Skip to content

Dotarł do Was Ksawery?

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Zanabyłam naftę i świece na wypadek zerwania linii, tymczasem - cisza, tylko dżdży i siąpi.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.

Komentarz

• Jasieński? Dotarł. Czyta mi audiokniżkę.
  • Orkan Ksawery. Nie mylić z Władysławem
    :)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Orkan to ładne słowo.
    Dmucha u nasz na Mazowszu, ale jesto raczej ciepły wiatr. Tzn. jak wieje to nie czuję że wieje zimnem, znaczy to ciepły wiatr. Zero stopni jest, troszkę śnieg popaduje.
  • Dotarł i szaleje.
    Strasznie jest.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • U mnie trochę śnieży, zrobiło się biało, ale gałęzie drzew nieruchome. Ani śladu wiaterku. I bardzo dobrze.

• przemk0
    Dmucha u nasz na Mazowszu, ale jesto raczej ciepły wiatr.
    Hm, na lewym brzegu Wisły jest to zdecydowanie zimny wiatr. I poza miastem śnieg (cienka warstewka) leży na polach.
    I znów sypie, zawieje, zamiecie...
    The author has edited this post (w 06.12.2013)
  • Teraz tak, 12 godzin temu było inaczej.
  • Warszawa Bemowo - śnieg padał poziomo, sporo połamanych gałęzi, ale większych szkód nie zauważyłem.
  • Śnieg! Śnieg w grudniu!
  • nicked
    Śnieg! Śnieg w grudniu!
    Tak jak powinno być
    :)
  • Meldujem że ulica Puławska mi zniknęła z oczont moich i jusz jej nie widzem. Ale zamieć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Jasnom białość widzem!!!!!!!!!!!!!!!!!

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • fatuswombatus
    Meldujem że ulica Puławska mi zniknęła z oczont moich i jusz jej nie widzem. Ale zamieć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Jasnom białość widzem!!!!!!!!!!!!!!!!!
    W lesie sękocińskim było podobnie kwadrans temu. I jeszcze grzmiało.
  • Wreszcie zima. Miesiąc temu w Piekarach zakwitły drzewa! fajnie teraz wyglądają przymarznięte kwiatostany na gołych gałęziach...
    Jeszcze dwa tygodnie temu nagietki kwitły w najlepsze - niestraszne im przymrozki, oraz żywliny (popularnie zwane lwiema paszczami).
    No i trawniki - pięć tygodni temu, pokryte stokrotkami i mleczami i innymi mniej znanymi zielskami (od razy zakwitły, więc zielonego mało).
    ==
    A dziś dmucha  - jadąc, przede mną zwaliło się - całe!- drzewo na jezdnię, w poprzek i wstrzymało ruch. Jako jedyny się zatrzymałem po to, by... zadzwonić na policję i zgłosić "blokadę". Reszta kombinowała jak uciec z miejsca prawie zbrodni (drzewo otarło się prawie o jedno auto).
  • Śniegu śladowe ilości. Wiało nieźle i porozwlekało śmieci po osiedlu. Fuj. Dobrze że już ciemno.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• Tak trochu. Parę połamanych gałęzi, lodzik. W innych wiochach gminy było nieco poważniej - tu dżeffko zwaliło, tu dach chałupy zerwało...
    Na razie jednak nic naprawdę poważnego i bez strat siły żywej.
  • Rano jeszcze niczego nie było. Wczesnym popołudniem przyszła istna burza śniegowa - mocne opady śniegu i mocny wiatr, ale już się uspokoiło.
  • Wiatr za oknem upiornie gwiżdże - nigdy dom nie jest tak przytulny, jak w taką  pogodę.
    Ciekawe, dlaczego nazwali go tylko "Ksawery" a nie "Franciszek", względnie "Franciszek Ksawery", może nie chcą, żeby nowy Biskup Rzymu kojarzył się z huraganem?

Wśród serdecznych przyjaciół psy zająca zjadły.
  • Bo by im imion na następne zabrakło.

*

*

• romeck
    lądowanie 1 w Birmingham - nieudane
    lądowanie w Birmingham 2 - nieudane
    Ciekawe gdzie on w końcu wylądował...

• To się ludzie nastrachali w tych samolotach.
    imageCo za precyzyjne manewry, lecą ewidentnie bokiem, we wszystkich wymiarach się poruszają a jednak lecą. A nam się wciska kit że błąd pilotów sprawił Smoleńsk... brak słów.
    The author has edited this post (w 07.12.2013)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.