Skip to content

Tusk podał się do dymisji?!!!!!!!!!!?????????????????

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Autor:
Redakcja
| Data: 10 lis 2013 3:18
Tusk podał się do dymisji!W sobotę, dnia 10 listopada 2013 roku,
Radio PressMix
poinformowało, że premier Donald Tusk podał się do dymisji. Dziennikarze informuje, iż Prezydent Bronisław Komorowski ma podjąć decyzję odnośnie złożonej dymisji szefa rządu. Według informacji dziennikarzy Radia PressMix, przyczyna dymisji premiera Donalda Tuska ma tkwić w wywiadzie generała Kozieja – szefa BBN – na temat katastrofy smoleńskiej w TV Republika.
„W Telewizji Republika w programie red. Michała Rachonia wystąpił wczoraj (08.11.2013r.) gen. Koziej. Sama rozmowa jak to rozmowa z generałem Koziejem, natomiast na koniec prowadzący spytał, czy możliwe jest (zgodnie z rosyjską doktryną wojenną) „punktowe militarne uderzenie w celu osiągnięcia celów strategicznych” w postaci unieszkodliwienia samolotu z prezydentem wrogiego państwa na pokładzie?” – pyta na
portalu wPolityce.pl bloger Szczurbiurowy
- Maciej Świrski i poleca wywiad z gen Koziejem.
Stawiam publiczne pytania:
1. Czy to prawda, że Rosja ma powody, aby na razie kryć sprawców zamachu, bo dowody rzeczowe są na jej terytorium?
2. Czy to są brudne rozgrywki polityczne, rozgrywki na szczeblach władzy i służb specjalnych?
3. Kiedy w tej sprawie zostanie wydany komunikat?
4. Komu zależy w Polsce na wywołaniu kryzysu wewnętrznego, a może nawet wojny domowej w dniu 11 listopada 2013 roku podczas „Marszu Niepodległości”?
MC
Wątek o Kozieju:
http://ec.mixxt.pl/networks/forum/thread.312974
The author has edited this post (w 10.11.2013)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.

Komentarz

• Początkowo zmroziło mnie jak przeczytałem ten post, a przede wszystkim przyczyny dymisji. Bo to by oznaczało, że Tusk pękł i już będzie wszystko jasne, wsypie Ruskich. A jakie by to miało przełożenie ? Pierwszy raz zobaczyłem naprawdę czym to może się skończyć. Ale po chwili refleksji, trochę ten cały nius naciągany, trzeba poczekać.
    JORGE>
  • Godzina zamieszczenia tego niusa:- dziś
    3.18.
    A poza tym cisza, agencje śpią.
    Ruskich nie wsypie, jeśli chce żyć.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Maniu, jedno jest pewne na tym świecie - Ryży się nigdy nie poda do dymisji.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Znaczy zdymisjonował go mocodawca.
    W mediach cisza, jak po śmierci Breżniewa.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• Mogę się mylić, ale wygląda mi to na jakąś wrzutkę dla podgrzania atmosfery.
  • Ale co to jest za Radio Pressmix? Skąd akurat oni mogą mieć tego typu informację? To już szybciej Nowy Ekran zrobiłby wrzutkę.
  • A Nowy Ekran jeszcze nadaje? Może to jego nowe wcielenie? Ostatnimi dniami sporo dziwnych newsów chodzi, np. ten że Mazowiecki nie umarł własną śmiercią, tylko został otruty. Ale to na jeszcze innym portalu o którym też pierwszy raz usłyszałem.
  • Dziś, prawica.com kontynuuje temat:
    http://prawica.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=546%3Adonald-tusk-nieoczekiwanie-poda-si-do-dymisji&catid=35%3Akomentarze-polityczne&Itemid=40

• mało prawdopodobne

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Mania
    Dziś, prawica.com kontynuuje temat:
    http://prawica.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=546%3Adonald-tusk-nieoczekiwanie-poda-si-do-dymisji&catid=35%3Akomentarze-polityczne&Itemid=40
    A co to jest prawica.com ?
    Znam prawicę.net, prawy.pl a o tym pierwsze słyszę.
  • Mało prawdopodobne i pewnie nieprawdziwe, bo inni o tym nie piszą ale jakże piękne to ... I nawet to przeniesienie na 10 kwietnia uroczystości nawet do tego pasuje ... Ja sobie przez chwilę chociaż zanim wyjdzie, że to bujda wierzę w tę informację ... Boże jaka piękna ta rocznica niepodległości ...
  • Ewentualnie kto nami rządzi?
    :D

*

*

• Nie mam pojęcia co to PresMix, ani prawica.com, ale zwalnianie ryżego z pracy w przeddzień szczytu klimakterycznego i wyjścia wilków na ulicę mogłoby oznaczać tylko jedno; że wojsko i policja przejmuje odpowiedzialność za ład oraz porządek. A takie spektakularne akcje, w tym momencie wydają się mało prawdopodobne. Bardziej prawdopodobna teza: ktoś chce ośmielić watahę, sprowokowac ją do zamieszek, a następnie ją  wydusić.

• Dziwna jest ta notka podpisana nazwiskiem (?) Andrzej Fidelis. Tym bardziej, że wyjątkowo nie ma podanej daty ani godziny publikacji, a kliknięcie w wersję pdf ujawnia błąd.
    Poza tym po wejściu na stronę główną portalu prawica.com nie widać żadnego śladu tego tekstu. Ostatni wpis linkowany na głównej pochodzi z 9 XI.
  • Czili już po wszystkiem
    :(

• Tymczasem jak zauważyła Niezależna, tusk jawnie kpi sobie ze Święta Niepodległości - nastrój żartobliwy opanował płemieła tak bardzo, że aż skłonił do umieszczenia wpisu w internecie
    http://niezalezna.pl/48132-donald-tusk-kpi-ze-swietujacych-11-listopada-udaja-bojownikow
    to jest człowiek chorobliwie nienawidzący Polski
  • I wszystko wiadomo
    DDDDDDDDDDDDDDD
    1 kwietnia 2012 r.
    prawica.com.pl

Donald Tusk nieoczekiwanie podał się do dymisji.

Niedziela, 01 Kwiecień 2012 07:00
    Andrzej Fidelis

*

*

• Jaki 1 IV! W presmix stało jak byk 10 XI 2013, godzina 3.18. Kurtka na Wacię! Nie mogłam usnąć i szukałam po radiostacjach potwierdzenia, a dziś po przebudzeniu znów szukałam... Pfff.
    No, trudno. Temniemniey wątek jest suszny, nałkowy i jaknajbarziey aktualny, o
    :(
    Donaldo Tuskone subito dymisjone!

• Tej przeszłej radości nie odbierze nam już nikt

*

*

• Czy prawica.com czyta Ex Cathedra?
    • Teraz w linku widnieje data, a jeszcze ok. godz. 16.00 żadnej daty tam nie było, co pozwoliłam sobie zauważyć w moim poprzednim wpisie.
    • Nie było tej daty na 100%, mogę za to dać głowę.
  • AnnaE
    Tej przeszłej radości nie odbierze nam już nikt
    "bo w życiu piękne są tylko chwile" - jak śpiewał Riedel

• los
    Maniu, jedno jest pewne na tym świecie - Ryży się nigdy nie poda do dymisji.
    You made my day
  • sarmata
    los
    :
    Maniu, jedno jest pewne na tym świecie - Ryży się nigdy nie poda do dymisji.
    You made my day
    Są tacy, którzy potrafią skłonić Ryżego do niejednej decyzji.

• kania.kania
    Czy prawica.com czyta Ex Cathedra?
    • Teraz w linku widnieje data, a jeszcze ok. godz. 16.00 żadnej daty tam nie było, co pozwoliłam sobie zauważyć w moim poprzednim wpisie.
    • Nie było tej daty na 100%, mogę za to dać głowę.
    Są dwa linki. Przez jeden wyświetla z datą, a przez drugi bez daty.
    Ten jest bez daty:
    A ten z datą:
    http://prawica.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=546:donald-tusk-nieoczekiwanie-poda-si-do-dymisji&catid=35:komentarze-polityczne
    Dezinformacja doskonala.

*

*

• Nie, teksty w obydwu linkach mają teraz datę jednakową datę i godzinę 7:00.
    Data jest oczywiście fikcyjna i nadana 10 XI 2013 gdzieś między godz. 16 a 19.
    Na dole strony dopisek kursywą:

"... to oczywiście primaaprilisowy żart z 1 kwietnia 2012 roku".
    Ktoś się nami bawi. Nie Z NAMI, tylko NAMI.
    A ponieważ ten ktoś to najprawdopodobnie jeden z seryjnych, nie jest to miłe.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.