Skip to content

Macierewicz potrzebuje służby

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Nowej. Zajmującej się łącznością. Tak mówią jego współpracownicy, dokładnie Andrzej Kowalski, na spotkaniu w Klubie Ronina, które chciałem Kuleżeństwu polecić do obejrzenia czy wysłuchania. Miało miejsce w poniedziałek. Na internetach relację umieścił Kruk1959 o tutaj:
http://youtu.be/Jj0JnBj0Xhk
"Spotkanie w Klubie Ronina na temat przeszłości, teraźniejszości i przyszłości Służb Specjalnych. Gośćmi byli: Antoni Macierewicz, Piotr Bączek, Andrzej Kowalski."
Jedną z wielu ciekawych informacji jest zapowiedź powołania nowej służby ds. łączności bo takiej wyspecjalizowanej organizacji u nas nie ma. Poszzególne służby mają swoje komórki czy departamenty, ale czasy są takie, że w tym obszarze szczególnie trzeba cisnąć.
Myślę sobie, że mają dobry pomysł. Wiadomo, że jeśli uda im się dojść do władzy przejmowanie, weryfikacja i czystki w służbach będą nieuniknione a jednocześnie czasochłonne. Jak to obejść? Zrobić nową służbę od zera. Jak taka służba może szybko zacząć weryfikować wszystko inne w TenKraju? Poprzez łączność. Telefony, internety, bazy danych z telekomów, itd, itp. Taka służba przykrywa wszystkie inne czapą!

Komentarz

• Zdaje sie tym wlasnie zajmuje sie znany niektorym Nikodem Boncza-Tomaszewski. Tyle, ze nie w tej druzynie gra.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Pewnie oprócz owego Nikodema jeszcze więcej ludzi się tym zajmuje. Już same komórki d/s podsłuchów u operatorów wiedzą sporo. Taki paradoks, o którym wspomina A. Kowalski.
  • W cwelu uzupełnienia polecam spotkanie autorskie z Andrzejem Kowalskim, które odbyło się w listopadzie. Książki jeszcze nie czytałem, ale mam w planie.
    http://youtu.be/p0_Q1VFKGIY
    Notka Blogpressu:
    http://www.blogpress.pl/node/18211
    The author has edited this post (w 23.12.2013)
  • Słusznie. Po Snowdenie wiemy, że jakby się udało wypracować 10% zażyłości którą ma GCHQ z NSA, to by wsioki musiały uciekać na Syberię
  • Tam jest (nie napisze w której minucie, materiał jest tak ciekawy że trzeba go obejrzeć w całości) i intrygująca informacja że jeden z tzw "prokuratorów wojskowych" już się zasłużył, zanim skierowano go na odpowiedzialny odcinek smoleński.
    Ów człowiek profesjonalnie skręcił śledztwo w sprawie setek faszerstw przy okazji lewych dokumentów dostępu do informacji tajnych.
  • Małe OT. Przy okazji donoszę, że Pan Antoni ma się dobrze. Łamiąc się z nim opłatkiem po parafialnej Pasterce odniosłem wrażenie, że jest pełen energii i dobrej myśli
    :)
  • :)
    Pan Antoni będzie straszył nawet zza grobu, jestem tego pewien.
  • " Nie dziwię się próbie zniszczenia mnie, ale napewno się nie poddam" - to jego słowa.
    Właśnie czytam "Resortowe dzieci" i taka paskudna refleksja się nasuwa, że to już drugie pokolenie enkawudzistów niszczy naszych patriotów; dzieci tych, którzy w roku 1920 walczyli w Armii Czerwonej, potem się rozpełzli po MBP, UB, KCPZPR, LWP i że to wielkie zwycięstwo w 1920 roku ocaliło Europę, ale nie ocaliło Polski, tzn. ocaliło na bardzo krótko, bo wciąż nas gnębi ta sama zaraza.
    The author has edited this post (w 26.12.2013)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Jestto teza Urbankowskiego, tego od "Czerwonej mszy", on mówi że to już trzecie.
  • Fakt - drugie trzyma się świetnie, a już i trzecie rozpoczęło swoją wojnę z polskim faszyzmem.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.