Skip to content

Jarosław Kaczyński fanem gwiazdy TVN

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Wklejam, bo to niecodzienne wyznanie:

Małgorzata Rozenek: Jarosław Kaczyński to ciepły, dobry człowiek. Bardzo lubiłam też jego brata

Na okładce najnowszego numeru tygodnika "Wprost" znalazła się Małgorzata Rozenek znana z bycia gospodynią programu "Perfekcyjna Pani Domu" oraz jurorką "Bitwy o dom". Gwiazda TVN-u, prywatnie córka skarbnika PiS-u Stanisława Kostrzewskiego, opowiedziała w wywiadzie o swoim stosunku do polityki, działalności ojca oraz o swoim stosunku do braci Kaczyńskich.
1
/7

Małgorzata Rozenek: Jarosław Kaczyński to ciepły, dobry człowiek. Bardzo lubiłam też jego brata Rozenek podkreśliła w wywiadzie
dla tygodnika "Wprost"
jak ważnym tematem w jej życiu jest polityka: - Wychowałam się w domu, w którym zawsze dużo mówiło się o polityce, w którym była ona bardzo poważnie traktowana. (...) Bogu dzięki nie jestem dziennikarzem, ale mam bardzo klarowne zdanie na temat tego, co się dzieje w Polsce. Więcej, polityka to jest absolutnie mój żywioł. Niektórzy moi znajomi zaczynają dzień od Pudelka, a ja zaczynam od czytania gazet, od polityki. - zdradziła prezenterka.
"Perfekcyjna Pani Domu" ujawniła też, że ma dobre zdanie o braciach Kaczyńskich: -
Jarosław Kaczyński
uważam za niezwykle inteligentnego człowieka z ogromnym poczuciem humoru. Bardzo lubiłam też jego brata, śp. prezydenta Lecha Kaczyńskiego. To był dusza człowiek.
Bracia Kaczyńscy
to dla mnie synonim rozległej wiedzy historycznej. A prezes, cóż, po prostu ciepły, dobry człowiek - powiedziała Rozenek.
Małgorzata Rozenek nie jest jednak zwolenniczką parytetów: - Uważam, że parytety są ogromnie szkodliwe. Rozumiem, czemu mają służyć, ale uważam, że to sztuczne napędzanie rzeczywistości. Uważam, że trzeba cały czas pamiętać, iż polityka to ludzie. I oni są tam dla nas - twierdzi gwiazda TVN-u.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
«1

Komentarz

• Zajawki o celebrytach jak z Pudelka.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Tak się łapie czytelników.  No ale, podoba mi się kontrast między wyznaniem Wojciechowskiej i oświadczeniem Rozenek.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • A to widzieliście?
    :)
  • ad nicked (okładek)
    !
    Pewne pozy są uniwersalne i zawsze w porteratch będzie jakiś wzór (to ze Time'a również "już-gdzieś-było")
    Ale tu to ewidentna podróba i... żal.pl
    Ale mogło byc tak, że artysta nie "zdradził" modelce, że okładka z nią to będzie podróba. Robił za świetnego artystę...
  • W ten sposób lepiej widać.
  • Chociaż generalnie brunetki i szatynki podobają mi się bardziej, to w tym wypadku jest odwrotnie. Ta po lewej jakaś taka odpychająca, o męskich rysach.
  • Bo jest rezyserem filmowym a to kapralska robota. A w dodatku kreci bardzo brutalne filmy. Kiedys niby byla bardzo ladna.
    The author has edited this post (w 10.12.2013)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Brzost
    Chociaż generalnie brunetki i szatynki podobają mi się bardziej, to w tym wypadku jest odwrotnie. Ta po lewej jakaś taka odpychająca, o męskich rysach.
    Kwestia filtra (czerwonego u pani-domu, generalnie).
    Gdyby zamienić technikę wywołania i obróbki zdjęcia, zdjęcia były na odwrót - anielsko rozświetlona reżyserka i twardo-rysowa pani-domu.
  • Nie da rady panietego, Amerykanki mają taką końską urodę, nic nie poradzisz, geny.
  • przemk0
    Nie da rady panietego, Amerykanki mają taką końską urodę, nic nie poradzisz, geny.
    Końskie geny?
    ;)
  • romeck
    Gdyby zamienić technikę wywołania i obróbki zdjęcia, zdjęcia były na odwrót - anielsko rozświetlona reżyserka i twardo-rysowa pani-domu.
    No nie, nasza ma duże oczy a tamta jakieś takie niemile zwężone.
  • przemk0
    Nie da rady panietego, Amerykanki mają taką końską urodę, nic nie poradzisz, geny.
    Skjuzmi frecz - pierdolety.
    O Amerykankach powiedzieć sobie nie dam!
  • Brzost
    romeck
    :
    Widzę, że chopaki podatni są żeśta. Uważajcie w drogeriach na tusze przedłużające rzęsy o 110% i różne tam takie kremy wyszczuplająco - odmładzające... :P
  • Brzost
    A teraz lepiej widać?
    Wiem, że offtopikowo, ale jak facetowi na okładkę też robią takie ujęcie...
  • nicked
    Sarah Jessica Parker - 100% stereotypowa uroda amerykańska. Takich kobiet jest tam niewiele z powodu wymiksowania z genami afrykańskimi, połudiowoamerykańskimi, indiańskimi i wschodnioeuropejskimi. I to ich ratuje, te wszystkie piękne Amerykanki to zawsze miksy etniczne.
  • nicked
    przemk0
    :
    Skjuzmi frecz - pierdolety.
    szaleje po forach jeden taki, co z murzynką na równiku... a może to o krowie było?
  • Brzost
    Nasza ma sztuczne rzęsy, powiększające optycznie oczy. Tamta ma trochę wyłupiaste gałki, maskowane czarnymi kreskami na powiekach, co dało efekt oczu zwężonych.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • ella
    Nasza ma sztuczne rzęsy, powiększające optycznie oczy. Tamta ma trochę wyłupiaste gałki, maskowane czarnymi kreskami na powiekach, co dało efekt oczu zwężonych.
    Ojej, no, nie znam się na wizażu i fotoszopach i tej całej kuchni, zwracam uwagę na efekt końcowy
    qiz
    szaleje po forach jeden taki, co z murzynką na równiku... a może to o krowie było?
    Można zapytać, jest u nas zarejestrowany...
  • przemk0
    nicked
    :
    Sarah Jessica Parker - 100% stereotypowa uroda amerykańska.
    Przemek, pomiłuj!
  • ella
    Brzost
    :
    :D
    Na temat!
    PS. Nasza moim zdaniem ładniejsza, ale ichnia ma outfit lepszego sortu.
  • trochę w temacie.
    Dopiero teraz spojrzałem na górną listwę (menu?)
    Martyna Wojciechowska -
    żałuję, że nie jestem
    lesbijką.
    Kukiz: Wyjadę z Polski.
    Prostytutki w Powstaniu
    Warszawskim.
    imageacha, wszedłem na stronę i tam:
    "
    Armia Krajowa jako skrzynki kontaktowe wykorzystywała burdele, a najlepszym
    kamuflażem dla łączniczek
    były wyzywający makijaż i strój."
    Czyli: tytuł dźwignią handlu.
    Wojciechowska: Czasem
    żartuję, że chciałabym być
    lesbijką."
    Czyli: tytuł dźwignią handlu.
    I podpalanie Zdradka:
    "Wygląda na to, że szef MSZ popełnił w sprawie ukraińskiej KILKA WAŻNYCH BŁĘDÓW. Między innymi po to, żeby zapunktować u Donalda Tuska."
    "To Sikorski wymyślił plan zabrania samolotu prezydentow."
  • romeck
    I podpalanie Zdradka:
    "Wygląda na to, że szef MSZ popełnił w sprawie ukraińskiej KILKA WAŻNYCH BŁĘDÓW. Między innymi po to, żeby zapunktować u Donalda Tuska.
    "
    Na mój chłopski rozum to podpalanie dwóch w jednym.
  • Brzost
    romeck
    :
    I podpalanie Zdradka:
    "Wygląda na to, że szef MSZ popełnił w sprawie ukraińskiej KILKA WAŻNYCH BŁĘDÓW. Między innymi po to, żeby zapunktować u Donalda Tuska.
    "
    Na mój chłopski rozum to podpalanie dwóch w jednym.
    I trzeciego przy okazji (wiem, że są wątki obok, a tak wyszedł bokotemat):
    X. I-Z
    "
    Wiktor Juszczenko był oszustem, którego odrzucił własny naród, ale to jest błąd śp. Lecha Kaczyńskiego, który osądzi historia - mówił na antenie Radio Zet ks. Isakowicz-Zaleski.
    Isakowicz-Zaleski zarzucił też Kaczyńskiemu, że długo nie wycofywał się z poparcia dla Juszczenki.
    - Jarosław Kaczyński uwiarygodnił nazistowskiego watażkę. Wszędzie, na wszystkich zdjęciach Ołeh Tiahnybok stoi po lewej stronie Jarosława Kaczyńskiego - powiedział duchowny.
    - Wspieranie szefa nazistowskiej partii jest rzeczą naganną. Polscy politycy powinni wiedzieć, co mają mówić i z kim się pokazywać, a z kim nie - dodał ks. Isakowicz-Zaleski komentując wystąpienie Kaczyńskiego na kijowskim Majdanie.
    ja, Radio Zet"
  • Brzost
    Chociaż generalnie brunetki i szatynki podobają mi się bardziej, to w tym wypadku jest odwrotnie.
    Nic zaskakującego zważywszy na fakt, że obie panie dzieli prawie 30 lat lat różnicy. ('51 i '78)
  • Rzchanym
    Nic zaskakującego zważywszy na fakt, że obie panie dzieli prawie 30 lat lat różnicy. ('51 i '78)
    Za bardzo na zdjęciach nie widać tej różnicy.
  • przemk0
    Sarah Jessica Parker - 100% stereotypowa uroda amerykańska. Takich kobiet jest tam niewiele z powodu wymiksowania z genami afrykańskimi, połudiowoamerykańskimi, indiańskimi i wschodnioeuropejskimi. I to ich ratuje, te wszystkie piękne Amerykanki to zawsze miksy etniczne.
    Nurmalnie starożytny amerykański ideał urody... By nie peedzieć, rasa stanozjednoczoniańska w czystej postaci.
    No dobra. Kulego Przemko, przecie to bez sensu co kolega napisał. To co kolega może mieć na myśli to ew. stereotypowa uroda aszkenazyjska, na którą się w amerykańskiej TV napaczył. Widuję bardzo dużo teksańczyków i oni mają inny typ urody.
  • polmisiek
    przemk0
    :
    Nurmalnie starożytny amerykański ideał urody... By nie peedzieć, rasa stanozjednoczoniańska w czystej postaci.
    No dobra. Kulego Przemko, przecie to bez sensu co kolega napisał. To co kolega może mieć na myśli to ew. stereotypowa uroda aszkenazyjska, na którą się w amerykańskiej TV napaczył. Widuję bardzo dużo teksańczyków i oni mają inny typ urody.
    W Teksasie nie ma czystej rasy stanozjednoczońskiej. Jak znam Przemka, to na pewno chodziło mu o fenotyp, który można by było znaleźć raczej od Seattle po LA, od Bostonu po Wirginię. W miarę regularne rysy, raczej końskawa twarz, prędzej blondynka niż brunetka. Taki miks ładnej Angielki (hehe, nie ma takich
    ;)
    , ładnej Niemki (podwójne hehe) z brzydką "dowolną" (Holenderką? Dunką? Irlandką?).
  • romeck
    - Jarosław Kaczyński uwiarygodnił nazistowskiego watażkę. Wszędzie, na wszystkich zdjęciach Ołeh Tiahnybok stoi po lewej stronie Jarosława Kaczyńskiego - powiedział duchowny.
    - Wspieranie szefa nazistowskiej partii jest rzeczą naganną. Polscy politycy powinni wiedzieć, co mają mówić i z kim się pokazywać, a z kim nie - dodał ks. Isakowicz-Zaleski komentując wystąpienie Kaczyńskiego na kijowskim Majdanie.
    jeszcze trochę a dowiemy się, że to Jarosław wylansował Tiahnyboka
    :(

• qiz
    W Teksasie nie ma czystej rasy stanozjednoczońskiej. Jak znam Przemka, to na pewno chodziło mu o fenotyp, który można by było znaleźć raczej od Seattle po LA, od Bostonu po Wirginię. W miarę regularne rysy, raczej końskawa twarz, prędzej blondynka niż brunetka. Taki miks ładnej Angielki (hehe, nie ma takich
    ;)
    , ładnej Niemki (podwójne hehe) z brzydką "dowolną" (Holenderką? Dunką? Irlandką?).
    są. Na przykład moja żona. Ma u mię kolega krechę.

"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
  • Pszczelarz
    są. Na przykład moja żona. Ma u mię kolega krechę.
    Bez zdjęcia żony krecha jest - że tak peem - na krechę!
    The author has edited this post (w 11.12.2013)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.