List do Niepoprawnych
Wierzyć mi się nie chce.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Drodzy Niepoprawni, piszący, czytający i komentujący
Po ponad pięciu latach kończy się nasza przygoda z portalem Niepoprawni.pl. W swoim imieniu mogę zadeklarować pracę na rzecz portalu do końca roku – jeśli oczywiście portal będzie funkcjonował, a ja nie zostanę pozbawiony swoich uprawnień. Dziś nasza witryna jest praktycznie sparaliżowana, zarówno od strony technicznej, jak i z punktu widzenia moderacji. W redakcji zderzyły się dwie wizje portalu, które na dłuższą metę okazały się nie do pogodzenia.
Patrząc na historię polskich blogowisk, warto uznać, że sam fakt, że udało nam się ciągnąć Niepoprawnych przez ponad 5 lat, bez większych problemów i konfliktów jest sporym sukcesem. Niestety, nic nie trwa wiecznie. Na dziś nie mamy już prawie żadnego wpływu na to, jak wygląda portal, który współtworzyliśmy. Nie chcąc dalej prowadzić niepotrzebnej nikomu wojny, a zarazem nie mogąc już się porozumieć, postanowiliśmy rozpocząć pracę nad własnym projektem. Nie jest to dla nas decyzja łatwa, nie jest to też decyzja dobra – jest to po prostu jedyna możliwa decyzja. Mamy nadzieję, że każdy z nas swoja pracą zasłużył na Wasze zaufanie. Za sobą mamy kilka lat pisania i prowadzenia – najlepiej, jak potrafiliśmy – portalu Niepoprawni.pl. Przeciwko sobie zupełnie obcą nam wizję tego miejsca, jaką ostatnio zaproponował nasz kolega Gawrion. Chcemy wierzyć, że wciąż dążymy do jednego celu. Mając jednak na pokładzie wielu pasażerów nie będziemy wyszarpywać sobie z rąk kierownicy – wsiądziemy po prostu do innego samochodu. Mamy nadzieję, że razem z przynajmniej częścią z Was.
Do końca roku lub trochę dłużej widzimy się, mam nadzieję, na Niepoprawnych. Później spotkamy się w innym miejscu, w którym będziemy próbować odtworzyć dawną atmosferę i pierwotne założenia portalu Niepoprawni.pl
Równocześnie dziękujemy wszystkim za wspólne pięć lat, za zaufanie, pomoc, wszelkie oznaki sympatii i przywiązania do tego miejsca. Dziękujemy naszym kolegom z redakcji – zarówno tym, którzy zdecydują się na dalszą pracę dla Niepoprawnych, jak tym, którzy wspólnie z nami zaczną tworzenie nowego portalu.
Budyń 78
oraz Danz, Hun, Max… - lista podpisów nie jest zamknięta.
Blog-n-roll – zapamiętajcie tę nazwę. Do zobaczenia.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Może to normalny etap w dziejach każdego forumka?
*
*
Zatem w kazdej chwili mógł, mówiąc kolkwialnie, zamknąć teatrzyk.
Przyznam że od wielu miesięcy nawet tam nie zagladałem, zmierzało to w bardzo zlą stronę.
Bezustanne najazdy przygłupów (zdaje sie z NE) rozbijajacych natychmiast kazdy interesujacy watek zaiwowocowały tym że juz dawno zaczeli znikac stamtąd poszczególni blogerzy. Odejście, jak czytam, twardego jądra Niepoprawnych, czyli faktycznie twrców portalu przypomina bardziej powiedzenie iż ostatni gasi światło.
Gawrion zwycięsko przeforsował swoja wizje forum
*
*
deja-vu
to samo było na forum forndy
wnioski: jeśli coś takiego się dzieje na jakimkolwiek forum / portalu, jest to nieomylny symptom jego przejęcia
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
*
*
Małe podsumowanie podziałów polskiej blogosfery.
http://www.obiektywnie.com.pl/artykuly/napoleonow-na-prawicy-dostatek-niepoprawni-pl.html
http://niepoprawni.pl
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Kodziki kodzikami, można wszystko (cyfrowo) spalić, ale mając domenę - budować od nowa, od zera lecz z tą samą nazwą www.
???
Moze nam się często wydawać że jesteśmy ponad te prymitywne zakusy ale czort cierpliwy jest.
Internauta Gawrion wspóltworzył dzieło naprawdę ładne. Z mego oglądu rzeczy wynika że nie był jakimś tam śpiochem, jakims Bolkiem.
Trzeba sobie nieustannie przypominać że tak w sieci jak i w realu istnieją setki ważniejszych dup. pardon dóbr, tysiąc razy ważniejszych od nas samych. To taki uniwersytet który kończy się dopiero z naszym ostatnim oddechem.
Czytając kiedyś pozycje wydaną przez IPN, tytułu nie pamiętam, zwróciła moja uwagę instrukcja by oczy funkcjonariuszy SB stały się żywsze gdy w środowisku rozpracowywanym pojawiła się choc mglista szansa na konflikt - czyjeś niespełnione nadzieje, niedostateczne uznanie czy poważanie.
Nawet na strunie jakim jest niedocenienie można czasem całkiem dobrze zagrać.
Oprócz Anioła Stróżą mamy obok siebie cały czas drugiego, za przeproszeniem anioła.
I wcale nie myślę kogokolwiek tu usprawiedliwiać – dla mnie słowo Gawrion jest już nierozłączne ze słowem „mać”.
Pojawiło się bardzo celne pytanie sformułowane przez MarkaD z Niepoprawnego Radia:
„Dla kogo kupiłeś tę domenę Gawrion”.
Pytanie po prostu demolujące wszelkie wysiłki wspomnianego anioła stróża - naturalnie anioła a
rebours.
To jest w ogóle pytanie uniwersalne.