Hofman zawieszony...
A raczej samozawieszony w związku z zarzutami CBA.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1348,title,Adam-Hofman-zawieszam-czlonkostwo-w-PiS,wid,16193298,wiadomosc.html?ticaid=111b60
Nie jestem jego specjalnym fanem, ale z przyczyn oczywistych zasmuciło mnie to. Natomiast trzeba przyznać, że godnie się zachował w tej sytuacji.
The author has edited this post (w 22.11.2013)
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1348,title,Adam-Hofman-zawieszam-czlonkostwo-w-PiS,wid,16193298,wiadomosc.html?ticaid=111b60
Nie jestem jego specjalnym fanem, ale z przyczyn oczywistych zasmuciło mnie to. Natomiast trzeba przyznać, że godnie się zachował w tej sytuacji.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
http://youtu.be/z-2fj0R0_q8
Posłuchajcie wypowiedzi rzecznika prokuratury:
http://youtu.be/oRihP23LCXo
Ostatecznie wydzie na to, że wałkowane w merdiach 100.000 zł to kwota pozyczki, od której Hofman nie zapłacił podatku. Podatek wynosi 2 tyś zł.
Jeśli w prokuraturze analiza zebranego przez CBA materiału się potwierdzi Hofmanowi grozi grzywna do 700 stawek dziennych.
Hofmana merdia grzeją od rana na jedynkach. Wrzucają, że "nieoficjalnie mówi się o kwocie 100 tysięcy". Aferę na dziesiątki milionów z licznymi zatrzymaniami z trudem pokazali w mediach pod koniec dnia...
@
mariuszkaminski
W sprawie A.Hofmana: 1. R.Pietryszyn to wieloletni bliski przyjaciel AH, znaja sie od studiow, byl swiadkiem na jego slubie.
2. Pozyczka byla jawna, przelana na konto i zwrocona.
3. CBA kwestionuje jedynie niezaplacenie podatku od pcc
4. W oswiadczeniu zobowiazania wpisuje sie na 31.12. Nie ma obowiazku wpisania pozyczki jesli zostala zaciagnieta i splacona w ciagu roku.
5. CBA nie zakwestionowalo oswiadczenia majatkowego Adama Hofmana
---
@
szacki
Wyjasnilem to w pkt. 4 - zobowiazania wpisuje sie na dzien 31.12 jesli pozyczyl i splacil w ciagu roku to nie ma zobowiazania.
@
szacki
Jesli np. pozycze od Ciebie w marcu i oddam Ci w kwietniu to nie mam juz zobowiazania na dzien 31 grudnia
Miedzyrzecze jest panstwem totalitarnym.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Poza Kaczyńskim. Ten nie ma konta. Na pewno coś ukrywa.
Prosze panstwa, jezeli jedynym grzechem klubu parlamentarnego PiS jest niezaplacenie przez Hofmana absurdalnego podatku w wysokosci tysiaca zlotych, ktorego nikt nie placi, to spieszmy sie glosowac na PiS, bo lada dzien oni wszyscy zostana wzieci zywcem do Nieba. Ja nie znam osoby, ktora na koncie nie ma spraw powazniejszych niz podatek Hofmana, a tam takich bezgrzesznych jest stu piecdziesieciu!
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ale PiS nie zapyta o te podstawe prawna, bo byloby to podwazanie wiarygodnosci CBA a wiec obrona zlapanych jednoczesnie lapownikow. Sprytnie to skurwysyny wymyslily, jak ja ich nienawidze...
The author has edited this post (w 26.11.2013)
Kwota przekraczająca 100 tys. zł, wskazana w zawiadomieniu o przestępstwie, stanowi sumę wszystkich operacji finansowych kwestionowanych przez
CBA
w sprawie
posła Hofmana
- tłumaczy TVN24 Janusz Walczak z prokuratury w Ostrowie Wielkopolskim.
Składają się na nią zarówno przelewy pochodzące od osoby z kręgu znajomych posła, jak i inne budzące wątpliwości CBA operacje finansowe
- dodaje śledczy.
Wpłat od znajomego jest co najmniej kilka, natomiast inne wpłaty, które również zostały opisane w zawiadomieniu o przestępstwie, dotyczą przepływów między kontem osobistym a kontem biura poselskiego. W tle pojawia się również
operacja
finansowa dokonana pomiędzy członkami rodziny posła Hofmana
- wyjaśnia prokurator.
http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/444205,co-cba-zarzucilo-adamowi-hofmanowi-prokuratura-ujawnia-szczegoly.html
Przecież wystarczy POwiedzieć: Hofman to słup mafi i pierze kasę. A kto jest szefem? No wiadomo...Kaczor.
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”