Skip to content

Warszawa otrzyma mega sracz z bajerami!

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Co prawda, nie ma pieniędzy na przedszkola, czy chociażby na komunikację miejską - za te luksusy mieszkańcy Warszawy sami muszą słono płacić - ale na mega toaletę nad Wisłą znalazły się miliony złotych. Dokładnie - 4,6 mln zł. Tyle stołeczny Ratusz wyda ostatecznie na tzw. Sanitariat nad Wisłą, który powstaje tuż obok Stadionu Narodowego.
To blisko 4 razy więcej niż początkowo, "skromnie" planowano
(1,2 mln zł).
Dlaczego tak drogo?! Czy ten szalet jest z mahoniu?
- pytał ostatnio urzędników szef klubu PiS w Radzie Warszawy Maciej Wąsik.
Nie. Z modrzewia syberyjskiego
- z kamienną twarzą odpowiadał mu wiceprezydent Warszawy Michał Olszewski.
Szef opozycji w Radzie Miasta zarzucał miejskim włodarzom, że ten ekskluzywny szalet miał być zresztą gotowy już rok temu, a nie można z niego korzystać do dziś. Wiceprezydent zapewniał, że budowa WC "z bajerami" właśnie się zakończyła i trwają odbiory techniczne.
Pierwsi użytkownicy mają skorzystać z szaletu już na wiosnę przyszłego roku.
The author has edited this post (w 14.11.2013)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.

Komentarz

• Poza wszystkim - dlaczego akurat tam?
  • W Agadirze na bulwarze jednak ładniejsze sracze majo:
    Agadir-pisuar2Agadir-pisuar1
  • @Ignac; ładny, ale malutki ten agadirski przybytek. Pewnie dwa kierble na krzyż i bez umywalek, nie?
    Wracając do kosztów warszawskiej mega latryny, to informuję, że buduje się w mojej gminie bardzo duże, nowoczesne przedszkole, a całkowity koszt jego budowy wyniesie 2.4 mln. zł.  Czyli połowę tego, co warszawski sraczyk.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • To już wieszcz Antoni Libera trafnie ujął w "Madame" - "Zamiast płacić na kartacze, budujemy nowe sracze!". Było to też pacyfistyczne.
    A jakie są w środku te agadirskie, nie wiem, gdyż nie badałem tej kwestii.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.