Niemoc czynnikiem sprawczym
Tak sobię myslę po obejrzeniu niedawnych przekazów medialnych z tenkraju i z po za zagranicy, że niemoc stała się najczęstrzym czynnikiem sprawczym aparatu państwa. Nie umiejąc poradzic sobie z narkotykami chopaki z USiech legalizują ćpanie. Nie mogąc poradzić sobie z pijanymi bandytami mordującymi Bogu Ducha winnych ludzi aparat tenkraju przyzwala na ich szarże po drogach. Podobnie aparat tenkraju ciaga po sądach ofiary broniące się przed napadami bandyterki i żuli.
Mydlę się? A może nie tak bardzo.......
The author has edited this post (w 05.01.2014)
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Mydlę się? A może nie tak bardzo.......
The author has edited this post (w 05.01.2014)
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Tamten wątek w ogóle jest ciekawy. Consumer zauważył i wtedy przypomniałem sobie że w którychś rekolekcjach słuchałem o ascetach, o ich walkach itd., i padło tam właśnie o tym demonach oraz o łaskach w jakie dla równowagi jesteśmy wyposażeni. Było że z tych słabości powstało 7 grzechów głównych oraz że było ich (jak również łask) 8. No i znalazłem taki tekst, postaram się tamto nagranie odkopać bo zgrabnie było zestawione.
http://www.egzorcyzmy.katolik.pl/czytelnia/walka-duchowa/742-osiem-przeszkod-rozeznania.html
The author has edited this post (w 07.01.2014)
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ale czy był to przekaz tak głupi jak się go przedstawia? Oj, chyba nie. Dzięki niemu Ryży Wuj osiagnął to co chciał. Ma "świenty spokuj" a jego gnuśna i pełna niekompetencji niemoc znowu okazała sie sprawniejsza niż się by tego mozna było spodziewać.
The author has edited this post (w 09.01.2014)