i będą czuły przed nią respekt.
I tu jest pies pogrzebany. Zarówno obcojęzyczne merdia jak i s-syni u sterów robią wszystko w ich mocy aby nie dopuścić do tego. Tu już nie chodzi o obrażanie naszej dumy. To już było. Teraz jest PO prostu traktowanie Polaków, i wtłaczanie innym do łbów że Polak to śmieć, złodziej, pijak (tak teraz leci czołowka w WP).
Zapomnijcie o polityce jako sporach kto ma więcej racji. Teraz jest pora na walke o przetrwanie w godności.
JORGE>
Jaka nauka dla nas z tego płynie? Jeśli do władzy trzeba przygotowywać się pokoleniami to jak wychować te dzieci żeby nie były niewolnikami? Edukacja domowa wystarczy? Da radę bez emigracji? Da radę w mieście?
Najlepszy przykład z grudnia dosłownie - ksiądz musiał się włączyć do naganiania ludzi na branie kolektorów słonecznych z dopłatą unijną bo ludzie już się przekonali jak to wygląda, że te kolektory najtańszy szajs, kosztować kosztowało niewiele ale co burdelu w domu narobili (przerabianie instalacji, łażenie po dachu, niektórym nowe dachy zniszczyli) to za to już unia nie zwróci. Poza tym bardzo potaniały pompy ciepła powietrze-woda, montaż bardzo prosty, 7 tysięcy i ciepła woda całe lato, de facto efekt taki sam bo kolektory działają tylko w bezchmurne dni.
JORGE>
JORGE>
1.
"Wyzwaniem wygrywanie konkurencji o studentów"
Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Bronisław Komorowski wręczył akty nominacyjne nauczycielom akademickim oraz pracownikom nauki i sztuki.- Uczelnie odczuwają spadek realnej liczby studentów. Chciałbym więc Państwu życzyć, aby Państwa potencjał, wiedza, doświadczenie, umiejętności były atrakcyjne także dla studentów, którzy szukają, mają komfort wybierania najatrakcyjniejszej uczelni - mówił prezydent zwracając się do profesorów.- Jest wielkim wyzwaniem wygrywanie przez uczelnie konkurencji o studentów w Polsce - podkreślił Bronisław Komorowski. Życzył także, aby siła magnesu, który przyciąga młodych ludzi na wyższe studia dotyczyła także studentów spoza Polski.W uroczystości wzięli udział Sekretarz Stanu w Kancelarii Prezydenta RP Irena Wóycicka, Zastępca Szefa BBN Zbigniew Włosowicz, Doradcy Prezydenta RP: Roman Kuźniar, Tomasz Nałęcz i Jerzy Smoliński.
http://www.prezydent.pl/aktualnosci/nominacje/art,746,wyzwaniem-wygrywanie-konkurencji-o-studentow.html
2. Chyba oglądał:
http://www.youtube.com/watch
The author has edited this post (w 10.01.2014)
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia