Skip to content

To musi być jakaś nowa generacja moralnego brudu

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Jest juz watek o Cieszewskim ale tu idzie o jego trafne okreslenia.
Tu
Dziennikarze powinni zajmować się zdobywaniem informacji, a nie ich fabrykowaniem i niszczeniem ludzi. W Polsce przybiera to charakter patologiczny. (...) Najwyraźniej niektórym mediom nad Wisłą nie zależy na informowaniu, lecz manipulowaniu społeczeństwem. Nigdzie na świecie z tak drastycznym wypaczeniem roli mediów się nie spotkałem. Mogę mówić wręcz o socjopatii. (...) Osobiście jest mi po prostu bardzo przykro, że istnieją tacy ludzie i takie organizacje, które dla swoich celów nie wahają się zbezcześcić opinii o własnym kraju. Tego nigdy w Polsce nie było, nawet za komuny. To musi być, i mówię to jako osoba prywatna, jakaś nowa generacja moralnego brudu.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• los
    Jest juz watek o Cieszewskim ale tu idzie o jego trafne okreslenia.
    Tu
    Dziennikarze powinni zajmować się zdobywaniem informacji, a nie ich fabrykowaniem i niszczeniem ludzi.
    Pfff, esteta z tego Cieszewskiego. Media na wojnie nie zdobywają informacji  tylko, zgodnie z logiką konfliktu, "dociskają, nakręcają emocje, oskarżają z sensem i bez sensu, prą do przodu nie bacząc na styl."
  • Widzisz? Twoi wrogowie nie cofaja sie przed niczym a w pierwszej kolejnosci walisz w swoich.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Widzisz? Twoi wrogowie nie cofaja sie przed niczym a w pierwszej kolejnosci walisz w swoich.
    Cieszewski użył słowa "dziennikarze". Karniaki mieszczą się w tym zbiorze?
  • Ostatnio obserwowałem rechot ziewnikarstwa z relacji z pl. na Rozdrożu, którą puściła TV Republika. Pomijając kwestię warsztatu, emocji itp. chłopak - jako bodaj jedyny - relacjonował wydarzenia. Tymczasem towarzystwo ziewnikarstwo zapamiętało tylko szalik i deptanie policji po kablach.
  • Kolego Insajeder, podlozyl sie kolega tak elegancko, ze nie moge sobie odpuscic trawestacji z glownego bohatera. Otoz - prof. Cieszewski jest starym chlopem, z cala pewnoscia nie jest dzieckiem. Ale nawet jakby byl dzieckiem, to nie jest moim dzieckiem. Dlatego nie odpowiadam za jego teksty, jak chce kolega wiedziec, ktorych dziennikarzy mial na mysli mowiac "niektore media" prosze sie zwrocic do rzeczonego.
    Czy wie kolega, ze zachowujac sie jak nieznosny nastolatek nie zyskuje kolega ani szacunku ani sympatii?
    The author has edited this post (w 13.11.2013)

• insajder
    los
    :
    Widzisz? Twoi wrogowie nie cofaja sie przed niczym a w pierwszej kolejnosci walisz w swoich.
    Jeśli chcesz tu porównywać funkcjonariuszy propagandy znanej nam z lat 50-tych z Karnowskimi - to podziwiam Twoją determinację, ale nie widzę w tym zadnego sensu. Ty widzisz?

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Maniu, chodzi wyłącznie o złapanie losa na niekonsekwencji, na błędzie tak żeby zmusić go do przyznania się do błędu. Tzn. do nieprzyznania, bo oczywiście los nie umie się przyznać do błędu ino kluczy między znaczeniem słówek (co innego robił Apoc?). A kto nie umie się przyznać do błędu ten ma mocno spaczony charakter. Bo wszyscy się mylimy i przyznawać się do błędu jest naszym obowiązkiem. To jest główny argument szurów z Rebelki przeciw losowi, chyba Grodzik go aktualnie wyartykułował. Takie są konwekwencje marksizmu, w kulturze, w filozofii - nieumiejętność życia w hierarchii innej niż nasza meta-hierarchia. To satanizm, zwyczajnie, dlatego nie powinno dziwić że rozstawiają po kątach papieża. Mentalni komuniści mający się za prawdziwych katoli (umieją się przyznać do błędu przecież! nieomylny był tylko Jezus) a najchętniej wszystkim nam wytatuowaliby numerek na przedramieniu bo ktoś za te ich umysłowe cierpienia musi być odpowiedzialny przecież.
  • Ale ja sie przyznaje do bledow.

• Jasne, ale skąd ci bidacy mają to wiedzieć jeżeli albo nie czytają w ogóle albo czytają z szablonem? Przecież oni nie zauważyli nawet wycofania się z plemion.
  • Czy na tut. Forum jest obcja pląkowania?
  • Nie ma, ale za to ćwiczymy się w cnotach. A jeśli zabijamy, to tylko estetycznie
    ;)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • los
    Ale ja sie przyznaje do bledow.
    Za mało, za dyskretnie, za cicho !
    Nie spełniasz oczekiwań rebelców.
    Podpisano- grouppie.
  • Mania
    Nie ma, ale za to ćwiczymy się w cnotach. A jeśli zabijamy, to tylko estetycznie
    ;)
    Niestety jeśli chodzi o mnie to w niektórych przypadkach ćwiczę się tylko w bezsilnym wkurwie.
  • Bezsilny wkurw... Rewelacja! Też uwielbiam.

• +1 Kuledzy. Ćwiczę to od dłuższego czasu. Uwielbiam niekoniecznie. Zdecydowanie niekoniecznie.
  • Bezsilny wkurw wskazuje, że gniew mój bezsilny jest jak morze. Czyli, że jednak realizuję pewien testament.

• agent
    Ostatnio obserwowałem rechot ziewnikarstwa z relacji z pl. na Rozdrożu, którą puściła TV Republika. Pomijając kwestię warsztatu, emocji itp. chłopak - jako bodaj jedyny - relacjonował wydarzenia. Tymczasem towarzystwo ziewnikarstwo zapamiętało tylko szalik i deptanie policji po kablach.
    Ja też się śmiałam. W takiej sytuacji nie da się pominąć warsztatu. To nie był meczyk piłkarski, podczas którego emocjonując się widowiskiem można jednocześnie rechotać z komentatora (vide Zimoch). Młody reporter niechcący przesłonił mi wydarzenia i zbanalizował je.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • balwan.ze.zbrucza
    Mania
    :
    Nie ma, ale za to ćwiczymy się w cnotach. A jeśli zabijamy, to tylko estetycznie
    ;)
    Niestety jeśli chodzi o mnie to w niektórych przypadkach ćwiczę się tylko w bezsilnym wkurwie.
    Nie jesteś sam
    :)

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • balwan.ze.zbrucza
    [quote="Mania"] Niestety jeśli chodzi o mnie to w niektórych przypadkach ćwiczę się tylko w bezsilnym wkurwie.
    Co to jest jeden przypadek, czy dwa... Ludzie szukają adrenaliny skacząc na bandżi, a my mamy to za darmo, zresztą w każdej chwili możemy zastąpić plonka wyprowadzeniem wkurwiającego kolegi. Jak na razie jest jeden plonk od Ciebie.
    Jeśli są inne plonki, to proszę Szanownych o zgłaszanie,  bo prawdę mówiąc nie wiem po ilu plonkach należy sie gilotyna.
    Kiedy czytam "prać!", albo "pa!", wiem, co robić, a w przypadku "plonka", nie za bardzo.
    Edit; o, są już 3 plonki, o ile dobrze liczę

• Ej, ni Mania - moje w..y dotyczą wyłącznie reala, nie foruma. Tu potulnie ćwiczę cnoty, co najwyżej zamykam komputer
  • Żadnych gilotyn, żadnego prześladowania za poglądy!

• mmaria
    Ej, ni Mania - moje w..y dotyczą wyłącznie reala, nie foruma. Tu potulnie ćwiczę cnoty, co najwyżej zamykam komputer
    Paniatno.

• Mania
    insajder
    :
    los
    :
    Jeśli chcesz tu porównywać funkcjonariuszy propagandy znanej nam z lat 50-tych z Karnowskimi - to podziwiam Twoją determinację, ale nie widzę w tym zadnego sensu. Ty widzisz?
    Nie trzeba przesadnej determinacji, żeby takiego porówniania dokonać. Ostatnie okładki Karnowskich to stylistyka lisowego Lizłika. Przecież odbyła się cała dyskusja na ten temat. Według kolegi losa używanie przez Karnowskich takich środków jest ok, bo mamy wojnę, a na wojnie wszystki chwyty dozwolone. Czyli  korzystanie przez Wsieci, jak to koleżanka barwnie opisuje, metod a la "funkcjonariuszy propagandy znanej nam z lat 50-tych" jest w takim razie uzasadnione. A kto się z tym nie zgadza, ten esteta, którego należy uśmiercić (ostatnio okazało się, że jednak niedosłownie, uff).
  • Naprawde nie widzi kolega, ze jego wpisy sa duzo brzydsze nie tylko od okladek wSieci ale i od okladek Nie?
    Apeluje do kolegi wstretu do wszelkiej brzydoty.
    The author has edited this post (w 14.11.2013)

• los
    Naprawde nie widzi kolega, ze jego wpisy sa duzo brzydsze nie tylko od okladek wSieci ale i od okladek Nie?
    Apeluje do kolegi wstretu do wszelkiej brzydoty.
    Z tego co się orientuję, Koledze estetyzm jest z gruntu obcy, także w czym problem?
  • Kto to koledze powiedzial? Jestem wielbicielem wszelkiego piekna i pierwszym wrogiem brzydoty. Sagrada Familia, Coppede, zamki Ludwika Bawarskiego, Wieskirche, El Greco, Boticelli... Mniam, moglbym tak godzinami.
    Czasami oczywiscie z bolem poswiece estetyke dla wiekszego dobra ale w przypadku wpisow kolegi tego wiekszego dobra nie widze. Dlatego apeluje jak esteta do estety niestety - prosze nadac swym wpisom forme zgodna z wlasnymi przekonaniami. Gowniarstwo, zaczepnosc, czepianie sie slowek, wykrecanie wypowiedzi rozmowcy bardzo nie OK.
    The author has edited this post (w 14.11.2013)

• los
    Gowniarstwo, zaczepnosc, czepianie sie slowek, wykrecanie wypowiedzi rozmowcy bardzo nie OK.
    Jeśli jest aż tak źle, to nie przeszkadzam. Miłego dnia i bajo.
  • los
    Gowniarstwo, zaczepnosc, czepianie sie slowek, wykrecanie wypowiedzi rozmowcy bardzo nie OK.
    Pełna zgoda.
    los
    Cienki jest kolega?
    Byłem tego pewny od początku.
    Przesadza kolega nazywając siebie personą.
    Kolego Grodzik czy jak tam wam jest - co umiecie? Bo będąc samemu pierdzistołkiem...
    ...............
    romeck
    :
    Sorry, że na poziomie gimnazjum....
    Slusznie, moze byc za trudne dla imc Toerlessa.
    ...................
  • A odpowie kolega na pytanie, jakie sa jego kwalifikacje w dziedzinie fotometrii czy choc w jakiejkolwiek?
    Wie kolega, tu jest forum dyskusyjne a forum dyskusyjne na tym polega, ze sie dyskutuje a wiec w szczegolnosci odpowiada na pytania. Jest niegrzecznie nie odpowiadac. Jak chce kolega prowadzic monologi zachecam do zalozenia bloga.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.